Connect with us

Læserbreve

5000 boliger i Kolding ligger i støjzone

Offentliggjort for

den

Poul Fremmelev (S). Privatfoto.
Poul Fremmelev (S). Privatfoto.

Læserbrev af Poul Fremmelev (S), byrådskandidat, Hjarupvej 46E, Vonsild, 6000 Kolding.

I forbindelse med en større national støjundersøgelse er der påvist en sammenhæng mellem forhøjet risiko for at udvikle Alzheimers og andre demens sygdomme, når man udsættes for støj over 55 decibel i en årrække.

I Kolding Kommune er der mere 5000 boliger, der er placeret i områder med støj over 55 decibel. Det er 13 % af alle boliger i kommunen og er derfor en alvorlig sag, som vi alle bør reagere og handle på.

I første omgang skal der ikke bygges flere boliger i de støjplagede områder, hvilket er langs med motorvejene og langs jernbanen. Dernæst skal der findes penge til at afhjælpe støjen ved fx støjvolde/mure, støjdæmpende asfalt, støjdæmpende dæk, nedsættelse af hastigheden i aften og nattetimerne osv.

Det er meget store investeringer, som Kolding Kommune ikke selv kan løfte, så der skal hurtigst muligt etableres et samarbejde med Kommunernes Landsforening KL, da støjproblemer rammer næsten alle danske kommuner.

Jeg bor selv tæt på den Sønderjyske Motorvej og har dagligt udfordringerne inde på livet. Der er 1 km til motorvejen og når vinden er i vest, så virker det næsten som om bilerne kører i baghaven. Det var en svag summen af trafik for 29 år siden, da vi flyttede til Vonsild, men nu er det voldsommere og vedvarende.

Som Socialdemokratisk kandidat til KV21 vil jeg sætte denne opgave på dagsordenen i valgkampen og arbejde for bedre løsninger, hvis jeg bliver valgt til byrådet.

Dette er også en af de faktorer der spiller ind, når folk skal vælge Kolding Kommune som deres nye bosted.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læserbreve

Alle har ret til natur

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Filip Bekic Bladt (S). Privatfoto.

Læserbrev af Filip Bekic Bladt (S), formand og byrådskandidat, Anne-Mariesvej 15, 6000 Kolding.

Om man bor i Kolding midtby eller andre steder i vores kommune, så skal alle have adgang til natur i umiddelbar nærhed af deres hjem. Der er mange grunde til, at naturen er vigtig.

Selvfølgelig for dyrene og de mange forskellige plantearter, men også for os mennesker. Blandt andet ved man, at naturen er med til at udvikle og forebygge en sund krop, den er med til at modvirke stress og fremme læring, og så viser flere undersøgelser også, at naturoplevelser gør os mere bevidste på at passe på naturen.

Derfor har vi et ansvar for at sikre, at alle mennesker i vores kommune har natur tæt på sig. Grønne rekreative åndehuller som parker, skove osv., hvor man på gåafstand kan komme ud i naturen.

Det betyder også, at vi skal prioritere det mere. Vi mener, at når man laver bebyggelse på områder, hvor der før lå natur, så skal det kompenseres. Det vil sige, at hvis vi bygger højhuse i et område, hvor der førhen lå en park, så skal vi have den park et andet sted.

Det mener vi, fordi naturen har en værdi for mennesker, en værdi som vi skal sætte pris på. En værdi som ikke længeres er en selvfølge mere og som vi derfor skal prioritere højt. Ellers risikerer vi områder uden særlig meget natur.

Når vi snakker bedre bymidte eller bedre bymiljø, bliver vi nødt til at tænke naturen ind. Naturen er med til at sikre det bedste bymiljø.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Nationalparker i Danmark

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Kerstin Riemer/Pixabay (Modelfoto)

Læserbrev af Arne Eriksen, Kløvervej 17, 6000 Kolding.

Nu skal vi have nationalparker i Danmark og hele 23 steder skal udpeges lokal. Inden nytår 2022 skal man have fundet 11 steder.

Jeg har været på hesteryg 8 gange i Rocky Mountains i Canada og de fleste gange har det været i Banff National Park, der er på størrelse med Sjælland.

For at vi kan komme ud i parken, skal Outfitteren, guide, der lægger hest, telt og kokkepige til, i oktober måned 2021 ansøge om tilladelse til ruten i 2022, hvor mange dage og hvor mange turister, han nu vil tage med ud i bjergene.

Behøver jeg at nævne, at han også skal betale en parkafgift ved ansøgningen.

Når vi er ude på turen i bjergene, må man ikke kunne se, at vi har været der. Der er meget strenge restriktioner, ja de er så strenge, at man til tider føler, må vi nu også være her i Parken. Reglerne er meget rigide.

Det kan godt være, at ved oprettelsen af en nationalpark i Danmark, er reglerne meget milde, men om 25 – 30 år har man lavet reglerne så stramme, at selv mountainbike ikke må køre i nationalparkerne.

Nu har man fået indført ulve i den danske natur, en skønne dag skal vi også have bjørne til at gå vilde omkring.

Ifølge vores ”såkaldte” natur-profeter, skal vi også have hegn omkring skove, så dyrene kan passe sig selv og ikke genere landmændene.

Resultatet har vi jo set i Mols Nationalpark, hvor dyrene sultede pga. fødemangel. Man måtte jo ikke fodre dem? fordi da forsvinder ideen med en vild natur.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Skal Stenderupskovene være naturnationalpark?

