Torsdag, 22. august 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Brandvæsnet blev kaldt til brand i Klostergården.

Trekantbrand station Kolding rykkede tirsdag aften ved 19.20-tiden til Klostergården i Kolding, hvor meldingen lød på brand.

Det viste sig dog, at der ikke var megen brand. Derfor kunne Trekantbrands tre brandbiler hurtigt returnere til brandstationen.

Det er endnu uvist, hvordan branden startede.

Natten til mandag ved 01.10-tiden udbrød der brand i et ubeboet hus på Skamlingvejen - lige ved siden af Skamlingsbanken.

Huset nedbrændte, men brandårsagen er endnu ukendt, skriver jv.dk.

Mandag eftermiddag brød en mejetærsker i brand.

Trekantbrand måtte mandag eftermiddag ved 16.15-tiden afsted til en brand i en mejetærsker.

Mejetærskeren brændte på en mark ved Stubbumgårdvej lige uden for Aller ved Christiansfeld.

Trekantbrand station Tyrstrup og Kolding fik slukket ilden i mejetærskeren, der dog led større skade.

Ilden fik heldigvis ikke fat i marken.

Se billederne nedenunder...

Bilist endte i grøften. Passager blev behandlet i ambulancen.

En bilist kørte fredag aften kort efter klokken 19 galt i sin Skoda på Åstorpvej i udkanten af Sjølund ved Kolding.

Bilisten mistede herredømmet over bilen og endte i grøften.

En passager i bilen blev i følge indsatslederen hos Trekantbrand behandlet i ambulancen, der ankom til stedet. Hvorvidt det var alvorligt vides ikke.

Det er desuden uvist, hvorfor bilisten kørte i grøften.

Sydøstjyllands Politi havde fredag aften ingen kommentarer til uheldet.

Se billederne nedenunder...

Hverken lade eller mejetærsker stod til at redde.

Trekantbrand måtte lørdag aften ved 22-tiden rykke ud til en ladebrand på Frørup Landevej vest for Christiansfeld.

En mejetærsker, som stod inde i laden, brød af uvisse årsager i brand. Ilden var så voldsom, at det også fik fat i taget på laden.

Der var indsat styrker fra Trekantbrands stationer i Stepping, Vamdrup, Skodborg og Tyrstrup.

Hverken mejetærsker eller lade stod til at redde, skriver jv.dk.

Den ældre mand indgav falsk anmeldelse.

En 74-årig mand fra Vejen-området, der mandag den 15. juli anmeldte et røveri, er nu blevet sigtet for falsk anmeldelse, oplyser Syd- & Sønderjyllands Politi.

Den ældre mand anmeldte, at en svensktalende mand havde truet Vejen-borgeren til at forlade sit køretøj, en Volvo. Det skete på Koldingvej i Vejen. Gerningsmanden havde efterfølgende sat sig bag rattet og var forsvundet fra Vejen i østlig retning mod Lunderskov og Kolding.

Det har efterfølgende vist sig, at den 74-årige dagen inden anmeldelsen selv havde kørt bilen til Flensborg, hvor tysk politi fandt den efterladt på en parkeringsplads og kontaktede Syd- og Sønderjyllands Politi.

Den 74-årige har under en afhøring erkendt, at han har indgivet falsk anmeldelse.

Strafferammen for falsk anmeldelse er op til seks års fængsel.

Politiet efterlyser gerningsmand efter røveri af bil, hvor bilisten blev truet med en kniv for at forlade sin bil.

En yngre svensktalende mand truede mandag ved 10.20-tiden en bilist med en kniv, hvorefter gerningsmanden stjal en lysebrun metallic-farvet Volvo XC60. Hændelsen fandt sted på Koldingvej i Vejen, hvorefter gerningsmanden forsvandt i østlig retning - det vil sige mod Lunderskov og Kolding.

Syd- og Sønderjyllands Politi håber på borgernes hjælp i forbindelse med efterforskningen røveriet, skriver politiet i en pressemeddelelse.

En 74-årig bilist fra Vejen-området havde taget en blaffer op nær Coops lager ved krydset Koldingvej/Arnfredsvej, hvorefter det lykkedes gerningsmanden på stedet at stjæle køretøjet ved at true bilisten med en dolk til at forlade køretøjet. Herefter forsvandt gerningsmanden i østlig retning.

Signalement af køretøjet

Volvo XC60
Lysebrun metallic-farvet
Årgang 2014
Registreringsnummer: BZ 54.943

Signalement af gerningsmanden

Mand
Skandinavisk af udseende
20 - 25 år
175 - 180 centimeter høj
Almindelig af kropsbygning
Brunt, kort hår
Talte svensk
Var iført en grå hættetrøje og blå cowboybukser
Havde en mørkfarvet tatovering på venstre side af halsen
Medbragte en grøn rygsæk og en dolk med sort skæfte

Borgere, der genkender den stjålne bil eller gerningsmanden – eller måske har lagt mærke til gerningsmanden i området før hændelsen - bedes omgående kontakte Politiets Servicecenter på telefon 1-1-4.

En lagerhal står lørdag formiddag i flammer.

En lagerhal til affaldssortering hos Torben Clausen A/S på Oksbølvej ved Haderslev står lørdag formiddag i flammer.

Brand & Redning Sønderjylland er i gang med slukningsarbejdet.

En tyk sort røg ses på lang afstand omkring Haderslev.

Syd- & Sønderjyllands Politi beder borgere om at vise hensyn og ikke at opsøge brandstedet. Politiet oplyser desuden, at ingen er kommet til skade og at branden er under kontrol. Brandårsagen er ukendt.

Se billeder nedenunder...

En af Sydøstjyllands Politis opgaver er at behandle og efterforske dyrevelfærdssager. Det er der ikke noget nyt i, men nyt er, at der 1. juli blev oprettet en ny dyrevelfærdsenhed i politikredsen, der skal behandle tungere dyrevelfærdssager.

Dyrevelfærdsenheden, der er placeret i Sydøstjyllands Politi, er en ud af tre enheder på landsplan, der er specialiseret i at behandle sager, som omhandler dyrevelfærd. De øvrige to enheder er placeret i henholdsvis Nordjyllands Politi og Midt- og Vestsjællands Politi, hvor der ligesom i Sydøstjyllands Politi også er placeret et Tungvognscenter.

- Det giver mulighed for at lave et effektivt samarbejde omkring sager, der vedrører dyretransporter, og det forventes at give en synergieffekt i det samlede dyrevelfærdsarbejde, fortæller politiinspektør Michael Weiss fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sydøstjyllands Politis dyrevelfærdsenhed dækker et geografisk område svarende til tre politikredse: Fyns Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi samt Sydøstjyllands Politi.

De specialiserede enheders opgaver er bl.a. i højere grad at sikre en proaktiv og opsøgende indsats på dyreværnsområdet med henblik på at forebygge og opfange flere sager om mishandling, vanrøgt og anden uforsvarlig behandling af dyr i opløbet.

De nye dyrevelfærdsenheder blev til i forbindelse med finansloven for 2019.

Tungere sager behandles i den nye enhed

Dyrevelfærdsenheden skal særligt opspore, efterforske og sagsbehandle komplekse dyrevelfærdssager. Det vil sige sager, hvor der er tale om organiserede og systematiserede overtrædelser, hvor overtrædelserne har medført en betydelig økonomisk vinding for de involverede, eller hvor sagen har kreds- eller landegrænse-overskridende aktiviteter.

Som eksempler på sager kan nævnes:

Sager om ulovlig opdræt og handel med hunde

Sager om import eller eksport af dyr

Sager om handel med levende truede dyrearter

Fokus på sager, der er udtryk for nye tendenser på dyreværnsområdet, som dyreværnsenhederne i politikredsene endnu ikke har erfaring med

Præventiv indsats med henblik på at forebygge eller opfange vanrøgtsager i opløbet

En polsk lastbilchauffør blev dømt og udvist af Danmark mindre end 24 timer efter han blev stoppet ved en kontrol på rasteplads Hylkedal ved Kolding.

En 20-årig polsk lastbilchauffør blev onsdag taget ind til en kontrol på Hylkedal rasteplads ved Kolding i forbindelse med, at Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, foretog en kontrol langs motorvejen:

- Det var en kontrol, der foregik i samarbejde med Fødevarestyrelsen, og som primært var rettet mod dyretransporter, men politiet foretager naturligvis altid en fuld kontrol af forholdene, fortæller fungerende vicepolitiinspektør Jesper Engelund fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 20-årige chauffør blev anholdt og er torsdag blevet fremstillet i grundlovsforhør.

- Chaufføren erkendte under retsmødet, at han godt vidste, at kørekortet var falsk, og derfor var han indstillet på at få sagen afgjort med det samme med en såkaldt straksdom, forklarer specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi:

- Og han erkendte også at havde kørt i Danmark i 7 tilfælde inden for de sidste 28 dage.

For de forhold blev chaufføren idømt 50 dages ubetinget fængsel, en bøde på 49.000 kr. og blev også udvist af Danmark med indrejseforbud i 6 år.

- Dommeren fandt det skærpende, at det falske kørekort blev anvendt i hans erhverv, og at han havde en økonomisk vinding ved at bruge det, uddyber specialanklager Pernille Moesborg.

Den 20-årige chauffør blev fængslet efter dom til afsoning af dommen og indtil udvisning kan ske.

Chaufføren modtog dommen.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« August 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31