En kvinde i 50’erne fra Kolding Kommune blev i weekenden den heldige vinder af seks millioner skattefrie kroner i Lotto.

Kvinden, der er Plus-abonnent og har spillet med en blanding af sine egne og nogle tal, hun har arvet fra sin mor, tjekker aldrig tallene om lørdagen, når de bliver trukket, skriver Danske Spil i en pressemeddelelse.

Hun opdagede således først om mandagen, at hun i fremtiden kan kalde sig millionær, fortæller hun, da Danske Spil fanger hende på telefonen.

- Jeg sad på arbejde og tjekkede min mail, og så var der en besked fra Danske Spil om, at jeg havde vundet de seks millioner og 50 kroner. Jeg synes beløbet så mærkeligt ud. Ja, det hele så mærkeligt ud, og jeg måtte have en kollega til at læse mailen. Hun spærrede også lige øjnene op, men for at være sikker på, at det var rigtigt, at jeg havde vundet, måtte jeg lige ringe ind til Danske Spil, lyder det.

Arbejder i en brødvirksomhed

Kvinden, der arbejder i en brødvirksomhed i Kolding, gik udenfor for at ringe, mens hendes kollegaer stod indenfor og heppede.

- Det viste sig jo, at det simpelthen var rigtigt. Så begyndte jeg bare at hyle. Og kiggede op i himlen og sagde ”TAK”.

Det er nemlig ikke uden betydning, at vinderkuponen indeholdt nogle af de rækker, som kvinden har arvet fra sin mor.

- Vi har været igennem flere hårde følelsesmæssige ting i vores liv. Blandt andet mistede jeg min mor på en meget tragisk baggrund. Så disse penge skal bare bringe ny glæde og nye muligheder ind i vores liv.

Siger ikke op

Kvinden har dog lovet sin chef, at hun ikke siger op, nu hvor hun er blevet millionær.

- Nej, vores hverdag fortsætter som hidtil. Men det giver jo en mulighed for, at blive pensioneret lidt før, hvis man får brug for det. Men jeg elsker mit job. De har været så søde og glade på mine vegne, så i dag (onsdag) giver jeg is til alle, der er på arbejde.

Pengene falder på et tørt sted, forklarer kvinden. Familien har blandt andet skulle afholde to store fester i år, så kvinden var lidt nervøs for, hvordan der skulle være råd til at fejre hende og mandens kommende kobberbryllup.

- Det er jo heldigvis slet ikke et problem nu. Vi har allerede booket lokaler, siger hun med et grin.

Foreløbig er det kun parrets nærmeste venner og så kvindens kollegaer, der har hørt om gevinsten, da hun gerne vil overbringe nyheden personligt til sine børn, bonusbørn og søstre.

- Det er virkelig svært at sidde med sådan en viden uden at kunne dele det med den nærmeste familie. Men nogle af dem er på ferie eller bor et stykke væk. Så jeg er nødt til at vente.

Den glade vinder har allerede besluttet sig for, hvad nogle af pengene skal bruges til – noget som hun altid har drømt om at købe, hvis hun fik råd.

- Drømmen har altid været en Volvo XC 90, men den kan ikke være garagen. Så jeg køber nok en XC60 i stedet for. Og min mand vil gerne have en motorcykel. Derudover skal haven shines op, og vi skal forkæle børn, svigerbørn og børnebørn. Jeg tror blandt andet, vi skal ud at rejse sammen. Det er jo så dejligt, at man nu har mulighed for at invitere dem med på en længere tur.

Lørdag blev en lottokupon - købt i Kolding - hele seks millioner kroner værd.

Skulle man være af den overbevisning, at sommervarmen i Danmark ikke er tilstrækkelig er der altid den mulighed, at man kan flyve væk på ferie. Den mulighed blev gjort nemmere for hele fire heldige Lotto-spillere i weekenden, der alle vandt en million kroner eller mere.

En heldig person fra Kolding Kommune, ramte dog de syv rigtige tal og scorede førstepræmiepuljen på seks millioner kroner. Vedkommende har spillet via sit Plus-abonnement, oplyser Danske Spil i en pressemeddelelse.

En anden lottospiller fra Kolding-området vandt en million kroner på Millionærgaranti. Kuponen er købt i Liva Stormarked i Domhusgade i Kolding.

Der var ikke nogen, der fangede Jokeren, hvorfor der er 8 millioner kroner i puljen.

Danske Spil har endnu ikke hørt fra vinderen fra Kolding.

Lottomillionæren sov ikke i otte dage efter hun fandt ud af, at hun var blevet millionær med 0 rigtige.

En heldig fynbo vandt for nogle uger siden en million kroner på Lottos Millionærgaranti, hvor man bliver millionær, selvom man har 0 rigtige.

