Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Restaurant Flammens køler var for varm. Det kostede en bøde på 15.000 kroner samt en sur smiley. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) Restaurant Flammens køler var for varm. Det kostede en bøde på 15.000 kroner samt en sur smiley. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Restaurant får en sur smiley og bøde: -Det er vi kede af

Skrevet af  søndag 29. juli 2018 | 09:28

Både kølerummet og madvarer var noget varmere end det tilladte.

Restaurant Flammen på Haderslevvej i Kolding har fået en sur smiley. Det viser den seneste kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen var på kontrol hos Flammen den 24. juli.

Her viste det sig, at opbevaringstemperaturen i kølerummet i køkkenet var mellem 10,6 og 11,8 grader. Med et indstikstermometer blev temperaturen i en liter koldskål målt til 11,1 grader. Desuden var der også varmebehandlet og nedkølet laks, hele vaccumpakkede ferske kødstykker og tarteletfyld.

Køleblæser dækket med is

Fødevarestyrelsen målte temperaturen med tre forskellige termometre og viste samme temperatur. I kølerummet viste termometret 12 grader. Køleblæseren var dækket af 3/4 is.

I kontrolrapporten står der, at Flammen under kontrolbesøget tilkaldte en kølemontør.

Hos restaurant Flammen i Kolding er de kede af, at have fået en sur smiley.

Hvordan har I det med, at I har fået en sur smiley?

- Dette er vi kede af, og det er ikke godt nok. Vi må dog erkende at hedebølgen som ligger over Danmark, gør at teknikken kommer på overarbejde, hvilket resulterede i en overophedet kondensator. Heldigvis har vi et ekstra kølerum som anvendes til back-up, hvorfor dette blev brugt, og det gav dermed ikke udfordringer i forhold til det som er serveret for vores gæster, fortæller administrerende direktør hos restaurant Flammen, Elias Grøftholdt Tychsen, til Kolding Netavis.

Hvordan kunne det ske, at temperaturen i kølerummet var al for høj?

- Teknikeren ankom for at udbedre fejlen inden Fødevarestyrelsen var kørt. Vi er selvfølgelig ærgerlige over det, men tilfredse med måden som udfordringen blev løst på. Ligeledes er vi glade for at have et Back-up kølerum, til sådanne tilfælde når teknikken er på overarbejde.

Hvad gør I for, at det ikke kan ske igen?

- Vi har indtil nu udført denne kontrol 3 gange oftere end Fødevarestyrelsen anviser, men dette er blevet skærpet yderligere. Ligeledes er der monteret temperaturalarm på kølerum, slutter Elias Grøftholdt Tychsen.

Restaurant Flammen blev præsenteret for en bøde på 15.000 kroner samt en sur smiley.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« August 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31