Efter 26 år: Erik Clausen sætter sommerhuset til salg

Lørdag 07. Marts 2020 07:48 176
Erik Clausens sommerhus er kommet til salg. Foto: Nordisk Film (Arkivfoto) Erik Clausens sommerhus er kommet til salg. Foto: Nordisk Film (Arkivfoto)

Filminstruktør, skuespiller, debattør.

Erik Clausen er en mand af meninger, en mand af ord. Og måske er nogle af de mange ord blevet nedfældet - lige fra manuskripter til sangtekster - i kunstnerens sommerhus i Tisvildeleje. Huset, der ifølge tinglysningen har været i Erik Clausens og fruen, Pernille Clausens, eje de seneste 26 år, er kommet til salg, skriver boligsitet Boliga.dk.

Parret købte det 150 kvadratmeter store bindingsværkshus tilbage i 1994 - samme år, hvor Clausens arbejderfilm "De Frigjorte" vandt en Bodil for den bedste danske film. Dengang gav de en forholdsvis beskeden sum på 1.450.000 kroner for huset. I dag er det og den 2,2 hektar store skovgrund i den nordsjællandske kystby til salg for 8,4 millioner kroner.

For det beløb får du seks værelser fordelt på to etager - og blandt andet et rum med et stort ateliervindue, flere stuer og et spisekøkken.

Landets dyreste sommerhusområde

Hvis det er dig, der skal overtage "Midt om Natten"-skuespillerens nordsjællandske sommerhus, skal du af med 56.000 kroner pr. kvadratmeter. Det placerer Erik Clausens sommerhus et stykke over gennemsnittet for det dyre område, der ifølge tal fra Boliga.dk er det sted i landet, hvor sommerhusene både sælges og udbydes dyrest. For øjeblikket lyder den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et sommerhus i Tisvildeleje således på lige knap 52.000 kroner.

Til sammenligning finder man de laveste kvadratmeterpriser blandt sommerhusene i Roslev ved Limfjorden. Her lyder den gennemsnitlige udbudskvadratmeterpris nemlig for øjeblikket på lige knap 9.000 kroner.

Erik Clausen er egentlig udlært maler, men har skrevet, instrueret og spillet med i en lang række kendte, danske film - primært om det røde arbejdermiljø. Mange husker ham nok især fra "Mig og Charly", "Tarzan Mama Mia" og "Ledsaget Udgang".

Tags