tirsdag, 19. juni 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Mai Ginge Jensen fra BK Trekanten KIF hører til i verdenseliten.

Mai Ginge Jensen fra BK Trekanten KIF har, ved at vinde to gange guld ved Europamesterskaberne i Bruxelles, igen understreget, at hun er en af verdens bedste kvindelige bowling atleter.

Den første guldmedalje kom i hus, da Mai Ginge Jensen vandt All-Event, som omfatter disciplinerne single, double, trio og team. Her var hun i finalen i særklasse og vandt med 97 kegler foran Sveriges Nina Flack, nemlig med 5243 kegler og svenskerens 5146 kegler.

Kolding-spilleren slog også til i disciplinen Masters, som omfattede de 24 bedste spillere fra All-Event. Mai Ginge Jensen var seedet til at vinde guld, og det kom også til at holde stik.

I de indledende kampe var hun i særklasse; kun i finalen mod finske Eliisa Hiltunen, blev hun presset og måtte afgive en serie til stillingen 1-1 Alligevel blev det til en sejr på 2-1, idet koldingenseren i 3. og afgørende serie vandt så sikkert som 256 – 191. Dermed var den anden guldmedalje og titel i hus.

At Mai Ginge Jensen fik Dannebrog til tops to gange ved EM-stævnet i Bruxelles, kommer ikke som den helt store overraskelse. Hun har tidligere gjort sig stærkt gældende på international plan, inden rygproblemer satte hun delvis ud af spillet. Nu er hun imidlertid kommet stærkt tilbage, hvilke de to guldmedaljer også understreger.

Også på klubholdet, BK Trekanten KIF, er Mai Ginge Jensen er meget fremtrædende spiller på ligaholdet. I denne sæson er hun således blevet dobbelt dansk mester, og hun er af Dansk Bowling Forbund kåret som ”Årets atlet”.

 

Magten er i centrum, når årets afgangsudstilling fra Designskolen Kolding erobrer flere dele af Koldinghus. Tre indflydelsesrige gæstekuratorer har på forhånd talt taktik med de studerende.

De har travlt på Koldinghus i de her måneder. Et 750-års jubilæum, en glitrende udstilling om Magtens smykker og nu også snart et hold afgangsstuderende fra Designskolen Kolding, der under det fælles banner 'Designer - grib magten!' indtager tre af slottets gamle sale med spritnye bud på, hvordan design sætter dagsordenen i en moderne verden, skriver Designskolen i en pressemeddelelse.

Til tonerne af tre undertemaer, People, Planet og Play, viser udstillingen en række fortolkninger af, hvordan magt ikke blot er et oppefra kommende diktat, men også friheden til at sætte sit præg på verden lige der, hvor man har størst mulighed for at få indflydelse.

- Samfundets magtstrukturer er under forandring, og som designere bør vi interessere os for præcis hvordan magten skifter mellem individ og institution, mellem virksomhed og samfund, og mellem teknologi og menneske, siger Christian Bason, administrerende direktør for Dansk Design Center og gæstekurator på den del af udstillingen, der hedder Planet.

Planet, som i bæredygtige løsninger med blik for det globale og dermed en række designs, der i den grad tager ansvar.

Hader ordet magt

Og den prominente namedropping fortsætter: Den danske multikunster og modedesigner Henrik Vibskov orkestrerer den del af udstillingen, der beskæftiger sig med det legende menneske under etiketten Play. Han opfordrer de studerende til at lade vildskaben tage magten over designprocessen:

- Jeg ved fra min egen kreative proces, at mange ting udspringer af fejl, eller fordi du er gået gennem den forkerte dør. Man lærer meget af det uplanlagte. Leg betyder, at alting kan ske, leg kan få de studerende til at gå veje, de slet ikke burde, siger han om den tilgang til design han gerne selv kalder Power Play.

Den tredje magt-musketer og gæstekurator er designer Mads Quistgaard, der blandt andet er bestyrelsesmedlem i Designrådet. Præsiderende over udstillingens People-sektion, der præsenterer løsninger til bl.a. det sociale område og sundhedssektoren, siger han:

- Jeg tror faktisk, de fleste designere hader ordet 'magt'. Det er ikke det, der er deres drivkraft. Jeg tror mere på den magt, der ligger i konstant at kunne udtænke bedre løsninger. Dét er vejen til at få folks opmærksomhed."

Udstillingen åbner torsdag den 28. juni på Koldinghus og vises alle dage fra klokken 10-17 frem til 21. oktober.

Traditionen med at udskrive en plakatkonkurrence for Kolding Kulturnat bliver i år brudt i anledning af Koldinghus og Kolding bys 750 års jubilæum.

