Connect with us

Kolding

5,4 mio. kr. til to nye cykelstier i Kolding

Offentliggjort for

den

Tilskuddet betyder, at cyklisterne kan glæde sig til, at der i løbet af 2022-23 anlægges en cykelsti på Lyshøj Allé i Kolding, og at der også kommer en sammenhængende cykelsti på Buen i campusområdet. Foto: Volkan Ugur/Pixabay (Modelfoto)

Kolding Kommune får 5,4 mio. kr. fra den nationale cykelpulje til to nye cykelstier.

Torsdag offentliggjorde Transportministeriet, hvordan de 135 mio. kr. i den nationale cykelpulje skal udmøntes. Kolding Kommune modtager 5,4 mio. kr. fra staten til cykelsti på Lyshøj Allé og på Buen. Tilskuddet dækker halvdelen af anlægsbudgettet, så kommunen skal selv betale et tilsvarende beløb.

-Jeg er superglad for meldingen om, at vi nu kan gennemføre de to projekter, som har stået højt på vores ønskeliste i flere år. Vi havde været meget ambitiøse og søgt om sammenlagt 73 mio. kr. til otte projekter. Vi var godt klare over, at vi nok ikke ville få penge til det hele, men vi har fået støtte til de to cykelstier, der står højest på vores ønskeliste, og det er jeg rigtig glad for. Stierne vil skabe øget tryghed for cyklisterne på de to strækninger og forhåbentlig også få flere til at tage cyklen, hvilket vil være godt for både miljø, sundhed og fremkommelighed, siger Jakob Ville (V), formand for Teknik- og Klimaudvalget, i en pressemeddelelse.

De to nye cykelstier

På Buen i Kolding midtby mangler der cykelsti på en kort strækning på 180 meter mellem jernbanen og Kolding Å, hvilket skaber utryghed på en befærdet strækning uden ret meget plads. Med den nye cykelsti bliver der lukket et hul i kommunens cykelstinet, og der bliver skabt en tryg og sikker forbindelse for de tohjulede trafikanter på tværs af jernbanen og Kolding Å.

På Lyshøj Allé skal der etableres cykelsti og krydsningsheller. Vejen vil skabe en tryg og mere sikker skolevej for børnene på Lyshøjskolen, og samtidig bliver stinettet i Strandhuse og forbindelsen til Kolding by forbedret markant.

-Mit håb er selvfølgelig, at cykelstien på Lyshøj Allé også vil gøre det mere attraktivt at pendle til Kolding by for borgerne i området. Det vil mindske trængslen på vejene og understøtte en mere klimavenlig og bæredygtig transport, fortæller Jakob Ville.

De resterende projekter er ikke glemt

De Kolding Kommune-projekter, som ikke fik støtte fra den nationale cykelpulje i denne omgang, er: Skolebakken i Kolding, Haderslevvej i Christiansfeld, Koldingvej i Vester Nebel, Nr. Bjertvej til Eltang, Hylkedalvej mellem Kolding og Vamdrup og til nyt erhvervsområde ved Tankedalsvej samt Skamlingsvejen.

-Vi har på ingen måde droppet vores ambition om også at få gennemført de resterende cykelstier. Vi skal nok være klar, når der forhåbentlig snart kommer en ny statslig cykelpulje, og derudover har vi også sat penge af på vores eget budget de kommende år til at forbedre vilkårene for cyklister, slutter Jakob Ville.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Vonsild

Donation til ny handicapvenlig aktivitetsbane i Vonsild

Offentliggjort for

den

Forfatter:

En ny handicapvenlig aktivitetsbane i Vonsild er på vej. Pressefoto.

Donationen blev overrakt fredag.

En ny handicapvenlig aktivitetsbane i Vonsild bliver nu en realitet efter at have været på tegnebrættet uden finansiering i flere år.

Vonsild Fodboldklub modtog fredag en donation på 200.000 kroner fra Salling Fondene via Bilka Kolding. Pengene skal gå til at etablere en handicapvenlig aktivitetsbane ved Vonsild Skole, der kan benyttes af alle byens borgere.

Det er Bilka Kolding, der har indstillet projektet, som også skal være med til at styrke det lokale fællesskab og sammenhold.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding

Nyt pensionssystem: Ikke muligt at udbetale tillæg i en periode

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Der lukkes i en periode ned for udbetaling af personlige tillæg, helbredstillæg, enkeltydelser, m.m.

Her i starten af det nye år overgår alle landets kommuner til et nyt pensionssystem. I forbindelse med flytningen vil det i en periode på godt 14 dage ikke være muligt at udbetale diverse tillæg (personlige tillæg, helbredstillæg, enkeltydelse, m.m.). Udbetalingen af den faste pension bliver ikke berørt og sker helt som normalt.

