Beboere har fået afslag på klage

Onsdag 15. Januar 2020 20:59 883
Svinefarmen ligger på Koldingvej 41 lige i udkanten af Lunderskov by. Foto: Sebro Press. Svinefarmen ligger på Koldingvej 41 lige i udkanten af Lunderskov by. Foto: Sebro Press.

Må leve med lugt fluer fra svinefarm.

Beboere i den nordlige del af Lunderskov, som føler ubehag ved lugt og fluer fra et nærliggende landbrug med økologisk svineavl, må nok indstille sig på at leve med generne.

Miljø- og Fødevareklagenævnet har nemlig afvist en klage fra dem, skriver jv.dk i følge netavisen Sebro Press.

Svinefarmen ligger på Koldingvej 41 lige i udkanten af Lunderskov by. Der er kun en landevej, (Rute 32), plus et ret smalt beplantningsbælte fra matriklen, hvor farmen ligger til boligområdet ved Højvang i Lunderskov Nord. Det er især, når vinden er i vest/nordvest lugten og fluerne virker generende for beboerne i området.

Afvisning stadfæstet

Miljø- og Fødevareklagenævnet har med afvisningen stadfæstet en tidligere tilladelse fra Kolding Kommune om, at landmand Niels Schelde Jensen må lægge sin svineproduktion om fra konventionel drift til økologisk drift.

Det betyder eksempelvis, at landmanden ikke må bekæmpe fluer effektivt med kemiske midler.

Beboerne har sat spørgsmålstegn ved, om svineproduktionen på gården på Koldingvej er lovlig. Men myndighederne mener, at der ikke er noget at komme efter. Bedriften er fuldt lovlig, men det indskærpes dog, at landmanden skal overholde de hygiejniske forhold, der foreskrevet for økologisk svineavl, og at det er kommunens pligt, at føre tilsyn med om vilkårene overholdes.

Det er ikke lykkedes jv.dk, at få en kommentar fra Niels Schelde Jensen.

Tags