torsdag, 16. august 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Det er dyrt for Kolding Kommune, at have ældreboligerne til at stå tomme.

Kolding Kommune er gået på jagt efter nye lejere til en række ældreboliger. Lejlighederne har stået tomme i lang tid, men nu skal det være slut med tomgang.

Det koster Kolding Kommune omkring en halv million kroner at have syv boliger stående, der fortrinsvis kun kan lejes ud til ældre. Boligerne, der primært ligger i omegnsbyerne, står sammen med flere andre ældreboliger tomme, men nu skal alle have mulighed for at leje sig ind, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse:

- Vi har et godt og hyggeligt miljø omkring vores boliger, så jeg tænker, at de er attraktive. Og så er det også bedst for lejlighedernes tilstand, at de er lejet ud, så der er jævn varme på, vandrørene bliver brugt, og der bliver luftet ud hver dag. Vi håber meget på, at det her nye initiativ kan forbedre udlejningen, siger formand for Tyrstrup Andelsboligforening, Frede Nøhr.

Har huset flygtninge

Kolding Kommune brugte i 2016 de tomme lejligheder til at huse nogle af de flygtninge, der pludseligt kom til Danmark. Men efter at de er flyttet ud, har ingen boet i boligerne. Og det til trods for at nogle af dem ligger centralt i forhold til både indkøb og kollektiv transport.

- Vi vil gerne bruge kommunens penge så fornuftigt som muligt. Vi skal selvfølgelig kunne tilbyde boliger til ældre, men også reagere, når de nu ikke kan lejes ud til denne gruppe. Så hvis andre har lyst til at leje, skal de have mulighed for det, siger formand for Seniorudvalget, Søren Rasmussen, der også håber, at en blanding af generationer, kan skabe mere liv og være til glæde for beboerne.

De syv lejligheder der netop er sat til leje kan ses her.

Boligerne ligger i Stepping og Sjølund, og enkelte er helt op til 97 m2.

Dansk Folkeparti i Kolding er klar med en håndsrækning til børnefamilierne.

Står man pludselig i en situation, hvor man har svært ved at sætte grænser for sit barn eller oplever, at barnet har problemer i skolen, så kan det synes uoverskueligt at finde relevant materiale i bøger eller på nettet, og måske er omgangskredsens viden forældet.

Men da en god hverdag har afgørende betydning for børns trivsel, står Dansk Folkeparti nu klar til at tilbyde børnefamilier en håndsrækning, skriver partiet i en pressemeddelelse:

- I Kolding Kommune har vi et stort fokus på tidlig indsats, og vi kan se, at det virker. Derfor mener vi i Dansk Folkeparti, at der kan gøres endnu mere, hvis vi giver travle familier adgang til gratis webinarer, der har fokus på forskellige udfordringer for børn og unge, fortæller formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Kristina Jørgensen (DF), som håber på at forslaget møder bred politisk opbakning i de kommende budgetforhandlinger.

Bedre sammenhæng

Forslaget øger muligheden for at skabe bedre sammenhæng mellem de indsatser, der sker på skolerne eller i daginstitutionerne og dem i hjemmet. Dette vil ikke kun have en gavnlig effekt på børns trivsel og læring, men også frigive nogle ressourcer på 0-18 års området, som kan være med til at opretholde det høje kvalitetsniveau i kommunens skoler og daginstitutioner.

Mulighederne for temaer spænder vidt og bredt.

- Vi ved blandt andet., at der er sket i stigning i antallet af børn, der starter i børnehave med sproglige udfordringer. Kunne vi derfor give forældrene en nem adgang til hurtig og relevant sparring, ville det ikke bare være positivt for børnenes sproglige kompetencer, men det vil også frigive nogle ressourcer i børnehaverne, så der blev mere plads til leg og læring, forklarer Kristina Jørgensen (DF).

Med forslaget ønsker Dansk Folkeparti dog også at afhjælpe nogle de mest alvorlige udfordringer, der kan ske i hjemmet:

- Når vi i pressen hører, at hver sjette barn bliver udsat for vold i hjemmet, så er det en kendsgerning, vi ikke bare kan ignorere. Forældre gør som udgangspunkt altid det bedste, de kan, men måske mangler nogle forældre redskaber til at tackle deres trodsige tumling eller teenager. Her åbner vi derfor op for, at der kan være en anonym og gratis mulighed for hjælp, før det måske ender galt, fastslår Kristina Jørgensen (DF).

