Der var både politikere, venner af huset og sponsorer, da Kolding Krisecenter fejrede 40 års jubilæum.
Det er i dag, søndag, 40 år siden, at Kolding Krisecenter åbnede for voldsramte kvinder og deres børn.
I den anledning var politikere, venner af huset og sponsorer inviteret til åbent hus i Nr. Bjert (Basagerhus), hvor Kolding Krisecenter holder til.
Blandt byrådspolitikere var borgmester Knud Erik Langhoff (C), Hans Holmer (SF), Karina Adsbøl (Danmarksdemokraterne) og folketingspolitiker Karina Lorentzen (SF).
Mangler finansiering
Kolding er en af fem udvalgte byer i Danmark, der udover botilbuddet på krisecenteret også tilbyder ambulant rådgivning af kriseramte kvinder gennem ordningen Sig Det Til Nogen.
Sig Det Til Nogen har de seneste to år opnået gode resultater gennem en tidlig indsats i rådgivningen af voldsramte kvinder, fortæller leder af Kolding krisecenter Britt Malkiel Nielsen.
I Kolding har Sig Det Til Nogen siden 2020 været finansieret af en pulje under Socialstyrelsen. Fra 1. oktober 2023 udløber puljemidlerne, og rådgivningen står således til at lukke. I forbindelse med den nye regeringsdannelse er det endnu uklart, om ordningen kommer på finansloven og dermed kan fortsætte.
Der er i øjeblikket tre måneders ventetid på rådgivning via Sig Det Til Nogen, og interessen er stigende.
Kolding Krisecenter yder hjælp til kvinder udsat for fysisk eller psykisk vold – med og uden børn. De har plads til 9 kvinder og 16 børn.
Se billederne øverst i artiklen…