10 millioner kroner til grønne busser

Tirsdag 12. Januar 2021 05:13 170
Nogle af de i alt 201 regionale busser, der i dag kører rundt i Region Syddanmark, vil snart blive mere klimavenlige. Foto: Sydtrafik (Arkivfoto) Nogle af de i alt 201 regionale busser, der i dag kører rundt i Region Syddanmark, vil snart blive mere klimavenlige. Foto: Sydtrafik (Arkivfoto)

De to trafikselskaber i Region Syddanmark, Sydtrafik og FynBus, har fået bevillinger fra staten på i alt godt 10 mio. kr. til at gøre regionale busruter mere klimavenlige.

Nogle af de i alt 201 regionale busser, der i dag kører rundt i Region Syddanmark, vil snart blive mere klimavenlige.

Staten har nemlig som en del af et testprojekt bevilget Sydtrafik og FynBus henholdsvis 6.140.000 kr. og 3.977.000 kr. til at erstatte brugen af diesel med biodiesel og el.

Biodiesel hos Sydtrafik og elbusser hos FynBus

Hos Sydtrafik vil man i forbindelse med det kommende udbud af 20 regionale busser skifte den almindelige diesel ud med den miljøvenlige biodiesel. Det vil spare klimaet for op mod 3.250 tons CO2 i den toårige driftsperiode. De godt seks mio. kr. skal dække merudgiften til busoperatøren for kørsel med biodiesel.

Hos FynBus udskiftes tre regionale dieselbusser med elbusser. Udover at medvirke til at nedbringe CO2-udledningen fra den regionale kollektive bustrafik er sigtet med testprojektet at generere værdifuld viden om anvendelsen af eldrevne busser på de regionale ruter.

Tags