Denne weekend arrangerer Landbomuseet veteranudstilling og kræmmermarked.

Hvis du er til nostalgiske biler og brugte ting, så er det denne weekend værd at besøge Landbomuseet ved Harte.

Søndag fortsætter veteranudstillingen og kræmmermarkedet på Brødsgårdsvej 52.

Her kan du se veteranbiler og nostalgiske traktorer - og der er kræmmermarked. Desuden er der hestevognskørsel.

Gæsterne nød besøget på Landbomuseet, da Kolding Netavis var forbi udstillingen og kræmmermarkedet.

Der er søndag åbent frem til klokken 16. Det koster entré, at komme ind.

Se billederne længere nede af siden...

Danmarks bedste e-sport-spillere, når Bramdrupdam Sports- og Mødecenter slår dørene op for en kæmpe e-sportsturnering.

I disse år eksploderer interessen for e-sport - både hvad angår antal udøvere og generel interesse, oplyses det i en pressemeddelelse.

Senest har IOC holdt møde med forskellige aktører med henblik på at få e-sport på programmet til OL, og Kolding er med helt fremme i frontlinjen takket være lokale ildsjæle, vurderer Thomas Bjørn-Luthi, der er formand for interesseorganisationen Cross Border Esport, som arbejder på at fremme forholdene og udbredelsen af e-sport.

Kolding har blandt andet et af de bedste hold på DGIs rangliste, og der er mange flere på vej. Det kan blandt andet opleves ved turneringen i næste weekend, hvor der er plads til flere hundrede spillere og lige så mange publikummer:

- Jeg håber, at vi får besøg af rigtig mange nysgerrige mennesker i løbet af weekenden. Selv om e-sport er blevet anerkendt som en rigtig sportsgren på linje med skak, billard og skydning, så er der stadig mange, som ikke kender til sporten, siger Thomas Bjørn-Luthi i pressemeddelelsen.

E-sport skal spilles i hallerne

Turneringen bliver afholdt i et tæt samarbejde mellem Bramdrupdam Sports- og Mødecenter, foreningen Kolding E-sport, Cross Border Esport og ikke mindst Fonden for Fynske Bank, som støtter økonomisk.

- Vi støtter generelt lokale arrangementer, som kan være med til at styrke og udvikle børn og familier, og vi er særligt glade, hvis det også knytter sig til sport. Dette arrangement lever op til det hele. Ikke mindst fordi vi mener, at det er vigtigt at få flyttet computerspillene ud af drenge- og pigeværelserne, både for at få udviklet de talenter, vi har inden for e-sport, men også for at sikre at sporten bliver en del af en generel sund livsstil, som også indeholder masser af fysisk aktivitet og sociale fællesskaber, siger filialdirektør i Fynske Bank Morten Skov.

Den holdning får opbakning fra Martin Johansen, der er formand og træner i foreningen Kolding E-sport:

- Vi har nogle rigtig stærke talenter i Kolding. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis vi har mindst ét professionelt holdt inden for de næste fem år, men ligesom inden for andre sportsgrene, så kræver det, at man tager træningen og udviklingen seriøst.

I dag har foreningen Kolding E-sport mere end 100 medlemmer, og det tal stiger støt i takt med, at foreningen finder egnede trænere og faciliteter, hvor de kan have deres aktiviteter. Siden Bramdrupdam Sports- og Mødecenter sidste år åbnede Koldings første e-sports arena, har Kolding E-sport fået bedre faciliteter og tilbyder nu træning to forskellige steder i Kolding, hvilket har smittet positivt af på medlemstallet.

E-sport kan være med til at fastholde de unge i byen

Udover at interessen for e-sport stiger, så peger centerleder Steffen Nikolajsen også på, at e-sport med fordel kan blive en strategisk satsning i Kolding:

- Vi har gode uddannelsesmuligheder og behov for arbejdskraft med flair for IT, og her kan e-sport være en af de ting, som får unge mennesker til at vælge Kolding, når de skal finde ud af, hvor de vil uddanne sig, ligesom det kan være med til at fastholde dem efterfølgende. Vi har i Bramdrupdam Sports- og Mødecenter lagt en del arbejde i at skabe nogle gode rammer for sporten, og jeg håber, at det kan skabe grundlaget for, at der kommer en rigtig god opbakning til sporten fremover. Og er man i tvivl om, hvad det hele drejer sig om, så vil jeg gerne invitere alle til at kigge forbi i weekenden 17.-18. august og opleve det selv. Det er en fantastisk gejst, der er omkring sporten.

