Koldings kulturtilbud holder åbent – online

Torsdag 26. Marts 2020 19:44 226
Nicolai for Børn er en af de kulturinstitutioner, der laver online kulturtilbud i form af 'Dagens udfordring'. Pressefoto. Nicolai for Børn er en af de kulturinstitutioner, der laver online kulturtilbud i form af 'Dagens udfordring'. Pressefoto.

Mens hele Danmark lukker ned, holder Koldings kulturinstitutioner døgnåbent med tilbud for både børn og voksne på nettet.

Kultur handler om fællesskaber og er det kit, der binder os sammen. Så hvad nu, hvor alle kulturinstitutionerne er lukket ned og vi sidder hjemme hver for sig? Hvad kan vi så gøre, hvis Netflix ikke er hele svaret. Det har KulturKolding et bud på, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

KulturKolding markedsfører kulturen i Kolding på de sociale medier og skruer her under coronakrisen kraftigt op under indsatsen på Facebook. Initiativet skal give Koldings borgere mulighed for at få kulturen hjem i stuerne, og andre uden for kommunegrænsen er selvfølgelig også hjerteligt velkommen. Det fortæller kulturchef Lisbet Holten Lambert.

- Det handler om, at vi gerne vil være med til at sikre, at vi kan bevare fællesskabet hver for sig, så at sige og om at inspirere til at få gode kvalitets-kulturoplevelser selv om de forskellige kulturinstitutioner holder lukket, fortsætter Lisbet Holten Lambert og tilføjer:

- Og så handler det også om, at vi gerne vil bidrage til at støtte op om kulturinstitutionerne, som er hårdt ramt af corona-krisen. På facebook-siden kan man se, hvordan man kan støtte de institutioner, der er helt afhængige af indtægter og virkeligt pressede af situationen.

Hvis man ikke allerede følger facebook-siden KulturKolding, kan man finde den ved at skrive facebook.com/kulturkolding. Siden samler de mange online-kulturinitiativer, som Koldings kulturinstitutioner stiller til rådighed og hver dag bliver der lagt ny inspiration på siden, man kan følge med i – og deltage i. Det er f.eks. digitale udstillinger, bibliotekets mange onlinetilbud, kreative udfordringer fra Nicolai for børn og Kulturskolen og Geografisk Have, der laver guidede meditationer.