Og pengene falder på et tørt sted for vinderen, som er i 50’erne og førtidspensionist på grund af store problemer med ryggen, oplyser Danske Spil i en pressemeddelelse.

Hun har på det seneste været igennem en hård tid uden de store opture.

- Jeg har mistet to søskende til kræft, og det har været en lang og opslidende proces. Senest brækkede jeg benet, da jeg faldt over en af mine katte, siger hun.

Millionær: -Jeg begyndte at tude

Kvinden opdagede flere dage efter lørdagens lottotrækning, at hun kunne skrive sig ind i Lottos Millionærklub. Det var nemlig først, da hun så på nettet, at man efterlyste en vinder af Millionærgarantien fra det sted, hvor hun havde købt sin kupon, at det gik op for hende.

- Jeg fik bare en fornemmelse af, at det var mig. Og jeg kunne jo ikke komme ned til kiosken, fordi jeg lå med mit brækkede ben. Så jeg ringede ind til Danske Spil og oplyste et meget langt nummer på kuponen. Han vendte tilbage efter et par minutter med beskeden om, at jeg var blevet millionær. Så begyndte jeg bare at tude.

Alligevel troede kvinden ikke på sit held, så efter ti minutters tid måtte hun lige høre det igen.

Sov ikke i otte dage

- Jeg ringede tre gange med ti minutters mellemrum. De var så søde og blev slet ikke trætte af mig. Og de blev ved med at sige, at det altså var mig, der var den heldige. Så hylede jeg videre. Jeg sov heller ikke i otte dage efter.

Kvinden fik sin datter til at køre sig ned i kiosken for at præmiesøge kuponen og derefter i banken. Dagen efter da pengene stod på kontoen, ringede kvinden, som det første, til sin gamle far.

- Vi har aldrig haft specielt mange penge i familien. Så jeg måtte simpelthen læse hele min saldo op for ham, så han for alvor forstod, at hans datter lige pludselig kunne kalde sig millionær. Han blev så stolt og glad.

Den heldige vinder er allerede begyndt at bruge af gevinsten. Men i første omgang er der blevet tænkt på alle andre end hende selv.

- Jeg har hjulpet min lillebror med et indskud til et hus. Det er jeg så glad for, da han modsat andre i familien, altid har været der for mig. Og så har min datter naturligvis også fået nogle penge. Desuden har en god veninde af mig, som heller ikke har så meget, fået fornyet sin sommergarderobe, siger hun og tilføjer:

- Men jeg endte da også med at købe en ny sofa og telefon til mig selv. Og så har jeg købt et 14 karat guld armbånd. Noget jeg aldrig i mit liv troede, jeg skulle få råd til. Jeg bliver simpelthen så glad, når jeg ser på min arm, hvor det glimter.

Flytter tættere på datter, bror og far

Pengene giver også kvinden mulighed for at flytte tættere på sin datter, bror og far som bor i Odense.

- Det bliver så dejligt at komme tættere på dem. Det er også noget jeg har drømt om længe.

Den gavmilde vinder er heller ikke færdig med at dele ud af sine penge.

- Jeg havde jo sagt til min far, at han kunne få, lige hvad han ville. Og i går ringede han og sagde, at han havde fundet en brugt elevationsseng til 1500 kroner på Gul og Gratis. Jeg sagde: ”Jamen far, du skal da ikke have en brugt seng. Du skal da have en ny. Men han mente ikke, at jeg skulle bruge så mange på en gammel mand som ham. Men det er heldigvis mit dankort, der bestemmer, siger hun med et grin.

En heldig 2.præmievinder i fredagens Eurojackpot går rundt med en kupon til 14,7 millioner kroner. Kuponen er købt i Spar i Rynkeby på Fyn.

Man kan godt blive Eurojackpot-millionær uden at ramme de fem vindertal og to stjernetal, der skal til for at vinde 1. præmien. Det finder en heldig dansk vinder forhåbentlig snart ud af.

Det skriver Danske Spil i en pressemeddelelse.

En kupon købt i Spar på Rynkeby Bygade 56, i Rynkeby på Fyn har fem rigtige og et stjernetal. Det udløser en 2.præmie på 14.735.055 kr. til indehaveren af kuponen.

Hvem den heldige vinder er, er stadig uvist, da vinderen endnu ikke har meldt sig til Danske Spil.

1.præmien på 570 millioner kroner var der ingen der vandt i fredags, så Eurojackpotpuljen er stadig i max. Der er også mulighed for at blive multimillionær på en 2. præmie næste fredag, hvor 2. præmiepuljen er på 126 millioner kroner.

Denne uges Eurojackpottal

Vindertal:15,31,35,40,46
Stjernetal: 3, 8