I stedet er Kristian Bruun Djurhuus, også kendt under kunstnernavnet Mormor, udvalgt til at skabe plakaten og danne rammen for den visuelle identitet for Kolding Kulturnat.

Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Kulturnatten i Kolding er en aften med liv og glade dage med tusindvis af mennesker i gaderne, der hygger sig i byen og nyder godt af Koldings mangfoldige kulturliv. Det er den festlige stemning, som årets Kulturnat-plakat afspejler, fortæller projektleder for Kolding Kulturnat Mette Fersløv Schultz:

- Vi vil gerne markere, at det er jubilæumsår med en særlig udgave af Kulturnat-plakaten som samtidig afspejler Kulturnattens alsidighed med en meget bred vifte aktiviteter. Plakaten har masser af kringelkroge og finurlige detaljer, man kan dykke ned i. Og det er præcis det samme vi håber, at deltagerne på Kulturnatten gør. Altså går på opdagelse i byen og lader sig overraske.

Plakaten er trykket

Plakaten er netop kommet fra trykken og er på vej ud til butikker, kultur-, dag- og uddannelsesinstitutioner og overnatningssteder i hele kommunen.

Særligt forhold til Kolding

At det er lykkedes Kolding Kulturnat at få den efterspurgte kunstner Mormor til at skabe året kulturnat-plakat, er der ifølge ham selv flere grunde til.

- Det giver rigtig god mening for mig at lave denne plakat, fordi jeg har et særligt forhold til Kolding, som jeg ofte har besøgt på grund af gode venner i byen. Kolding er en charmerende by med en fantastisk bymidte, hvor man kan mærke historien og nyde den smukke arkitektur, fortæller Kristian Bruun Djurhuus, og tilføjer:

- Det er også noget helt særligt, at det er 750 års jubilæum for byen og Koldinghus. Det er unikt og den mulighed får jeg ikke igen.

Kristian Bruun Djuurhus har håndtegnet plakaten, som herefter er scannet ind på computer, lavet til en negativ med sort baggrund og farvelagt.

Originaltegningen bliver udstillet i forskellige butikker i midtbyen i løbet af sommeren, i første omgang i Gundtoft i Jernbanegade.

Holmstaden - det der skulle have været Koldings nye shoppingcenter - er kuldsejlet, skriver jv.dk.

Planen om 59 butikker og 100 boliger på Riberdyb/Holmsminde i Kolding bliver dermed ikke til noget. I hele syv år har Nordic Design Village A/S arbejdet med projektet. Men nu er fristen udløbet. Det skete den 12. juni, skriver avisen.

Et kig på den 27.000 kvadratmeter store grund vidner om, at der stadig kun er parkeringspladser.

Direktør Carsten Kjærgaard fra Nordic Design Village, som stod bag projektet, sagde til avisen for et par måneder siden, at han forventede at have landet de nødvendige aftaler i løbet af tre uger.

Handlen ophæves på byrådsmøde

Men i følge jv.dk ophæves handlen efter al sandsynlig på et byrådsmøde den 26. juni.

Borgmester Jørn Pedersen (V) har ikke mange kommentarer til udviklingen i det kuldsejlede outletcenter:

- Nu er der tale om en lukket sag om en ejendomshandel, så jeg kan ikke sige noget. Jeg kan kun sige, at vi har en dialog i gang, og at jeg forventer, at vi har en sag på byrådets sidste møde inden sommerferien, siger Jørn Pedersen til jv.dk.

Nordic Design Village har endnu ikke opgivet planerne. Der arbejdes på forskellige løsninger, fortæller direktør Carsten Kjærgaard fra Nordic Design Village til mediet.

Grøn temadag med tips og tricks, hygge og havestemning.

Kolding Kommune inviterer til ”rivegilde” af den hyggelige slags på det grønne areal mellem Designskolen og Kolding Å i Kolding midtby. Arrangementet, som byder på grønne tips & tricks samt hygge og havestemning, henvender sig til alle – med eller uden egen have – som interesserer sig for planter og blomster.

- Med dette lille hygge-arrangement, placeret midt i byhaveforeningen ”6000 Planter”, håber vi, at flere får øjnene op for byhave-tanken, som stadig er meget ny i Kolding. Vi vil gerne hjælpe med at sætte nye byhaveprojekter i gang rundt i kommunen, og vi kan ovenikøbet tilbyde en lille sum penge til dem, der kunne have lyst til at gå i gang, fortæller tovholder på byhavepuljen Karin Raaby fra Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Ved tirsdagens møde kan du møde initiativtagerne til en nystartet haveforening i Lunderskov, som kikker forbi for at fortælle, hvordan det har været at komme i gang med både at rekruttere medlemmer, inddrage borgerne i lokalområdet og søge støtte via byhavepuljen.