Program for CBE National tour - Kolding

Hal 1

Fredag d. 17. august

16.00 Dørerne åbner for spiller og LAN deltagere
18.00 Dørerne åbner for tilskuer / konkurrencerne begynder
19:00 CS:GO Runde 1 – BO1
20:45 CS:GO Runde 2 – BO1
22:30 CS:GO Runde 3 – BO1
23.00 Arenaen lukker for tilskuere - Arenaen er åben for spillere hele natten
00:15 CS:GO Runde 4 – BO1

Lørdag d. 18. august

08.00 Klargøring til dagens turneringer
10:00 CS:GO Runde 5 – BO1
10.00 FIFA18 og Hearthstone indtjekning
11.00 FIFA18 og Heartstone turneringerne starter
11:45 CS:GO Runde 6 – BO1
13:30 CS:GO Runde 7 – BO1
15:30 CS:GO Kvartfinaler – BO1
17:30 CS:GO Semifinaler – BO3
21:00 CS:GO Finale – BO3

Hal 2

Casual LAN fra fredag d. 17. august kl. 16 til søndag den 19. august kl. 14.

Salen

Foredrag med Søren og Viola fra tv-programmet ”Tæv din teenager” lørdag d. 18. august kl. 15.

Billetter til at spille både i turneringen og til Casual LAN kan købes via Cross Border Esports hjemmeside: www.crossborder-esport.com. Tilskuere kan købe billetter ved indgangen.

Den 16. august bliver Koldings nye musikpark, der ligger ved Bakkeskolen, indviet.

Elsker du at lave musik og spille på et instrument? Så er Seest Musikpark, som åbner officielt på torsdag, det helt perfekte udflugtsmål. Seest Musikpark består af flere forskellige musikinstrumenter, og du kan derfor selv give et nummer eller spille sammen med andre.

Tanken bag Seest Musikpark er at skabe en anderledes måde at være ude, at være sammen med andre og at spille musik. Det fortæller Annemarie Wichmann-Hansen fra Seest Bydelsråd, der står bag musikparken.

- Det var oprindeligt en idé, der kom fra Bakkeskolens SFO, som gerne ville sætte musikinstrumenter op i området omkring skolen. I Bydelsrådet synes vi, at idéen var god, og vi udviklede videre på projektet. Vi søgte midler blandt andet fra Kommunens Bydelspulje og vi har også stået for den praktiske del med at sætte instrumenterne op, siger Annemarie Wichmann-Hansen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vi har lagt vægt på, at Musikparken skulle være for alle aldre og tilgængelig for alle, uanset om man sidder i kørestol eller kommer med en barnevogn. Alle kan have fornøjelse af instrumenterne. De er lette at spille på, og kræver ikke nodekendskab eller at man kan spille på instrumenter i forvejen. Hvis man spiller med kærlighed lyder det fantastisk, fortæller Annemarie Wichmann med et smil.

Ved indvielsen, der finder sted den 16. august klokken 15, holder byrådsmedlem Jakob Ville tale, og der vil være lidt forfriskninger.

Fakta

Seest Musikpark ligger ved Bakkeskolen og består af fire musikinstrumenter, som må bruges af alle, men kun i tidsrummet kl. 8 til kl. 20 aftenen.

Pengene til Musikparken kommer fra Kolding Kommunes Bydelspulje, Erhvervsklubben Kolding og Spar Nord Fonden.

Den amerikanske eks-præsident besøger Kolding.

Den 44. amerikanske præsident, Barack Obama, besøger Kolding. Besøget foregår på SDU Kolding fredag 28. september, hvor den tidligere præsident under overskriften ”A conversation with President Barack Obama” mødes med nogle af universitetets studerende og en række ledere fra erhvervslivet.