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Knud Erik Langhoff og Gitte Grønbæk. Privatfoto.

Læserbrev af Knud Erik Langhoff (C), borgmesterkandidat, Mariavej 9, 6091 Bjert og Gitte Grønbæk (C), byrådskandidat, Fynslundvej 41, 6064 Jordrup.

Det lyder rigtig godt, når Naturstyrelsen skriver, at naturnationalparkerne er områder, hvor naturen får plads til at være natur og samtidig giver spændende nye naturoplevelser.

I naturnationalparker skal skoven være urørt skov, og der bliver udsat store græssende dyr, som skal hegnes inde. Dyrene tvinges til at æde i bund hen over vinteren, så områderne ikke udvikler sig til tæt mørk skov.

Men – med hegn indhegner man samtidig de rigtige vilde dyr, og de bliver begrænset i deres færden. Og i urørt skov skal ingen træer udnyttes men skal rådne op. Hermed frigives CO2, hvilket belaster klimaet.

I Konservative vil vi foreslå, at vi ser nærmere på den nyeste forskning, som viser, at man kan opnå høj biodiversitet ved skånsomt at fælde de største træer og udnytte dem til byggematerialer og samtidig skabe mulighed for, at nye træer spirer frem og vokser op.

På den måde får man en skov med høj biodiversitet, samtidig med at man kan udnytte meget af træet.

Der skal også efterlades meget dødt træ. Det er levesteder for en række sjældne arter.

Undersøgelser i Tyskland har vist, at biodiversiteten er i mindst i urørt skov. Og danske undersøgelser viser, at biodiversiteten har fået bedre vilkår i de danske skove, og at der er fremgang for fugle og planter og nogle uddøde skovlevende arter er dukket op igen.

Vi vil gerne invitere til, at der findes nogle gode løsninger for Stenderupskovene. Løsninger, hvor vi styrker biodiversiteten, uden at vi skal udsætte ”vilde” husdyr og indhegne skovens vilde dyr.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Fokus på os der bor i kommunen

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Hans Holmer (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Hans Holmer (SF), gruppeformand for SF og byrådsmedlem, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Der har i alt for mange år brugt for meget tid og kræfter på at snakke om dem der ikke bor i kommunen.

Lad os nu bruge vores energi, og skabe nogle gode livsbetingelser på os der rent faktisk bor her i kommunen.

Jeg vil gå forrest i et nyt byråd om at investeres massivt i vores folkeskole, daginstitutioner, vores sårbare, natur, fritidsfaciliteter- og kulturliv. Det vil jeg først og fremmest til glæde for så os der bor i Kolding kommunen, så vi får en bedre hverdag og fremtid.

-Men jeg er også sikker på, at når du så taler med andre folk i din familie, med dine venner og bekendte og de hører om vores gode tilbud vi har i Kolding kommune, så vil det måske få nogen til at flytte hertil. Det kan så være en sidegevinst. Men det skal ikke være der vi som politikker lægger alt vores fokus

Vi skal sammen bygge videre på alt det gode i kommunen. Vi er en historisk kommune. Vi har en aktiv midtby der er under god udvikling. Vi har noget fantastisk natur. Vi har stærke centerbyer og landsbyer. Vi har gode folkeskoler og daginstitutioner, som dog er under pres. Vi har et stærkt kultur- og fritidstilbud, som vi også kan udvikle. Vi har en god ældrepleje, som vi helt sikkert kan gøre endnu bedre. Og vi har væresteder som vi også kan give et løft.

-JA vi har mange styrker i Kolding kommune. Lad os nu sammen løfte vores kommune og sikre et godt liv for os der allerede bor i kommunen.

-Hvis vi så hver især fortæller om det fantastiske smørhul Kolding kommune er, når vi møder andre mennesker, så er jeg sikker på at kommunen går en lys fremtid i møde.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Den politiske organisation i Kolding skal slankes

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Knud Erik Langhoff (C). Privatfoto.

Læserbrev af Knud Erik Langhoff (C), borgmesterkandidat, Mariavej 9, 6091 Bjert.

Konservative i Kolding ønsker, at den politiske organisation i Kolding bliver slanket, således at organisationen fremover afspejler, hvad der er bedst for Kommunens borgere og mest effektivt for administrationen, og ikke som nu, hvor organisationen er indrettet til det mest optimale for de siddende byrådspolitikere.

Den nuværende politiske organisation, hvad angår antal af politiske udvalg, har i indeværende byrådsperiode været på 11. Et væsentligt højere antal end der er i tilsvarende, efter vores opfattelse, effektivt drevne kommuner.

Dette har medført, at antal af møder, fællesmøder, dagsordner til disse og referater fra møder har fyldt alt for meget i den administrative organisation i Kolding.

Og ja – vi kender godt svaret på, hvad årsagen er; nemlig en rundhåndet betaling til partierne for at bakke op om konstitueringen om den siddende borgmester i Kolding. Men er det rimeligt at betale for en borgmesterpost med borgernes penge?

Dette må stoppe nu. Konservative i Kolding går til valg på at optimere og effektivisere den politiske organisation, og ikke mindst på at øge servicen og minimere sagsbehandlingstiden i forvaltningerne overfor borgerne og virksomhederne i Kolding, helt uden ekstra omkostninger.

En stemme på Det Konservative Folkeparti er en stemme på bedre service overfor borgere og virksomheder, samt højere effektivitet i forvaltningerne og i Kolding kommune generelt.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Seneste

Reklame

Tags

september 2021
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Populære artikler