Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Campingvognen gik op i røg, men ilden blev forhindret i at sprede sig til bygningen.

Det var nok kun en resolut og hurtig handling, der torsdag eftermiddag reddede en bygning ved Vamdrup fra flammernes bytte. Det fortælles, at beboeren ejendommen, Ballegårdsvej 24 i Bastrup ved Vamdrup pludselig så ild og røg fra en bygning, hvor der stod en campingvogn parkeret, skriver netavisen Sebro Press.

Resolut ilede hen han hen til stedet, og fik hurtigt hjælp, således man kunne nå at skubbe den antændte campingvogn ud og væk fra bygningen og hen på en nærliggende mark. Her brændte campingvognen til gengæld helt ud. Da brandvæsnet kom, stod den i lys lue og en tyk sort røgsky steg vejrs over brandstedet. Få minutter efter var campingvognen forvandlet til en bunke rygende skrot.

For brandvæsnet var der så kun at sørge for, at branden ikke bredte sig til det tørre græs i marken samt den efterfølgende efterslukning.

Ejendommen Ballegårdsvej 24, huser virksomheden Nordic Maskin & Rail.

Vamdrup Byforum forsøger at finde midler til en ny legeplads.

Legepladsen i Vamdrups bymidte er ikke god nok mere og er utidssvarende. Det er der i hvert fald nogle, der mener. Blandt dem er Vamdrup Byforum. Herfra opfordres byens borgere nemlig kraftigt til at stemme penge til et projekt hjem fra Home pris 2018, skriver netavisen Sebro Press.

Vamdrup Byforum udfolder i denne tid sine bestræbelser i hærdigt på det sociale medie, Vamdrup Facebook, i et forsøg på at skaffe midler fra prisen.

Projektet ny legeplads i Vamdrup skal imidlertid konkurrerer om midlerne med en masse andre projekter. Og i konkurrencen skal der stemmes på nettet.

Og måske går det lidt trægt, med at få byens borgere til nettet for at stemme. Katja Hartvig - og andre - som har interesse i sagen, opfordrer i hvert byens borgere til at stemme.

Kolding Kommune har også afsat 400.000 kroner til nye legeredskaber rundt om i kommunen. Også her har byforum vist interesse for at del i nogle disse midler, og har i den forbindelse haft et indledende møde med kommunen.

Byforum mener i øvrigt at en fornyelse af legepladsen også vil bidrage til en til forskønnelse af plæneområdet i bymidten.

Historien bag legepladsen i bymidten i Vamdrup er kort fortalt, at Schou-Fonden, stiftet af afdøde Bodil og Andreas Schou, i sin tilbød at oprette en legeplads på plænen i bymidten, hvis daværende Vamdrup Kommune ville stille arealet gratis til rådighed og sørge for vedligeholdelsen. Og det ville man gerne. Og derfor ligger legepladsen på plænen i bymidten.

Kolding Kommune har en mobil butik ved Crazy Hours i Vamdrup.

Kolding Kommune etablerer en mobilforretning i Vamdrup, når der holdes Crazy Hours (skøre timer) i Vamdrup fredag den 17. august. Fra den mobile butik vil kommunen fortælle og vise, hvad muligheder Vamdrup kan byde på, skriver netavisen Sebro Press.

Der vil blive præsenteret muligheder, eksempelvis at bygge hus i byen - eller måske at starte en virksomhed op. Og så vil planerne for fremtidens muligheder også blive præsenteret i butikken, og det er både, hvad kommunen vil kunne tilbyde her og nu og i nærmeste fremtid. Også private initiativtageres projekter vil også indgå. Private udstykninger vil også få plads i butikken, fortæller Poul Erik Jensen, som er lokalt valgt byrådsmedlem fra Vamdrup, til netavisen.

Det er også Vamdrup Handelsforening, der denne gang står bag Crazy Hours, og herfra venter man, at få mellem 8.000 og 10.000 af huse og ud på gader og stræder denne aften.

Det endelige program for aftenen vil i næste blive præsenteret i handelsforeningens egen avis, Vamdrup Ugeblad, og på foreningens hjemmesiden Vamdrup dk.

Lufthavnschef Glenn Lundt var tilfreds med lørdagens tilslutning til "Actiondag 2018".

For fjerde gang var der "Actiondag" i Kolding Lufthavn. 4000 personer tog turen til lufthvanen i udkanten af Vamdrup, skriver TV Syd.

Lufthavnen byder indenfor, blandt andet for at vise naboere, hvad Kolding Lufthavn laver. For der larmes engang imellem i lufthavnen - og det kan nogle gange give en klage, men det sker sjældent, forklarer lufthavnschef Glenn Lundt til TV Syd.

Den primære grund til at invitere offentligheden indenfor er dog at vise lufthavnen og dens virksomheder.

- Vi oplever, at der er mange, der ikke aner, at her er en lufthavn, men faktisk omsætter virksomhederne her for trekvart milliard kroner om året, fortæller Glenn Lundt til TV Syd.