Foreningen Business Kolding står bag eventen, og direktør Morten Bjørn Hansen ser frem til at møde den præsident, der stod bag en af de største jobskabelses-programmer i amerikansk historie:

- En af verdens mest karismatiske og vigtigste ledere har sagt ja til at besøge os. Det er et ekstraordinært øjeblik for Kolding, siger Morten Bjørn Hansen i en pressemeddelelse fra Business Kolding.

"Yes we can"

Præsident Obama blev kendt for sit berømte slogan ”Yes We Can” gennem sin præsidentperiode, og han var ligeledes kendt for at få ting til at ske.

- Med det her event viser vi, at Business Kolding også er i stand til det, siger borgmester i Kolding, Jørn Pedersen.

- Præsident Obama kommer kun til Danmark for at besøge Kolding. Nuværende og kommende ledere vil i forbindelse med besøget få en enestående mulighed for at opleve Præsident Obama i virkeligheden og alle kan se frem til stor inspiration. Og så har vi i overordentlig grad grund til at være stolte, tilføjer Jørn Pedersen.

Med Foreningen Business Kolding som arrangør, har det været naturligt at bruge SDUs flotte campus i Kolding som venue for eventen.

- SDU er et internationalt universitet med en stærk vision. Vi ønsker at bryde grænser og forme fremtiden, og det kan besøget i høj grad være med til, siger rektor på SDU Henrik Dam om baggrunden for at SDU i Kolding er vært for eventen.

Arrangementet er ikke åbent for offentligheden.

Badning ved fire strande er igen helt i orden.

Dugfriske vandprøver viser ikke længere forhøjet koncentration af colibakterier. Derfor fraråder Kolding Kommune ikke længere badning ved disse fire badestrande. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

I sidste uge kom det frem, at der var forhøjet koncentration af bakterien e-coli i badevandene ved fire badestrande ved Kolding. Og derfor blev badning ved disse fire badestrande frarådt af Kolding Kommune.  Men nu viser dugfriske vandprøver altså, at der ikke længere er forhøjet koncentration af e-coli i badevandet.

- Vi har i dag (tirsdag, red.) modtaget omprøve fra de fire badestrande. Prøverne viser ikke forhøjet koncentration af e-coli. Der må igen bades i vandet ved strandene, fortæller Timm Jäger, der er miljøtekniker ved Kolding Kommune.

Disse fire strande må du igen ved:

- Bjert Strand ved Sdr. Bjert
- Binderup Strand og Fristrand ved Binderup
- Teglgården og Mindegården Strand ved Hejlsminde
- Trappendal Strand ved Hejls.

I næste uge kan Plovfuren ikke benyttes. I syv uger skal der findes alternative ruter.

Træbroen over Kolding Å ved Plovfuren skal udskiftes med en ny betonbro. Arbejdet går i gang i næste uge og ventes at vare syv uger. I den periode vil broen være lukket for al trafik, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

- Broen passeres af cirka 800 biler hver dag. Disse bilister skal finde alternative ruter i perioden, og det samme gælder for cyklister, fodgængere og ryttere, som bruger broen, fortæller ingeniør Brian Simmelsgaard.

Begrænset bæreevne

Den nuværende træbro har en begrænset bæreevne, og den er heller ikke forsynet med autoværn, hvilket sidste år var ved at blive fatalt, da en bilist kørte gennem rækværket.

- Nu får vi en tidssvarende og mere sikker bro med autoværn, men det vil fortsat være en et-sporet bro med uændret bredde på kørebanen, understreger Brian Simmelsgaard.

Gennem årene har brugen af den smalle vej gennem Kolding Ådal jævnligt været debatteret. Den fremtidige anvendelse af Plovfuren afhænger blandt andet af, hvordan de trafikale udfordringer i det stærkt trafikerede kryds Vestre Ringgade/Tøndervej løses, så trafikken til og fra den vestlige del af Kolding by kommer til at glide lidt bedre.

Efter sommerferien bliver politikerne i Kolding Byråd præsenteret for en omfattende plan for udbygning af krydset.

Leah Thrane Jacobsen fra Kolding skal deltage i junior-VM, når et dansk hold deltager i Kina.

Når åbningsceremonien ved den 17. udgave af junior-VM i bridge for hold afholdes i Wujiang i Kina vil det være med et dansk hold blandt deltagerene.

Det danske U16-hold blev nemlig nummer 7 til sidste års EM, hvilket var nok til at sikre dem en plads ved bordet, når der skal kæmpes om verdensmesterskabet.