Tips og tricks til haven

Udover info om byhaver og havepulje kan du få tips og tricks til køkkenhaven, lave sjov pileflet, få hjælp fra Repair Café til at gøre trætte havemøbler glade igen, tage spandevis af gratis kompost-orm med hjem, få idéer til at klimatilpasse egen baghave eller få hjælp til at lave en byhavekasse.

I sofahjørnet med genbrugssofaer fra RE:USE serveres kage, kaffe, te og saft. Det hele er gratis, men husk evt. en lille spand til en skovlfuld kompost-orm.

Det foregår tirsdag den 19. juni mellem klokken 15 og 18 ved Ågade i Kolding.

Hospitalsklovnene præsenterer ”Sound Of Christmas” med Annette Heick, Maria Lucia og Mikkel Schrøder med landets bedste juleshowband på scenen.

Der er lagt op til en julekoncert med masser af overraskelser, når foreningen Hospitalsklovne Trekantsområdet tirsdag den 11. december står bag det nye juleshow ”Sound Of Christmas” med Annette Heick, Maria Lucia og Mikkel Schrøder og landets bedste showband på Kolding Teater.

Foreningen har gennem en årrække stået som arrangør af mange shows på Kolding Teater og Godset. Det er imidlertid første gang, den kaster sig over en julekoncert i bestræbelserne på at skaffe økonomi til de mange klovnetimer på børneafdelingen på Sygehus Lillebælt Kolding.

- Det er lidt af en satsning, for vi er helt på det rene med, at der i Kolding-området er rigtig mange julekoncerter. Vi tror imidlertid på, at ”Sound Of Christmas” er et så unikt show, at vi kan sælge mange billetter og på den måde få et overskud til vores arbejde, siger formand for Hospitalsklovne Trekantsområdet, Geert Madsen.

- ”Sound Of Christmas” er et alternativ til de velkendte julekoncerter. Det nye show byder på alt fra formidable vokal- og dansepræstationer til humor og gimmicks, og vi udsteder gerne garanti for, at alle blandt publikum kommer i julestemning. Det er vi faktisk så sikre på, at vi gerne betaler billetprisen tilbage, hvis der skulle være en enkelt i teatersalen, som ikke får en ordentlig en på opleveren, fortsætter Geert Madsen.

Billetsalget til ”Sound Of Christmas” er i gang via Billetten (7020 9696) eller via www.jvshop.dk.

43-årig kvinde skal otte måneder i fængsel for i flere tilfælde at have begået vold.

En 43-årig kvinde er fredag ved Retten i Kolding dømt skyldig i 10 strafbare forhold, hvoraf de otte indebærer udøvelse af vold, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Kastede sig op på tilfældig kørende bil

Voldsforholdene er begået i henholdsvis Fredericia, Kolding og Nyborg i 2016 og 2017. Volden var både rettet mod tilfældige borgere, politibetjente, dørmænd, læger og sygeplejersker.

- Særligt et af forholdene var specielt, fordi kvinden havde kastet sig op på en tilfældig, kørende bil, og havde slået føreren flere gange i hovedet, samt sparket ham og nikket ham en skalle, så flere tænder blev slået løs. Hun havde spyttet ham i munden og råbt, at han måtte have et godt liv med AIDS, hvorefter hun forsøgte at komme ind i bilen til mandens kæreste og barn, der befandt sig i bilen, siger anklagerfuldmægtig Tobias Engby i pressemeddelelsen.

Sagen, der har strakt sig over tre dage i retten, startede allerede i 2017, men på grund af en mentalundersøgelse af tiltalte fik sagen først sin ende i dag. Mentalundersøgelsen konkluderede, at almindelig straf var bedst egnet til at forhindre ny kriminalitet.

Skyldig i alle forhold

Domsmandsretten fandt kvinden skyldig i alle 10 forhold, og fulgte anklagemyndighedens påstand om en straf på otte måneders ubetinget fængsel.

- Retten lagde ved strafudmålingen vægt på, at tiltalte en gang tidligere var straffet for lignende forhold, ligesom udgangspunktet for vold mod tjenestemænd er ubetinget fængsel. Der var ikke særlige omstændigheder, herunder personlige forhold, der kunne begrunde en betinget straf, siger Tobias Engby.

Den 43-årige kvinde modtog dommen på stedet.

Det første kuld EUX-elever fra Hansenberg er klar til at flyve fra reden. Fredag den 15. juni får seks tømrerelever studenterhuer på, og Joachim S. Jørgensen er den første i rækken.

Han har arbejdet for det siden 2014, og fredag kan Joachim S. Jørgensen fra Bølling ved Egtved høste frugten af sin store indsats.

