Falck-redder har 40 års jubilæum

Torsdag 18. Juni 2020 05:21 930

Jubilæet fejres senere på året.

Kristian Holst, der arbejder hos Falck i Kolding, har 40 års jubilæum hos Falck. Jubilæet var den 1. maj, men på grund af coronakrisen bliver jubilæet først holdt den 21. august. Det sker før han går på efterløn.

Kristian Holst har dog ikke været hos Falck i Kolding i alle årene:

- De fleste år har jeg været i Kolding, men jeg har også haft en afstikker til Esbjerg, hvor jeg en årrække var stationsleder, souschef i Vejle og så tilbage til Kolding, hvor jeg var souschef. Og i de sidste fire år har jeg været helt almindelige Falck-redder, brandmand her på stationen, siger Kristian Holst til Kolding Netavis.

Han kan tydeligt huske, da han 1. maj 1980 startede hos Falck:

- Det startede med en uges intro-kursus og så kunne man det hele dengang. Man kunne køre ambulance, kranbil og flytte levende dyr. Alle funktioner der var dengang, har jeg prøvet, tilføjer Falck-redderen.

Hvilken indsats husker du bedst?

- Det er nok, da jeg var tiltrådt som stationsleder hos Falck i Esbjerg i 1998. Da fik jeg den store silobrand. Siloen var 100 meter høj og der var uanede mængder af træpiller i den. Det tog ni måneder, at få slukket branden og tømt siloen. I dag er siloen der ikke mere. Den blev spængt i luften efter de ni måneder, fortæller Kristian Holst.

40 års jubilæet fejres den 21. august, hvis corona-situationen holder sig i ro. Det holdes på Falck-stationen i Kolding. Falck er vært ved en brunch.

Sygemeldt lige nu

Kristian Holst har lige fået et nyt knæ og er derfor lige nu sygemeldt:

- Når jeg er færdig med min sygeperiode, holder jeg ferie og afspadsering. Og så går jeg på efterløn, slutter Kristian Holst.

Se billederne nedenunder...

Tags