- Det er et meget velforberedt hold, vi sender af sted. Siden opstarten af bruttotruppen for et år siden har der været mange aktiviteter: 7 træningsweekender rundt om i landet, hvor vi hele vejen igennem har arbejdet på stabilisering af grundsystemet – med særlig fokus på hvordan man vinder en U16 kamp: Med tocifrede noteringer. Samtidig har der også været et højt aktivitetsniveau på turneringssiden, fortæller holdkaptajn Morten Bune i en pressemeddelelse.

Undervejs har deltagerne også spillet og meldetrænet ugentligt på BBO.

- Vi har fået Jan Nielsen med ombord, og det har styrket projektet yderligt, så der er ingen tvivl om at vi står langt stærkere end ved sidste års EM i Slovakiet, siger Morten Bune.

13-årig koldingenser er med på holdet

Holdet, der består af seks spillere, blev udtaget i marts og blandt dem er Leah Thrane Jacobsen. Leah er 13 år gammel (den næstyngste) og kommer fra Kolding. Hun har gennem junior camps fundet interessen og har gennem det seneste halvanden års tid spillet med 15-årige Frederikke Graakjær Altenburg fra Skjern, hvor de har repræsenteret Danmark ved forskellige lejligheder som f.eks. EM for hold i fjord.

Holdet lander tirsdag formiddag den 7. august, og der er åbningsceremoni onsdag aften. Torsdag starter spillet. Der er 18 hold i U16-rækken og de otte bedste kvalificerer sig til kvartfinalen.

Holdet fra Danmark har vist stigende form og givet bud på deres store kvaliteter med sejren i kvalifikationen i WBF Online og sølvmedaljer i DM Hold til to af parrene. Alle tre par klarede sig godt og vandt præmie i Vinoble Open. Målet er at være med mandag den 13. august, når kvartfinalerne afvikles.

Det frarådes nu, at bade ved fire strande i Kolding Kommune.

Kolding Kommune fraråder badning ved fire strande, efter at der i badevandet er fundet forhøjede værdier af colibakterier fra spildevand. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

De pågældende strande, hvor der nu er sat skilte op, som fraråder badning, er:

Bjert Strand ved Sdr. Bjert
Binderup Strand og Fristrand ved Binderup
Teglgården og Mindegården Strand ved Hejlsminde
Trappendal Strand ved Hejls

- Vi har netop modtaget resultaterne af de badevandsanalyser, som vi rutinemæssigt fik foretaget i tirsdags. Ved fire af vores badestrande er der konstateret forhøjede værdier af bakterien e-coli, som typisk stammer fra spildevand. Efter aftale med embedslægen fraråder vi derfor badning ved de pågældende strande, siger miljømedarbejder Karina Pihl Buch fra Kolding Kommune i pressemeddelelsen.

- Ved Binderup Strand er der egentlig ikke målt forhøjede værdier. Det er der til gengæld ved Fristrand, og da de to strande ligger lige ved siden af hinanden, fraråder vi også ud fra et forsigtigheds princip folk at gå i vandet ved Binderup Strand, fortæller Karina Pihl Buch.

Uvist hvor forureningen kommer fra

Koncentrationerne af colibakterier ved de fire strande ligger væsentligt over de fastsatte grænseværdier. Hvor bakterierne stammer fra er uvist. Men e-coli kommer typisk fra udslip af spildevand. I samarbejde med bl.a. Blue Kolding går kommunen nu i gang med at finde kilden til forureningen.

- De forhøjede værdier af e-coli har intet med det varme vejr at gøre. Tværtimod dør e-coli relativt hurtigt, når de bliver udsat fra UV-bestråling fra solen, oplyser Karina Pihl Buch.

Hvis man under badning kommer til at sluge vand med høje koncentrationer af colibakterier, kan man få kvalme, mavepine og dårlig mave.

- Hvis man bliver syg efter at have været ude at bade, skal man tage kontakt til sin læge, siger Karina Pihl Buch.

Kolding Kommune har rutinemæssigt fået taget omprøver af badevandet ved de berørte badestrande. Resultaterne ventes i løbet af nogle dage.

- Vi skal nok melde ud, lige så snart badevandskvaliteten er i orden igen, slutter Karina Pihl Buch.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« August 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31