lørdag, 21. juli 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Svend Erik Brodersen/Sebro Press

For fjerde gang er der lagt op til oplevelser i lufthavnen ved Vamdrup.

Kolding Lufthavn i Vamdrup lægger op til en spændende dag spækket med oplevelser både for øjne ører, når der lørdag den 4. august slås porte op til årtes Action dag 2018, skriver Sebro Press.

Det er fjerde gang der holdes Action dag på lufthavnen i Vamdrup og normalt så tiltrækker arrangementet rigtigt mange mennesker fra nær og fjern. Og det samme ventes også at ske i år.

Og programmet for dagen er nu næsten helt på plads. Der mangler kun den allersidste finpudsning, før alt er klar til modtage de mange gæster.

Kolding Lufthavn ligger lige ved Rute 25 mellem Hjarup og Vamdrup. Lufthavnen ejes og drives af Kolding Kommune med lufthavnschef Glenn Lundt som ansvarlig chef.

Den lokale vinbonde kan nu bryste sig af Elite smilyen.

Frøkær Vingård & Gårdbutik har haft besøg af folk fra Fødevarestyrelsen. Stedet klarede besøget og kontrollen helt uden anmærkninger. Alt var helt som det skulle være. Og kontrollanterne efterlod sig en Elite smiley, skriver Sebro Press.

Indehaveren af Frøkær Vingård & Gårdbutik, Jens Graff, kan i øvrigt i denne tid slet ikke få armene ned. Det er tørken, der gør ham så glad. Den giver nemlig udsigt til den bedste vinsæson nogensinde. Varmen har nemlig affødt en perfekt start på sæsonen, og alt tyder på at vækstsæsonen bliver lang og god.

Tørken er et plus for vinstokkene og tørken gør, at vinen bliver bedre, fordi druerne når at modne. Jens Graff fortæller, at han går i gang med at høste vinen en gang i september eller oktober

Han fortæller på Facebook, at du i gårdbutikken til stadighed, ud over at købe vin, kan købe frisk æg, nye kartofler, og netop nu også agurker fra eget drivhus. Der er daglig åbningstid fra morgen til aften.

Og hvor ligger så vingården. I Bønstrup lige uden for Vamdrup. Adressen er Bønstrupvej 7, 6580 Vamdrup. Tilkørsel fra Koldinvej.

Du kan se kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen her.

Meget tyder på, at det slet ikke går så godt for Kolding Kommune, som det ellers lyder til. Det står nemlig så skidt med økonomien, at det kan sætte borgmester Jørn Pedersens (V) ellers hidtil så urokkelige popularitet under pres.

Kommunens erhvervsudvikling stagnerer, og folk vil tilsyneladende heller ikke at bo kommunen. Kommunens økonomi vakler, og er under så hårdt pres, at nye store besparelser er i sigte og oveni truer en skatteforhøjelse, skriver Sebro Press.

Og det er kommunens økonomer, der slår alarm. Oplysningerne kan nemlig ledes ud fra et notat, som kommunens økonomiafdeling netop har sendt til politikerne.

Færre vælger at bosætte sig i Kolding

Fra økonomerne gives flere forklaringer på, hvorfor det går skidt netop i Kolding. En af dem er, at der er brugt alt for mange på prestigefyldte og dyre anlægsprojekter. En anden er, at en forventet tilgang af nye borgere har slået fejl. Kun et plus på sølle 17 indbyggere blev det i 2017.

Som det ser ud lige nu, vil der i følge beregninger være 1.000 indbyggere færre i 2019 i Kolding Kommune end forventet, fremgår det af notatet til byrådet. Så slogans som: "Vi designer livet" har åbenbart ikke gjort, at folk vælger Kolding, som bosted. Og endelig får udgifter til et voksende antal ældre også skylden.

Og går det skidt i Kolding, så er det lige stik modsat de andre storkommuner i Trekantområdet, Vejle og Fredericia. Herfra meldes der om kraftigt tilgang af nye borgere - og dermed også øgede skatteindtægter.

Og netop det, at alt for få finder Kolding attraktiv at bo i, betyder svigtende skatteindtægter. Det svider, skriver Sebro Press.

Og med de seneste udmeldinger frygtes, at nye besparelser og nedskæringer i kommunens servicefunktioner - og måske også vil en skatteforhøjelse - blot vil medvirke til at forværre situationen, og kan betyde at endnu færre vil vælger Kolding Kommune som bosted.

Oplysningerne om kommunens skrantende økonomi er bragt til torvs i forbindelse den forstående budgetlægning for 2019. Det står nemlig efter økonomiafdelingens beregner så galt til, at kommunens gennemsnitlige likviditet vil gå i minus 2019, hvis byrådet ikke finder store besparelser på 2019-budgettet med nedskæringer til følge.