Flymaskiner og rappe biler

Ved "Actiondag 2018" kunne man både se flymaskiner, rappe racerbiler, specialbiler og sammen med Kolding Automobil Club kunne man for 50 kroner få en tur i Folkeracer biler på græsmarken ved lufthavnen.

Hjemmeværnet deltog også og viste interesserede, hvilke opgaver man som almindelig borger kan være med til at løse. Flyvevåbnet fortalte om, hvilke spændende uddannelser du kan få i Forsvaret.

Der var også mulighed for at prøve Faldskærmsklubbens nye fritfalds simulator, hvor man kunne mærke vinden blæse vildt og se sig selv i fritfald fra en flyvemaskine med 360 graders VR-briller på.

Du kan se billeder fra "Actiondag 2018" i galleriet længere nede på siden...

Folk valfarter til actiondag i Kolding Lufthavn.

Allerede klokken 10 lørdag formiddag var flere hundrede interesserede mødt op i Kolding Lufthavn, der arrangerer "Actiondag 2018". Det er fjerde gang lufthavnen står bag dette arrangement.

Arrangementet startede med smådryp oven fra, men det klarede dog hurtigt op.

Ved "Actiondag 2018" kan man både se flymaskiner, rappe racerbiler, specialbiler og sammen med Kolding Automobil Club kan man for 50 kroner få en tur i Folkeracer biler på græsmarken ved lufthavnen.

Hjemmeværnet deltager også og viser interesserede, hvilke opgaver man som almindelig borger kan være med til at løse. Flyvevåbnet fortæller om, hvilke spændende uddannelser du kan få i Forsvaret.

Du kan også prøve Faldskærmsklubbens nye fritfalds simulator, hvor du kan mærke vinden blæse vildt og se dig selv i fritfald fra en flyvemaskine med 360 graders VR-briller på.

Og der er også mulighed for en tur i en helikopter.

"Actiondag 2018" er i fuld gang i Kolding Lufthavn og slutter lørdag klokken 16.

Se billederne nedenunder...

Politikeren fra Vamdrup overvejer sin fremtid indenfor politik.

Europapolitikeren, Jørn Dohrmann, fra Vamdrup, 49 år, overvejer i øjeblikket sin politiske fremtid. Og han bebuder, at det derfor er langt fra sikkert, at hans navn vil findes på kandidatlisterne ved de kommende valg til Folketinget og Europaparlamentet. Det skriver Sebro Press.

Jørn Dohrmann er så lokal som nogen nok kan være. Han er født og opvokset på en lille landejendom på Bastrup Skovvej ved Vamdrup. Oprindeligt er han uddannet som mekaniker i Haderslev med lastbiler som speciale.

Politisk er han valgt af Dansk Folkeparti. Hans politiske karriere er gået fra at være medlem af det tidligere Vamdrup Byråd. Ved kommunesammenlægningen i 2006 gik han med over til Kolding Storkommune og blev der medlem af byrådet.

Samtidig blev han valgt til Folketinget og kørte de to politiske hverv sideløbende. På et tidspunkt gav han udtryk for, a than også gerne ville ind i Europa-Parlamentet. Men fra partitoppen i DF fik han besked om, at han måtte vælge Europa eller Danmark. Hans valg faldt på opgaven i Bryssel/Strassburg. Og han blev valgt ind i Europa- Parlamentet - grundet DF, store fremgang på landplan - og forlod derfor Folketinget og byrådet i 2014.

Jørn Dohrmann bor fortsat i lokalområdet. Adressen er Drenderupvej 30, 6580 Vamdrup, som ligger mellem Vamdrup og Ødis. Jørn Dohrmann siger selv i forbindelse med sine overvejelser, at det er trusler mod ham og hans familie, der har fået ham i tænkeboksen vedrørende den politiske fremtid. Han siger også, at der endnu ikke er truffet nogen endelig beslutning. Men når en politiker af denne kaliber melder sådan noget ud, så plejer der være noget om snakken.

Jørn Dohrmann er ikke mindst blevet kendt som politisk skribent gennem læserbreve og artikler. Og ikke mindst fordi hans indlæg ofte har været ret krasse og kontroversielle. Og han har aldrig været bange for at sige eller skrive sine meninger. Og det har altså nu givet ham skrammer.

Ses der lidt nærmere på Jørn Dohrmanns gøren og laden uden for de politiske rammer, så ser det ud til, at han sammen med sin bror driver et privat firma under navnet Jørn og Henrik Dohrmann I/S med firma adresse både på Drenderupvej og Bastrup Skovvej. Det oplyses tilsyneladende ikke noget om, hvad firmaet beskæftiger sig med.

Fakta om Jørn Dohrmann

Jørn Dohrmann (født 9. januar 1969 en dansk politiker, som repræsenterede Dansk Folkeparti i Folketinget 2001-2014. I 2014 blev han valgt til Europa-Parlamentet og udtrådte i forbindelse af Folketinget pr. 21. juni 2014.

Karriere

Dohrmann er søn af landmand Olav Dohrmann og medhjælpende hustru Birthe Dohrmann. Han afsluttede folkeskolen i 1985 og uddannede sig som mekaniker hos Frede Christensen Haderslev A/S 1985-1988 og tog en supplerende uddannelse som automatikmekaniker hos GKN Wheels Nagbøl A/S 1994-1998.

