Børn satser på plads i rekordbog

Torsdag 16. Januar 2020 06:11 864
Foto: Sebro Press. Foto: Sebro Press.

Børnene i Dollerup satser på plads i rekordbog.

Med en lang »slange« på 167 meter sat sammen af små Plus Plus Mini brikker satser børn fra børneinstitutionen, Engsøens Børnehus, på Skolevej i Dollerup i Lunderskov at få en plads i næste udgave af Børnenes Rekordbog. Det skriver netavisen Sebro Press.

Forsøget blev gjort torsdag den 9. januar i den store sal ved institutionen. Og muligheden for optagelse i bogen skulle være inden for rækkevidde:

- Den nuværende rekord er på 80 meter, og så vidt vi ved, så der ikke andre end os, der i øjeblikket har sat os for at slå den, fortalte pædagogmedhjælper Lars Munk, da netavisen kiggede indenfor, mens rekordforsøget stod på.

Og vi skal love for, at de små poder gik til sagen.

Over alt i salen gik koncentrationen på at få brikker sat sammen - og så samlet i en lang sammenhængende kæde.

- Vi havde afsat tre timer til forsøget, men efter cirka to en halv time var koncentrationen hos børnene brugt op, og vi måtte stoppe, men så havde de jo også ganske flot nået de 167 meter, fortalte Lars Munk umiddelbart efter forsøget.

Der deltog 47 børn i forsøget i alderen 5-6 år. Det er alderen, hvor de fra april i år starter i en glidende overgang til skolelivet. De børn, der deltog i rekordforsøget kom alle fra de børnehaver, som har til huse under fællesnavnet Engsøens Børnehus. Det har plads til 140 børn i børnehaverne - plus yderligere et antal i husets vuggestue.

Lars Munk fortæller, at de tre børnehaver i huset kører helt som selvstændige institutioner og med helt deres egne navne - Stigerne, Spillopperne og Skrænten.

Tags