Der ses på besparelser efter sommerferien

Når politikernes sommerferie er slut, skal der ses nærmere på, hvor der skal spares - besparelser som kan tages med i budgetforhandlingerne senere på året, skriver jv.dk:

- Efter sommerferien skal vi forholde os til det mulighedskatalog, vi har bedt om at få lavet. Vi skal også se, hvad senioranalysen kan bruges til. Vi skal tale om en eventuel forøgelse af indtægterne ved at hæve skatten eller andet. Og vi ved, at vores serviceniveau på mange områder er højere end andre kommuners. Vi må diskutere, om vi fortsat ønsker det, siger Jørn Pedersen til jv.dk.

Han tilføjer dog over for avisen, at han tror at kernevelfærden inden for børn og ældre forbliver den samme.

I følge jv.dk er der lige nu - hvis der ikke gøres noget - udsigt til et årligt underskud på 100 millioner kroner fra 2019 til 2222.

Nye billige ungdomsboliger er på vej i Lunderskov.

Ejeren af Hotel Lunderskov vil forvandle det gamle hotels indre til 15 nye billige ungdomsboliger. Og ser initiativet som et alternativ til både dyre og for få boliger af slagsen i Kolding.

Han fortæller til JydskeVestkysten, at der forventes nyt liv i den gamle bygning i Lunderskov inden udgangen af 2020. Han understreger, at med priserne, og med Lunderskovs beliggenhed i forhold til Kolding, vil de nye boliger være tiltrækkende for unge studerende i Kolding.

De nye ungdomsboliger i Lunderskov mener ejeren vil kunne lejes for 2000 til 3000 kroner pr. måned. Og de er beliggende på adressen Storegade 1 - og det er lige skråt over banegården med masser af togforbindelsen til og fra Kolding.

Og ejeren af hotellet, der er fra 1906, hedder Guo Xing, og han står bag investeringsfirmaet CX Invest som er hjemmehørende i Esbjerg. Firmaet har lignende projekter bag sig i Esbjerg og Struer.

Firmaet er nu i gang med at indhente tilladelser fra Kolding Kommune, så renoveringen kan begynde i 2020. Samme år satser ejeren på, at boligerne står klar til de studerende.

Kilde: Sebro Press/JydskeVestkysten.

Lægger igen i år op til Kreativ Festival.

Succesen fra sidste år følges op. Der er igen i år Kreativ Festival i Vamdrup. Denne gang dog ikke i bymidten. Arrangementet finder sted i Arena Syd, skriver Sebro Press.

Det fortæller Birtemarie Sørensen.

Hun er både medstifter og aktiv i Kreativ Forening, som står bag festivalen i Arena Syd og en række andre initiativer, som finder sted hen over året. Og alt sammen med kreativt hjemmelavet håndarbejde i fokus.

Og Birtemarie Sørensen fortæller, at har du hjemmegjort håndarbejde eller metoder og ideer, som du gerne vil delagtiggøre andre i - eller sælge - så er der mulighed for at leje en stand på festivalen den 29. september:

- Det kan være alt håndarbejde fra fx strik, pileflet, hækling, keramik, billeder, patchwork. Betingelsen for at være med er blot, at alt skal være hjemmelavet, fortæller hun.

Hvert bord der kan lejes er 2,4 meter lang og 80 centimeter bredt. Og det koster 100 kroner at leje. Og tilmelding skal, af hensyn til planlægningen, ske senest 15. juli via Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Kreativ Festival foregår lørdag den 29. september fra klokken 9 til 15.

Otte folkeskoler i Kolding Kommune får efter ansøgning lov til at forkorte skoledagene efter sommerferien.

Det fortæller kommunens skolechef, Lars Svenson, til JydskeVestkysten i følge Sebro Press.

Skoledagene bliver blandt andet kortere på Forbundsskolen i Skanderup for 4.-6. klasser og en specialklasse på 4. årgang.

På Kongsbjergskolen i Lunderskov får eleverne fra 4.-9. klasser en kortere skoledag. Men allerede i år har skolen kørt et forsøg med kortere skoledag.

På Christiansfeld Skole får de kommende 4.-8. klasser en kortere skoledag efter sommerferien.

I alle tilfælde er der dog fra kommunen kun givet tilladelse til kortere skoledage på betingelse af at visse krav til undervisningen tilgodeses.

Heldigvis nåede ilden ikke anrette skader i lejligheden.

Trekantbrand, station Vamdrup, måtte tirsdag kort efter klokken 11 rykke ud til en melding om røg fra en lejlighed i Søndergade i Vamdrup, skriver Sebro Press.

Det var naboer. som blev opmærksom på et en alarm i en lejlighed på førstesalen var gået i gang, og derfor slog alarm til brandvæsnet.

Der var ingen hjemme på tidspunktet. Da brandvæsnet havde skaffet sig adgang til lejligheden viste det sig, at det var røg fra noget tøj, der var gået ild i, som havde aktiveret alarmen.

Og heldigvis for det. Det betød nemlig, at branden blev opdaget så hurtigt, at brandvæsenet kunne nå at slukke den, før der skete skade i lejligheden.

Efter endt udluftning af lejligheden kunne brandvæsnet returnere til brandstationen.

Også Trekantbrand, station Lunderskov, fik alarmen, men blev dog igen annulleret, skriver Sebro Press.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Juli 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31