Jazzkonkurrencen 2020

Onsdag 12. Februar 2020 04:47 130
PR-foto. PR-foto.

Tre unge jazzbands dyster på Godset om den eftertragtede finaleplads i Jazzkonkurrencen 2020.

Igen i år har Jazz6000 fået æren af at være vært ved 2. indledende runde i Jazzkonkurrencen på Godset. Det er en landsdækkende begivenhed, som giver unge jazzbands chancen for at dyste om en finaleplads på Jazzhus Montmartre i København. Vinderen af konkurrencen får 10.000 kroner og mulighed for at spille på nogle af de danske jazzfestivaler samt til Euroradio Jazz Competition. Som noget nyt vil Montmartre desuden tilbyde alle de deltagende bands en headliner-koncert i spillestedets upcomming-program i perioden efter deltagelsen.

JazzDanmark er initiativtager til konkurrencen, der foregår i tæt samarbejde med Gangstedfonden, P8 Jazz og de tre spillesteder hvor konkurrencen afholdes. En jury har udvalgt de fire bands, der i første omgang skal dyste i Ålborg den 14. februar, og navnene på de udvalgte er B.H.A.D., BIIRK, Skou-Due/Kaptian/Schiødt/Loeb/Nielsen og Emil Savery Trio.

Tre af de fire bands går videre til næste runde i Kolding, hvor en særlig udpeget jury kårer de to bands, der går videre til de eftertragtede finalepladser i København.

Sideløbende med juryens afgørelse, vil Jazz6000 lave en publikumsafstemning på Godset og tilbyde det vindende band en koncertkontrakt.

Sidste år var Kolding med til at sende Svanebor/Kardyb i finalen og ikke nok med at de vandt Jazzkonkurrencen – de løb også med titlen som Årets Nye Danske Jazznavn og Årets Danske Jazzkomponist ved DMA Jazz 2019.

Kom og hør hvad de unge talenter har at byde på i årets konkurrence og vær med til at støtte dem på deres vej frem i jazzverdenen. Der er gratis entré til arrangementet den 20. februar klokken 20. Dørene åbnes en halv time før.

Tags