Kolding Netavis

40 års jubilæum med egen salon

Kolding Netavis
Kolding Netavis
Siden 9. april 1979 har Rita Skak arbejdet med saks og føn i Frisør Rita, så nu kan hun fejre 40 års jubilæum. Pressefoto.

I 40 år har Rita brugt saks og føn i salonen. Tirsdag den 9. april kan Rita Skak i Tiufkær fejre 40 års jubilæum med egen salon.

Da muligheden bød sig, var hun ikke længe om at slå til. Dermed blev drømmen om at få egen salon opfyldt kun 2 1/2 år efter endt uddannelse hos frisørmester Vagn Jensen i Vejle. Drømmen gik i opfyldelse den 9. april 1979, og Rita Skak har nu i 40 år arbejdet med saks og føn i Frisør Rita. Jubilæet bliver fejret fredag den 12. april med en reception fra kl. 14 til kl. 18 på adressen Tiufkærvej 152 i Tiufkær.

Siden 1998 har Salon Rita haft adresse på Tiufkærvej 145 i Tiufkær, men det hele startede på Højskolevej i Kolding, da en salon var sat til salg. Rita Skak var på det tidspunkt lige kommet hjem efter et år som frisør på et krydstogtskib og havde et stort ønske om at få sin egen salon, så da muligheden bød sig, var der ikke langt fra tanke til handling og en underskrift. På denne adresse holdt salonen til frem til 1982, hvor den blev flyttet til nye lokaler på Eliassensvej.

I 1998 fik Rita Skak og hendes familie mulighed for at overtage forældrenes hus i Tiufkær, og efter at have bygget til, så salonen kunne etableres, har den været på denne adresse. Og beslutningen om flytningen har fra dag ét vist sig at være den helt rigtige, hvilket fremgår af, at frisøren har mere end rigeligt at se til. Den yngste kunde er seks måneder – den ældste 101 år.

– I forbindelse med jubilæet har jeg gjort mig mange tanker om den udvikling, der er sket inden for frisørbranchen siden starten for 40 år siden. En af de ting, jeg sætter meget stor pris på, er, at alle produkter er blevet meget miljøvenlige. Interessant er det også at se, at mange af de frisurer, der var moderne i 70´erne, er ved at vende tilbage, så det sker da, at jeg tænker ”den har jeg vist set før”, når jeg på et kursus bliver præsenteret for et nyt tiltag, lyder det med smil i øjnene fra Rita Skak.

Selv om jubilaren har nok at se til i salonen, giver hun også sig selv lov til at være frivillig på en lang række områder. Hun mener, at det med at give en hånd med, hvor der er brug for det, er noget, hun har fået med hjemmefra. Det giver gode oplevelser, det er spændende, og så møder hun mange dejlige mennesker.

I flæng kan nævnes: Formand for Tiufkær Vandværk siden 2000, i bestyrelsen for Tiufkær Fællesråd, frivillig i Kolding Krisecenter, i udvalget for julebalskomitéen Smidstrup og aktiv i sanggruppen Solong.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *