Hvornår er man fattig?

Onsdag 11. Marts 2020 05:29 442
Andy Pedersen. Privatfoto. Andy Pedersen. Privatfoto.

Læserbrev af Andy Pedersen, medlem af Radikale Venstre Kolding, Taksvej 19, 6000 Kolding.

Igennem det seneste lange stykke tid har Kolding Kommunes økonomiske situation og ikke mindst styring af borgmesterpartiet været under heftig debat. Med de massive besparelser på flere områder er der ingen tvivl om, at kommunen er økonomisk fattig. Er man i tvivl, kan man blot tage en tur ud på den lokale folkeskole og se de forhold, som de ansatte arbejder under.

Det er dog desværre blevet oplagt at snakke om, hvornår man egentlig er fattig som kommune? Skal det opmåles i økonomi udelukkende? Mit svar er nej. En kommune kan være fattig på ånd, fattig på visioner og blive åndeløs.

Hvis man har en regional, kulturel succes, som gennem de seneste 12 år har opbygget et imponerende ry i kulturverdenen blandt borgere og fagfolk, så har man en kulturel succes. Over 20.000 gæster vidner om, at Mungo Park Kolding har bidraget til at gøre Kolding til en bedre kulturby.

Lyder det som en succeshistorie? Ikke ifølge Venstre. Hvis deres ønske opfyldes, står Jørn Pedersen i spidsen for en kommune, som ikke kun er økonomisk fattig, men som har sat en kurs direkte mod åndelig og kulturel fattigdom – og hvad er der så egentlig tilbage af holdepunkter?

Min opfordring er, at borgerne skal råbe vagt i gevær overfor Jørn Pedersen. Grænsen er nået – Mungo Park er ganske enkelt for godt til at smide væk.

Tags