Der lukkes midlertidigt for udbetaling af personlige tillæg, helbredstillæg, enkeltydelser, m.m. i perioden 21. januar-8. februar, mens indholdet af det gamle it-system bliver flyttet over i det nye.

-Vi beklager, at vi i en periode ikke vil have mulighed for at udbetale de pågældende tillæg. Men så snart flytningen er overstået, sørger vi selvfølgelig for så hurtigt som muligt at overføre pengene, understreger Jette Møller, afdelingsleder i Borgerservice.

Normalt sker udbetalingen af tillæg løbende i takt med, at kommunen modtager og behandler borgernes ansøgninger.

Udbetalingen af den faste pension sker via Udbetaling Danmark og bliver ikke berørt af kommunernes overgang til nyt system.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding

Dracula: En kisteglad grinebider

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her ses Allan Dahl Hansen, Lisbeth Kjærulff, Kristian Jensen og Hans Dueholm. Foto: Figaros/pressefoto.

Forestillingen kan opleves den 31. januar.

Mandag den 31. januar må man tage sig i agt i Kolding, for den aften besøger grev Dracula Comwell Kolding Teater med forestillingen, ”Dracula – en kisteglad grinebider”.

Det er Kolding Teaterforening, der har hyret Dracula og hans følge til at give forestillingen.

-Vi kan love masser af komik, musik, parodi og kendte hits fra opera, operette, musical og popmusik, når teater- og operakompagniet Figaros og Den Ny Opera veloplagt gendigter Bram Stokers klassiske roman, ”Dracula”, fortæller Anne-Meta Brunsborg fra Kolding Teaterforening.

Figaros, som efterhånden har slået sit ry fast som hele landets leverandør af forestillinger, hvor klassikere blandes med god musik og et skud comedy, byder her på endnu en humoristisk, musikalsk aften. Med ”Dracula” som rammefortælling og en overflod af musik, komik og ikke mindst hvidløg, tages publikum med på en rejse i et hæsblæsende show.

De tre medvirkende er sangerne Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen, der skifter roller i ét væk akkompagneret af Allan Dahl Hansen ved flygelet.

Om handlingen fortæller de:

-Vi banker gravrusten af gravrøsten og drager med den unge sagfører Jonathan Harker til Grev Draculas slot i de Transsylvanske bjerge. Her er Harker rejst til, trods advarsler fra lokalbefolkningen, for at afslutte et huskøb i England for greven. Men da Brexit sætter en stopper for engelske huskøb, ændrer grev Dracula planer. Han rejser i stedet til Danmark!!! Det bliver en forestilling med bid i.

“Dracula – en kisteglad grinebider” kan opleves på Comwell Kolding Teater klokken 19.30. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Foto: Figaros/pressefoto.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112

Brand påsat: 53-årig mand sigtet og varetægtsfængslet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Ilden havde godt fat i rækkehusene. Foto: BlumePress.

Torsdag blev manden varetægtsfængslet.

Branden i Sønder Stenderup onsdag aften var påsat. En 53-årig mand blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for brandstiftelse. Manden skal være fængslet frem til den 7. februar.

Branden startede onsdag aften klokken 18.12. Ilden var så voldsom, at den bredte sig til to rækkehuse, der har relation bostedet Stentoft.

Der skete store skader på de to rækkehuse, som ligger i midten af i alt fire rækkehuse. Det ene af rækkehusene var allerede onsdag aften udbrændt.

Heldigvis kom ingen personer noget til ved branden.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding

Kolding topper med klamydia

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Der er ikke nogle kommuner i Danmark, der har højere andel klamydiasmittede unge end Kolding. Det viser nye tal fra Statens Serum Institut.

Med 33 klamydiatilfælde pr. 1.000 unge indtager Kolding førstepladsen for flest smittede blandt danske unge mellem 15 og 29 år.

Her er klamydiatilfælde betydeligt højere end hele landets gennemsnit, som er på 26,2 pr. 1.000 unge, og det er ikke første gang, at Kolding tager føringen – også i 2017 var det her, der var flest konstaterede klamydiatilfælde.

Antal smittede fortsætter i den forkerte retning, og fra 2018 til 2020 steg klamydiatilfældene blandt kommunens unge med hele 11 procent.

En af nøglerne til at knække klamydiakurven er at forebygge smitten på kommunalt plan. I september 2021 afsatte Danske Regioner 10 millioner kroner til at forebygge klamydiasmitte, og når aftalen udmøntes, får Kolding kommune også mulighed for at tilbyde unge gratis hjemmeprøvetagninger til både klamydia og gonorré som en digital sundhedsydelse.

Vælger kommunen at indgå et samarbejde med Sex & Samfund, vil den nye regionsaftale gøre det langt enklere og billigere at udbrede hjemmetest til de unge via Sex & Samfunds testtilbud. Hvis kommune indgår et samarbejde, er Sex & Samfund sikre på, at man vil se et fald i klamydiasmitten blandt Koldings unge.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler