Tirsdag, 25. Juni 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

En polsk lastbilchauffør blev dømt og udvist af Danmark mindre end 24 timer efter han blev stoppet ved en kontrol på rasteplads Hylkedal ved Kolding.

En 20-årig polsk lastbilchauffør blev onsdag taget ind til en kontrol på Hylkedal rasteplads ved Kolding i forbindelse med, at Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, foretog en kontrol langs motorvejen:

- Det var en kontrol, der foregik i samarbejde med Fødevarestyrelsen, og som primært var rettet mod dyretransporter, men politiet foretager naturligvis altid en fuld kontrol af forholdene, fortæller fungerende vicepolitiinspektør Jesper Engelund fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 20-årige chauffør blev anholdt og er torsdag blevet fremstillet i grundlovsforhør.

- Chaufføren erkendte under retsmødet, at han godt vidste, at kørekortet var falsk, og derfor var han indstillet på at få sagen afgjort med det samme med en såkaldt straksdom, forklarer specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi:

- Og han erkendte også at havde kørt i Danmark i 7 tilfælde inden for de sidste 28 dage.

For de forhold blev chaufføren idømt 50 dages ubetinget fængsel, en bøde på 49.000 kr. og blev også udvist af Danmark med indrejseforbud i 6 år.

- Dommeren fandt det skærpende, at det falske kørekort blev anvendt i hans erhverv, og at han havde en økonomisk vinding ved at bruge det, uddyber specialanklager Pernille Moesborg.

Den 20-årige chauffør blev fængslet efter dom til afsoning af dommen og indtil udvisning kan ske.

Chaufføren modtog dommen.

Hø kan selvantænde, hvis det bliver taget ind i laden, inden det er tørt. Flere gårdbrande de seneste år skyldes selvantændelse i fugtigt hø eller halm. Selv om det varme sommervejr i 2018 var ideelt til at tørre hø, havde Topdanmarks kunder flere tilfælde af brande på grund af selvantændende hø.

Alle landmænd kender til den fugtige varme og duft af hø, som man mærker, når man får kørt hø ind i laden, inden det er helt tørt. Ofte er det ganske ufarligt, men hvert år sker det, at høet bliver så varmt, at det selvantænder. Det oplyser Topdanmark i en pressemeddelelse.

Det kan have store konsekvenser, hvis landmanden tager høet ind i laden for tidligt.

- Ikke nok med at fugtigt hø ved høj temperatur risikerer at selvantænde, samtidig er der også stor risiko for, at det fugtige hø mugner og er ubrugeligt som foder. Tillader vejret det, så lad høet ligge en ekstra dag på marken, selv om du mener, at det er tørt nok, før du presser det, anbefaler Svend-Anker Worm, som er agronom i Topdanmark.

Selvantændelse er en kemisk proces

Hvis der er adgang til vand og ilt, vil der ske en nedbrydning af plantematerialet, som frembringer varme.

- Hvis varmen ikke kan ventileres bort, accelereres processen og temperaturen kan blive så høj, at høet selvantænder. Risikoen er størst, hvor der er vådt og tørt materiale sammen. Opvarmningsprocessen kan starte i det våde græs, fx en klat fra et skyggested på marken og så antænde det, som er tørt, siger han.

En optælling af skader i Topdanmark de senere år viser, at det typisk er en til fire uger, efter høet er kørt ind, at selvantændelsen sker.

Mål høets temperatur

Svend-Anker Worm medgiver, at det kan være svært at vurdere, hvornår høet er tørt nok.

- Som hovedregel kan man stikke en hånd ind i halmballen, og hvis man ikke kan holde hånden derinde, fordi det er for varmt, bør man overveje at tage høet ud fra lageret igen, siger han, og anbefaler brug af termometer.

Den præcise temperatur inde i høet kan man måle ved at stikke et termometerspyd eller et elektrikerrør med termometer ind i stakken, trække det ud igen og hurtigt aflæse, hvor varmt det er. Beredskabsstyrelsen anbefaler, at man dagligt måler ved temperaturer over 50 grader, og at man ved 70-80 grader kører høet ud igen for at undgå en storbrand.

Gode råd, der kan forhindre brand

• Lad høet ligge på marken i længere tid, inden det presses og tages ind

• Når du mener, at høet er tørt nok, så lad det ligge en ekstra dag – hvis vejret er til det

• Vær opmærksom på temperaturen og lugten i laden

• Tag temperaturen på høet ved brug af termometer. Den bør ikke overstige 50 grader

• Lad hø fra skyggeområder i marken fx ved læhegn ligge ude efter presning i nogle dage ekstra

• Hvis der er tvivl, om høet er tørt nok, kan ballerne i stedet wrappes og oplagres ude uden risiko.

Torsdag aften ved 21.20-tiden udbrød der brand hos virksomheden Rolf Schmidt Industriplast på Jernet i Kolding.

Det brændte i et nyetableret udsugningsanlæg/ventilationsanlæg - dog var der fra gaden ikke megen røg at se.

Trekantbrand station Kolding havde fire brandbiler på stedet, mens politiet assisterede med to patruljebiler.

