Coronavirus: Kolding ligner nærmest en spøgelsesby

Fredag 20. Marts 2020 18:23 1451
Der var ikke mange mennesker at finde i Koldings gågader fredag eftermiddag. Foto: Elo Christoffersen. Der var ikke mange mennesker at finde i Koldings gågader fredag eftermiddag. Foto: Elo Christoffersen.

Coronakrisen sætter sit kedelige præg på Kolding midtby.

Koldings gågader plejer at være fyldt med mennesker en fredag eftermiddag. Men denne fredag eftermiddag er der nærmest mennesketomt i midtbyen. De fleste butikker har lukket. Der er en naturlig forklaring - nemlig coronakrisen, der har slået igennem.

Bog & Idé i Jernbanegade er dog én af de butikker, som holder åbent. Her mærker de også coronakrisen:

- Vi har da en nedgang i omsætningen, men for en boghandel er nedgangen ikke alarmerende. Der er folk inde i butikken hele tiden, fortæller indehaver Per Adsbøll til Kolding Netavis.

Bog & Idé har naturligvis mærket en nedgang i omsætningen, men ikke noget alarmerende, fortæller indehaver Per Adsbøll. Foto: Elo Christoffersen.

Det har endnu ikke været nødvendigt, at sende medarbejdere hjem:

- Der har i forvejen været planlagt afspadsering og ferie. Så vi har ikke sendt nogen hjem og regner heller ikke med, at vi kommer til det, forklarer Per Adsbøll.

Det er meget forskelligt, hvordan citybutikkerne har åbent. Nogle har normale åbningstider heriblandt Bog & Idé i Jernbanegade, mens andre eksempelvis kun har åbent mellem 10 og 14.

Se video og billeder nedenunder...