Tidligere minister indlagt med coronavirus

Mandag 16. Marts 2020 19:31 2066
Elsebeth Gerner Nielsen er ramt af coronavirus. Foto: Palle Skov. Elsebeth Gerner Nielsen er ramt af coronavirus. Foto: Palle Skov.

Den tidligere minister og tidligere rektor på Designskolen Kolding, er ramt af coronavirus.

Elsebeth Gerner Nielsen, der bor i Kolding, er ramt af coronavirus, skriver Folkehøjskolernes Forening i en pressemeddelelse.

Fredag den 13. marts blev Elsebeth Gerner Nielsen indlagt på Kolding Sygehus. Lørdag fik hun konstateret coronavirus og blev overflyttet til Odense Universitetshospital, hvor hun er indlagt på deres særlige afdeling for Corona-smittede og nu modtager behandling der.

Elsebeth Gerner Nielsen er dog i bedring og havde mandag overskud nok til at rose den behandling, hun har fået på hospitalet:

- Det er virkelig en hård omgang, men jeg har de seneste dage virkelig forstået at sætte pris på det danske hospitalsvæsen og den behandling, jeg har fået her. Og lad der så også lyde en opfordring her fra til alle til at tage sygdommen alvorligt og så vidt muligt undgå at udsætte en selv og andre for potentiel smitte. Og i øvrigt passe godt på hinanden, siger hun i pressemeddelelsen.

Elsebeth Gerner Nielsen ærgrer sig meget over ikke at kunne hjælpe højskolerne, nu hvor de står i den mest alvorlige situation længe grundet corona. Men hun er glad for at vide, at både højskolerne selv og Folkehøjskolernes Forening kæmper.

Elsebeth Gerner Nielsen bor i Kolding og har siden årsskiftet være generalsekretær for de danske højskoler. Før det var hun rektor for Designskolen Kolding.