Alle medarbejdere var kommet ud af bygningen ved branden.

Se billederne længere nede på siden...

Skal du ud og ordne haven, så husk at låse yderdøren og luk vinduerne ud mod vejen.

Og hold i tilgift altid terrassedøren låst, når du ikke er i nærheden. Skal du rejse, så se på din bolig med tyvens øjne, inden du tager afsted.

Pinsen er lig med sammenkomster med familie og venner – og havearbejde, hvis vejret tillader det. Det skriver Syd- & Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det er dog ikke udelukkende beboerne på vejen, der ser frem til pinsen.

Det gør mange indbrudstyve desværre også, da helligdagene er lig med boliger, der er nemme mål for ubudne gæster.

Luk ikke tyven ind

- Enkle tommelfingerregler kan dog gøre en stor forskel, også selvom du er hjemme i pinsen. Skal du ud og ordne haven, så husk at låse yderdøren og luk vinduerne ud mod vejen. Og hold i tilgift altid terrassedøren låst, når du ikke er i nærheden. En tyv har blot brug for nogle sekunders arbejdsro, hvis han spotter en ipad eller en anden værdifuld genstand i stuen, hvor han uhindret kan komme ind, påpeger vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis forebyggelsesenhed.

Vicepolitiinspektøren kommer desuden med en opfordring til alle de borgere, der bliver hjemme i pinsen: Hold øje med kvarteret.

- Ingen er bedre end naboerne til at observere ændringer i gadens normale billede. Hører denne mand eller dette køretøj til i min gade? Kan det være en tyveknægt, som forbereder et indbrud? Ved at få naboerne til at holde ekstra øje med mistænkelige personer, kan vi reducere indbrud med helt op til en fjerdedel, pointerer Chr. Østergård.

Han peger i den forbindelse på, at det kan have en meget stor effekt blot at sige ”hej” til en person, der ikke hører til i kvarteret, og venligt spørge, om han har brug for hjælp.

- Tyvens største frygt er at blive genkendt. Og jo mere liv, der er i kvarteret, jo større er chancen for, at tyven vælger området fra, understreger vicepolitiinspektøren.

Han opfordrer også borgerne i kvarteret til at gå sammen som nabohjælpere, hvor man i fællesskab gør det svært for en tyv at spotte, om en bolig reelt er tom i pinsedagene.

Detaljer som en bil i garagen og en tømt postkasse kan overbevise tyven om, at der nok er nogen hjemme – og dermed mindsker man risikoen for indbrud.

Gode råd inden du pakker kufferten

Chr. Østergård kommer endvidere med en håndfuld gode og hurtige råd til borgerne, der rejser væk i pinsen.

Fortæl ikke tyven, at du er væk

Lad være med at fortælle om rejseplanerne på Facebook, læg ikke et foto af pinsefrokosten på Instragram og fortæl ikke på Linkedin, at du snart tager væk fra kolleger og forretningsforbindelser. Vent med at dele minderne til du er kommet hjem, tyven læser måske også med.

Er din stue et udstillingsvindue?

Er det nemt for en tyv at spotte, om det kan betale sig at begå indbrud i dit hjem?

Har du en iPad liggende på sofabordet eller andre værdifulde genstande liggende fremme i stuen, frister du svage sjæle.

Kig på din stue udefra og se det samme, som tyven ser. Gør det til en vane at gemme værdierne væk, når du tager hjemmefra.

Er der mon nogen hjemme?

Lidt opvask i køkkenet, vasketøj på snoren, legetøj i haven samt en kaffekop og en opslået avis på stuebordet. En række små ting gør, at dit hus ser beboet ud, mens du er væk på ferie – og kan gøre, at tyven fravælger dit hjem.

Hvor kigger tyven efter værdierne?

Rigtig mange borgere opbevarer smykkerne i soveværelset og på badeværelset. Det ved tyven, hvis han kommer på besøg. Vær derfor kreativ og find alternative gemmesteder til værdierne.

Hjælp ikke tyven med at bryde ind

Alle handymænd med respekt for sig selv har værktøj og andre redskaber derhjemme.

Men husk at låse redskabsskuret eller garagen af, så tingene ikke ender i hånden på en tyv, der bruger en skruetrækker eller en spade til at brække din terrassedør eller dit vindue op med – mere avanceret værktøj skal der ikke til.

Husk også at låse stiger og andre redskaber inde.

Brand i rækkehus

Jun 25, 2019

Lørdag aften opstod der brand i et rækkehus i Drejens.

Trekantbrand - station Kolding - måtte lørdag aften ved 20.20-tiden rykke ud til en brand i et rækkehus på Femøvænget i Drejens. Her brændte det på husets førstesal.

To boksmadrasser samt dyner og puder, hvor der havde ild i, blev sat udenfor på græsplænen efter ilden var slukket:

- Branden er formentlig startet i en oplader - jeg ved ikke om det har været til en mobil eller hvad, men mistanken retter sig mod en oplader, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jeppe Tranum, til Kolding Netavis.

Huset er røg- og sodskadet. Politiet kan dog ikke oplyse om, hvorvidt huset er beboeligt lige nu.