Rejsemontør for MAN lastbiler i Schweiz og Tyskland samt freelancemontør i Australien 1989-94.

Han var kasserer i DFU Vejle Amt og medlem af bestyrelsen for DF's lokalforening i Kolding til 2001. Medlem af bestyrelsen for DF i Vejle Amt. Han var partiets kandidat i Juelsmindekredsen 1999-2000 og i Koldingkredsen fra 2000. Han blev folketingsmedlem for Dansk Folkeparti for Vejle Amtskreds fra 20. november 2001.

Hæder 27. april 2012 blev han Ridder af Dannebrog.

For fjerde gang er der lagt op til oplevelser i lufthavnen ved Vamdrup.

Kolding Lufthavn i Vamdrup lægger op til en spændende dag spækket med oplevelser både for øjne ører, når der lørdag den 4. august slås porte op til årtes Action dag 2018, skriver Sebro Press.

Det er fjerde gang der holdes Action dag på lufthavnen i Vamdrup og normalt så tiltrækker arrangementet rigtigt mange mennesker fra nær og fjern. Og det samme ventes også at ske i år.

Og programmet for dagen er nu næsten helt på plads. Der mangler kun den allersidste finpudsning, før alt er klar til modtage de mange gæster.

Kolding Lufthavn ligger lige ved Rute 25 mellem Hjarup og Vamdrup. Lufthavnen ejes og drives af Kolding Kommune med lufthavnschef Glenn Lundt som ansvarlig chef.

Den lokale vinbonde kan nu bryste sig af Elite smilyen.

Frøkær Vingård & Gårdbutik har haft besøg af folk fra Fødevarestyrelsen. Stedet klarede besøget og kontrollen helt uden anmærkninger. Alt var helt som det skulle være. Og kontrollanterne efterlod sig en Elite smiley, skriver Sebro Press.

Indehaveren af Frøkær Vingård & Gårdbutik, Jens Graff, kan i øvrigt i denne tid slet ikke få armene ned. Det er tørken, der gør ham så glad. Den giver nemlig udsigt til den bedste vinsæson nogensinde. Varmen har nemlig affødt en perfekt start på sæsonen, og alt tyder på at vækstsæsonen bliver lang og god.

Tørken er et plus for vinstokkene og tørken gør, at vinen bliver bedre, fordi druerne når at modne. Jens Graff fortæller, at han går i gang med at høste vinen en gang i september eller oktober

Han fortæller på Facebook, at du i gårdbutikken til stadighed, ud over at købe vin, kan købe frisk æg, nye kartofler, og netop nu også agurker fra eget drivhus. Der er daglig åbningstid fra morgen til aften.

Og hvor ligger så vingården. I Bønstrup lige uden for Vamdrup. Adressen er Bønstrupvej 7, 6580 Vamdrup. Tilkørsel fra Koldinvej.

Du kan se kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen her.

Lægger igen i år op til Kreativ Festival.

Succesen fra sidste år følges op. Der er igen i år Kreativ Festival i Vamdrup. Denne gang dog ikke i bymidten. Arrangementet finder sted i Arena Syd, skriver Sebro Press.

Det fortæller Birtemarie Sørensen.

Hun er både medstifter og aktiv i Kreativ Forening, som står bag festivalen i Arena Syd og en række andre initiativer, som finder sted hen over året. Og alt sammen med kreativt hjemmelavet håndarbejde i fokus.

Og Birtemarie Sørensen fortæller, at har du hjemmegjort håndarbejde eller metoder og ideer, som du gerne vil delagtiggøre andre i - eller sælge - så er der mulighed for at leje en stand på festivalen den 29. september:

- Det kan være alt håndarbejde fra fx strik, pileflet, hækling, keramik, billeder, patchwork. Betingelsen for at være med er blot, at alt skal være hjemmelavet, fortæller hun.

Hvert bord der kan lejes er 2,4 meter lang og 80 centimeter bredt. Og det koster 100 kroner at leje. Og tilmelding skal, af hensyn til planlægningen, ske senest 15. juli via Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Kreativ Festival foregår lørdag den 29. september fra klokken 9 til 15.

Vinavleren synes tørken er perfekt. Der er udsigt til den bedste vinsæson nogensinde.

Jens Graff, der er vinavler og ejer af Frøkjær Vingaard ved Vamdrup, kan slet ikke få armene ned. Mens mange savner regn denne sommer, står det modsat til hos vinavleren ved Vamdrup, skriver TV Syd.

Perfekt start på sæsonen

Jens Graff er nemlig vild med den tørre sommer:

- Varmen har betydet, at vi har fået en helt perfekt start på sæsonen. Vi får en lang vækstsæson, som vil betyde, at vi ender med den bedste høst, vi nogensinde har haft i Danmark, fortæller vinavler Jens Graff til TV Syd.

Tørken er i øvrigt et plus for vinstokkene. Tørken gør, at vinen bliver bedre, fordi druerne når at modne.

Årets vinhøst går i gang i september eller oktober.

Side 1 ud af 3
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« August 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31