SF: Godt at miljøministeren vil redegøre for klapning af slam i Lillebælt

Mandag 29. Juni 2020 05:00 160
-Jeg ser det som en form for imødekommelse af bekymringen for klapningen i Lillebælt, siger Karina Lorentzen (SF). Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) -Jeg ser det som en form for imødekommelse af bekymringen for klapningen i Lillebælt, siger Karina Lorentzen (SF). Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

I et svar til SF’s lokale folketingsmedlem Karina Lorentzen lover miljøminister Lea Wermelin nu at udarbejde en redegørelse om, hvordan området for klapning administreres i dag.

Det sker ifølge ministeren ”på baggrund af den store interesse for klapning”, og redegørelsen skal ligge allerede i august.

- Jeg ser det som en form for imødekommelse af bekymringen for klapningen i Lillebælt. Det er da en lille åbning for at se på området, og det er jeg trods alt glad for, siger SF’s Karina Lorentzen fra Kolding i en pressemeddelelse.

- Men jeg håber også, at ministeren derefter vil tage principielt stilling til klapning. Der skal mere til end en redegørelse. Der står jo mellem linjerne, at man bruger klapning, fordi det er en billig måde at komme af med slammet. Og det er jo en politisk holdning, om man vil fortsætte med det. Det synes jeg ikke, og det vil jeg fortsat presse ministeren på.

Kolding Kommune har ansøgt Miljøstyrelsen om at få lov til at dumpe 360.000 tons slam ved Trelde Næs. Slammet kommer fra havnen i Kolding. Det vil som minimum skade bundlivet der, hvor det dumpes, men der er også bekymring for de stoffer, slammet måtte indeholde.

Tags