Som den første elev nogensinde på Hansenberg får han nemlig EUX-studenterhuen på hovedet. Når svendebrevet efter planen er i hus til september, er han dermed tømrer med EUX, skriver Hansenberg i en pressemeddelelse.

- Mulighederne med en EUX er mange, og man får virkelig noget for sine skolepenge. Jeg føler også, at man som EUX'er er mere målrettet. Vi ved, hvorfor vi har valgt uddannelsen. Vi går i skole for at lære noget, og derfor gør vi også noget ud af det, siger Joachim S. Jørgensen.

EUX kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag, så eleverne får studiekompetence på niveau med en 2-årig gymnasial uddannelse - og dermed adgang til videregående uddannelser.

Viden og kompetencer

Og Joachim S. Jørgensen drømmer netop om at læse videre:

- Som den eneste på mit hold har jeg valgt matematik på A-niveau. Dermed har jeg mulighed for at gå direkte videre til uddannelsen til bygningsingeniør eller bygningskonstruktør.

I første omgang vil Joachim S. Jørgensen imidlertid ud at arbejde med sit fag for at få yderligere erfaring, for han er stolt over, at han også snart er udlært tømrer:

- Jeg vil helt klart anbefale EUX til andre, for den styrker en på alle mulige måder. Man får en masse teknisk baggrundsviden om, hvorfor vi gør, som vi gør, når vi går rundt og bygger. EUX er ikke en halv løsning - tværtimod. Man skal være klar til at yde noget, men så kommer man også ud med en masse kompetencer. Og det giver stolthed at komme ud med et bevis på, at man kan noget specifikt, forklarer Joachim S. Jørgensen og tilføjer:

- Vi bruger lidt længere tid på skolen, så vi når også at skabe nogle bånd. Det sociale sammenhold i vores klasse har været eminent, og det har fået mig til at hænge i. Jeg har både glædet mig til at komme på skole og til at komme ud på lærepladsen igen.

Joachim S. Jørgensen er i lære hos Snedkergården A/S i Brørup.

Det er fredag klokken 8.30, at Joachim S. Jørgensen skal ind til det grønne bord, mens familien spændt venter uden for døren.

Nu følger Lasse Boesen i sin fars fodspor.

Det nye KIF Håndbold skal på jagt efter en ny assistenttræner. Lasse Boesen har efter mange overvejelser valgt at takke nej til at fortsætte under den nye struktur.

Lasse Boesen, der er søn af den afgående direktør Jens Boesen, har været sportschef i klubben i de senere år. Han har nu valgt at følge sin far og lade nye kræfter komme til.

Cheftræneren fortsætter

Cheftræner Lars Frederiksen fortsætter i klubben.

- Vi havde regnet med at kunne lukrere på Lasse Boesen’s store erfaring og faglighed, men på den anden side, så forstår jeg godt Lasses valg, siger Anders Jensen, næstformand i KIF Kolding Håndbold, i en pressemeddelelse.

Lasse Boesen vil nu i stedet bruge sommeren på at få slappet af og tænke nye muligheder igennem.

- KIF håndbold har altid været som familie for mig, og jeg har altid prioriteret KIF frem for næsten alt. Jeg er glad og stolt over, at nye kræfter ser muligheder i platformen omkring KIF Håndbold Elite og er klar med energi og fornyede ressourcer til fremtiden, siger Lasse Boesen, der dermed slutter en æra for familien Boesen.

Klubben er nu i samarbejde med cheftræner Lars Frederiksen godt i gang med, at se på kandidater til posten som assistenttræner.

En 33-årig mand dømt for at have truet og bidt en politiassistent.

Retten i Kolding har mandag afsagt dom i en sag, hvor en 33-årig mand har siddet varetægtsfængslet siden 26. april. Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Manden nægtede at have bidt politiassistenten, men erkendte, at han havde sagt grimme ting til ham uden at kunne huske ordvalget, fortæller specialanklager ved Sydøstjyllands Politi, Pernille Moesborg, i pressemeddelelsen.

Den 33-årige blev også fundet skyldig i at have forsøgt at indlade sig i slagsmål på en restauration, at have modsat sig anholdelse, råbt skældsord efter politiet og at have forsøgt at stjæle en bil uden at have kørekort.

Fik straf inklusiv reststraf

- Den 33-årige var prøveløsladt med en reststraf på 42 dage, og retten besluttede, at de 42 dage skulle tages med i dommen på de 4 måneders fængsel, forklarer Pernille Moesborg.

Den 33-årige modtog dommen. Retten valgte derefter at løslade ham.

Under sagen blev to andre tiltalte dømt for at have forsøgt at indlade sig i slagsmål i den episode, der lå forud for anholdelsen. Begge de to tiltalte fik bødestraffe på henholdsvis 3.000 og 7.500 kr.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Juni 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30