OPDATERING

I følge Falck Kolding skyldtes branden et glemt glattejern i sengen.

Bilen endte på siden.

En bilist kørte tirsdag eftermiddag ved 15.25-tiden galt i Vestergade i Vamdrup.

Bilisten påkørte en lygtepæl og herefter væltede bilen - en Hyundai Getz - om på siden.

Føreren af bilen slap i følge Sydøstjyllands Politi uskadt fra uheldet, men blev dog for en sikkerheds skyld kørt til tjek på sygehuset.

I forbindelse med uheldet, lugtede det af benzin, der løb ud fra bilen. Trekantbrand - station Vamdrup - fik inddæmmet benzinen, men i følge Sydøstjyllands Politi løb der noget i afløbet i Vestergade.

Miljøvagten er tilkaldt og skal nu inspicere stedet.

En del af Vestergade var spærret i forbindelse med uheldet.

Brand i skov

Jun 25, 2019

Brandvæsnet rykkede ud til en mindre brand i en skov nær Vonsild.

Trekantbrand station Kolding rykkede mandag ved 16.40-tiden ud til brand i en mindre skov på Sjølundvej bagved rastepladsen.

Det røg kraftigt, da brandvæsnet nåede frem. Ilden blev hurtigt slukket.

Tre brandbiler nåede frem til stedet, men der blev dog kun brug for den ene af brandbilerne.

Hvorfor det brændte i skoven ved vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi ikke:

- Vi har haft en patrulje derude, men der var intet politimæssigt i det, siger vagtchefen til Kolding Netavis.

Se billederne længere nede på siden...

Manden blev søndag reddet i land ved Rebæk Strand. Nu er han død, oplyser Kolding Kajak Klub.

Søndag kort før middag blev en mand reddet i land, da han fik det dårligt, mens han sejlede i en kajak på Kolding Fjord. Manden faldt i vandet, men en person inde på Rebæk Strand sprang resolut i vandet og med sit padleboard fik han reddet den nødstedte kajakroer i land. Det skete inden Trekantbrand station Kolding, politi, lægebil og ambulance nåede frem til stedet.

Manden er død

Kolding Kajak Klub oplyser mandag på deres Facebook-side, at det var et af deres medlemmer, der fik et ildebefindende, mens han sejlede i kajak på Kolding Fjord:

- Det er med stor sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om, at vores kære æresmedlem Poul Erik Jensen er afgået ved døden. Poul Erik fik et ildebefindende i går under sin rotur. Han vil virkelig blive savnet i klubbens daglige liv. Æret være hans minde, skriver klubben.

Manden, der søndag reddede kajakroeren ind på Rebæk Strand, var i følge jv.dk Michael Nexø, der er formand for Kolding Windsurfingclub:

- Inden jeg nåede derud, faldt han i vandet, men han holdt fast i kajakken. Han nåede vist kun at være i vandet i et minuts tid, inden jeg nåede ud til ham. Han var medtaget, og han sagde, at han havde det meget dårligt, fortalte Michael Nexø til jv.dk.

En betjent fra Sydøstjyllands Politi bekræftede søndag på ulykkesstedet til Kolding Netavis, at manden havde det meget dårligt.

Manden blev kørt væk i ambulancen, men hans liv stod ikke til at redde. Han døde senere.

Manden var reddet i land, da ambulance og politi nåede frem.

En mand fik det søndag kort før middag dårligt, da han sejlede rundt i en kajak på Kolding Fjord. Manden faldt i vandet ud for Rebæk Strand.

En årvågen borger inde på stranden handlede resolut. Manden tog ud på sit padleboard og fik manden reddet ind på land, oplyste en betjent fra Sydøstjyllands Politi til Kolding Netavis på uheldsstedet.

Trekantbrand station Kolding kom til stedet med brandbil og båd, men den fik de ikke brug for. Desuden var en redningshelikopter også sendt i luften over Kolding Fjord. En ambulance og lægebil var i øvrigt også på stedet.

Manden, der efter betjentens udsagn havde det ret dårligt, blev kørt væk i en ambulance:

- Men han har efter behandling allerede fået det bedre, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Hans Hoffensetz, til Kolding Netavis.

Men inden ambulancen kunne køre fra stedet, måtte flere personer på stedet - inklusiv netavisens udsendte - give et skub, så ambulancen kunne komme ud af den bløde jord.

Se billederne længere nede på siden...

Der skete hele tre uheld på den sønderjyske motorvej ved Kolding.

Der blev trængsel på den sønderjyske motorvej ved Kolding fredag eftermiddag:

- Inden for en halv time var der tre uheld på motorvejene ved Kolding. Ingen er kommet til skade. En gravid kvinde blev dog for en sikkerheds skyld kørt til tjek på Kolding Sygehus. Og en lastbil var impliceret i det ene af uheldene, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, JKesper Brian Jensen, til Kolding Netavis.

Det ene af uheldene skete ved Kolding V, hvor to personbiler var impliceret.

Uheldene gav kø på motorvejene.

Der skete udelukkende materiel skade ved de tre uheld.

Se billederne længere nede på siden...

Side 1 ud af 3
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Juni 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30