Kolding Netavis

3500 elever klar til koncerter i Kolding Midtby

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Christian Brandt.

På onsdag vil mere end 3.500 børn fra skoler i Kolding Kommune samles til en dag med koncerter rundt omkring i Kolding Midtby.

Det er arrangeret af Levende Musik i Skolen (LMS) i samarbejde med Kolding Kommune. Børnene vil kunne opleve koncerter med professionelle musikere, der spænder fra jazz og folkemusik til indierock og kammermusik.

Formand for Børn og Uddannelse, Hans Holmer (SF), pointerer, at endagsfestivalen LMS Showcase handler om mere end musik. Det handler om at skabe fællesskab og dele kulturelle oplevelser. Udover koncerterne vil eleverne også kunne deltage i andre aktiviteter såsom at kode musik på Lego-robotter, lære om insekter og småkravl, deltage i sanglege, eller lære om affald og genbrug.

Desuden vil 56 elever være involveret som spillesteds-crew og stå bag arrangeringen af koncerterne og formidlingen til deres kammerater.

Levende Musik i Skolen, som er et nationalt kompetencecenter for professionel musikformidling og skolekoncerter, ser frem til samarbejdet med Kolding Kommune om LMS Showcase, som også vil omfatte netværksmøder, oplæg og workshops for musikskolelærere. Direktøren for Levende Musik i Skolen, Gitte Abildtrup, roser samarbejdet og fremhæver Kolding Kommunes engagement i kulturlivet.

En lang række aktører fra Åben Skole-samarbejdet i Kolding Kommune som Trapholt, Museum Kolding, Naturskolen, Bæredygtighedshuset og Kulturskolen, er en del af arrangementet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel