Ingen busser i weekenderne

Lørdag 28. December 2019 05:40 1550
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Centerbyerne må fortsat undvære busser om aftenen og i weekenden.

Bor du i en af centerbyerne Vamdrup eller Lunderskov, og har du ikke egen bil, får du, efter de oplysninger netavisen Sebro Press er kommet besiddelse af, heller ingen busser om aftenen og i weekenderne, når Sydtrafik får nye køreplaner i juni 2020.

Holder oplysningerne stik betyder, at de to store centerbyer uden for Kolding - Vamdrup og Lunderskov, hvor Vamdrup, som den største med cirka 5.000 indbyggere inden for bygrænsen, ikke får ellers ønskede busforbindelser med omverdenen tilbage i weekenderne. Det vil sige fortsat busløs fra tidligt fredag aften til mandag morgen, skriver Sebro Press.

Derimod reddes Flexordningen med taxa. Den var ellers også lige ved at skride i svinget. Ordningen blev kun reddet, fordi politikerne i Kolding Byråd valgte at lytte efter advarsler mod lukning fra blandt andre Ældrerådet.

Til gengæld får prisen et pænt hop i vejret. Den stiger, udover startgebyret fra nu 4 kroner pr. kilometer til 5,50 kr. pr. kørt kilometer. Og det betyder, at en tur med flextaxa eksempelvis fra Vamdrup til Kolding nemt kan løbe op i et sted mellem 85 kroner og 90 kroner – og det samme tilbage igen.

Ud over flexordningen bevares det populære 67+buskort, som for en pris på 500 kroner giver ret til ubegrænset kørsel med regionalbusser, lokalbusser og bybusser i et år inden for Kolding Kommunes grænser.

Besparelserne i busafgangene rammer flere lokalruter. Nævnes kan Rute 252 Kolding - Ødis – Vamdrup skæres med to afgange. Og der skal ikke mere køres i skolernes ferier og fridage. Og der fortsættes også uden kørsel i weekenderne. Og rute 253 Kolding - Lunderskov beskæres med to afgange. Og der køres heller ikke fra 20. juni næste år, når skolerne holder ferie.

Alle partirer i byrådet – med undtagelse af SF – stemte for besparelserne i den kollektive trafik. Kommunen melder dog optimistisk ud i en pressemeddelelse, at man undgår nedlæggelser af ruter, skriver Sebro Press.