Skrantende kommunal økonomi og færre elever går ud over tre skoleklasser i Vonsild

Onsdag 20. November 2019 21:09 1439
Vonsild Skoles tre 1. klasser skal fra nytår skæres ned til to klasser. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) Vonsild Skoles tre 1. klasser skal fra nytår skæres ned til to klasser. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Vonsild Skole melder ud til forældre, at skolens tre 1. klasser nu skal skæres ned til to klasser.

Der er skabt utryghed blandt forældrene til børnene i de tre 1. klasser på Vonsild Skole.

Skolen har nemlig sendt et brev ud via afløseren til Forældreintra - AULA - til forældre, der har deres børn i 1. klasse.

Kolding Netavis er kommet i besiddelse af flere breve omkring dette.

Besparelser og faldende elevtal

Vonsild Skole skriver blandt andet, at de drastiske besparelser på Kolding Kommunes budget for 2020 - og faldende elevtal - er årsagen til, at der nu skal skæres ned på 1. klasserne. Der er 54 elever i 1. klasserne og der skal være mindst 57 elever for at opretholde tre klasser.

- Vi er forstående over for, at en sammenlægning kan medføre bekymringer hos forældre og børn. For at komme bekymringerne i forkøbet, skal I vide, at vi selvfølgelig bruger vores viden om de enkelte børn, til at skabe gode velfungerende klasser, hvor børnene kan trives og lære. For at processen skal blive så god som muligt for alle, både jer og børnene, er det vigtigt, I omtaler processen positivt over for jeres børn, skriver skoleleder på Vonsild Skole, Peter Nordby, videre i brevet.

Der vil ud fra de nuværende tre klasser blive dannet en 1. A og 1. B. Der bliver 27 elever i hver klasse. Dette giver en besparelse på 700.000 kroner, forlyder det fra Vonsild Skole.

De to nye klasser skal træde i kraft fra årsskiftet.

Forældrene er indkaldt til et ekstraordinært forældremøde på mandag.

Utrygge forældre

Men flere af forældrene er utrygge ved situationen og forstår ikke, at der i sidste øjeblik indkaldes til et ekstraordinært forældremøde. Og de er nervøse over børnenes ve og vel ved, at blive splittet op fra de klasser, som de går i på nuværende tidspunkt.

Kolding Netavis har haft skriftlig kontakt med flere forældre, der på nuværende tidspunkt ikke ønsker, at stå offentligt frem.

Netavisen forsøger, at få en kommentar fra skoleleder Peter Nordby og Kristina Jørgensen (DF), formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

Tags