Nu får Kolding IF en kunstgræsbane. Aktiviteterne samles på Autocentralen Park.

Nu kommer der en kunstgræsbane på bane 4 på Autocentralen Park i Bramdrupdam, oplyser Kolding IF.

Banen opføres i et samarbejde mellem Kolding Kommune og Kolding IF. Kunstgræsbanen skal driftes af Kolding IF.

Aktiviteter samles på Autocentralen Park

Kunstgræsbanen er et stort skridt for klubben og sikrer at klubbens aktiviteter er samlet hele året på Autocentralen Park. I forhold til at skabe tilstrækkelig banetid for alle klubbens spillere og opfyldelse af licenskrav er banen altafgørende.

Banen bliver bygget efter bedste standarder og udgør en komplet 11-mandsbane samt trænings- og opvarmningsarealer i forbindelse hermed, lys og overdækket tribune med 200 siddepladser. Det samlede areal for banen udgør 13.200 kvadratmeter.

- Projektet er en milepæl for Kolding IF og i vores bestræbelser på at skabe de bedste rammer for vores dygtige fodboldspillere. Vigtigst af alt giver det os den helt nødvendige træningskapacitet på Autocentralen Park i årets våde og kolde perioder. Og endelig stor tak til Kolding Kommune for det gode samarbejde så vi får skabt et optimalt anlæg på bedste beliggenhed, fortæller Claus Holm-Søberg, bestyrelsesformand Kolding IF, i en pressemeddelelse.

Leverandøren af banen er NKI som ligeledes leverede banen som Kolding IF tog i brug primo 2019. Projektet er allerede startet op for et par uger siden med klargøring og træfældning. Projektarbejdet tager nu fart i de kommende uger. Banen forventes, at tages i brug i starten af det nye år.

- Kolding Kommune er virkelig glad for at det lykkes at finde en løsning på de udfordringer vi har på Kolding Stadion med at have baner nok. Vi er blandt andet udfordret af den megen regn vi oplever lige nu – ofte står banerne under vand og det sammenholdt med det glædelig at det strømmer til med spillere på Kolding Stadion, gør at vi bare har skullet finde en god løsning. Jeg håber at en ny kunstgræsbane på bane 4 vil være med til at løse disse udfordringer og være til stor glæde for fodboldspillerne, siger formand for Fritids- og Idrætsudvalget, Søren Rasmussen (DF).

Kunstgræsbanen er en af to nye kunstgræsbaner i Kolding Kommune hvor den anden bane anlægges ved Kolding Q og BGIF i Bramdrupdam. Banerne er de første af den samlede plan for flere kunstgræsbaner i Kolding Kommune der er udarbejdet af FSK – Fodboldsamarbejdet i Kolding Kommune.

Se en visuel præsentation af, hvordan projektet kommer til at se ud i videoen nedenunder...

En af KIF Koldings store profiler indstiller nu karrieren.

En af Danmarks store håndboldprofiler i herrehåndboldligaen, Kasper Irming, indstiller karrieren, skriver KIF Kolding på deres hjemmeside.

Kasper Irming er allerede stoppet - det er sket ved denne sæsons afslutning.

Irming har præget dansk håndbold i 13 år. Han har spillet for klubber som Aarhus Håndbold, KIF Kolding København, Skanderborg Håndbold og senest KIF Kolding, hvor han har spillet 189 kampe, skriver KIF Kolding.

Kasper Irming har også været med til at vinde to danske mesterskaber. Det var i 2013/14 og 2014/15.

Beslutningen om, at indstille håndboldkarrieren har været længe undervejs:

- Efter mange år i professionel håndbold har jeg nu besluttet at indstille karrieren. Det er en beslutning, der har været undervejs i de seneste par sæsoner og den har ikke været let. Håndbold har fyldt meget i mit og min families liv og det er svært at give slip på. Men nu er tidspunktet rigtigt for mig, siger Kasper Irming på KIF Koldings hjemmeside.

En af de store danske håndboldprofiler i herrehåndboldligaen indstiller karrieren.

Kasper Irming har valgt at stoppe som professionel håndboldspiller ved udgangen af den netop overstået sæson 2018/19.Kasper Irming har igennem 13 år som professionel været med til at præget dansk Håndbold.

KIF Koldings direktør, Christian Phillip, accepterer Irmings beslutning med den dybeste respekt.

 

Efter et stort drama fredag aften reddede KIF Kolding sig endnu en sæson i herreligaen.

I en tredje og altafgørende kamp skulle KIF Kolding fredag aften forsøge at undgå nedrykning til 1. division. Men TM Tønder gav igen KIF Kolding kamp til stregen, men KIF kunne efter en formidabel indsats trække sig sejrigt ud med cifrene 33-28 (pausestillingen var 17-14).

Men TM Tønder overgav sig ikke sådan undervejs i kampen. Med et kvarter tilbage bragte Tønder sig i front med 21-22 og med godt ti minutter tilbage var Tønder fortsat i front med 24-25. Da sitrede Sydbank Arena i nervøs spænding, men så trådte flere KIF-spillere i karakter, skriver KIF Kolding på deres hjemmeside.

Martin Mauer Larsen, som har haft en svær sæson, scorede et par fantastiske mål, unge Jeppe Larsen scorede på en kontra sit tredje mål, og både Jens Svane Peschardt og Kasper Irming lavede vigtige mål i slutfasen samtidig med, at Anders Petersen diskede op med vigtige redninger, da TM Tønder var tvunget til at forcere.

Samtlige KIF-spillere fortjener at blive nævnt, fortsætter klubben. Cyril Viudes spillede en flot afskedskamp, Flodman på fløjen var som altid scoringssikker, Olafur Gustafsson og Alexander Morsten leverede en klippestærk indsats både i forsvar og angreb, og Richard Frisk havde også nogle vigtige redninger og en super aflevering, som endte i hænderne på Andreas Flodman, som gav en vigtig kontrascoring.

Efter kampen var cheftræner Lars Rasmussen en lettet mand:

- Det er nok det største pres nogensinde; den hårdeste, sværeste periode i mit liv som spiller og træner. Man skal være tæt på mig for at forstå, hvad man har været igennem. Lettelsen er svær at beskrive. Det har været et helvede i tre og en halv måned. At slutte af sådan her gør det hele, siger klubbens cheftræner Lars Rasmussen til TV2 Sport.

Fredag aften var der 4129 tilskuere, hvilket var sæsonrekord.

Lars Frederiksen stopper som cheftræner i KIF Kolding/KIF Håndbold Elite A/S.

Efter næsten to år som cheftræner er Lars Frederiksen og klubbens ledelse blevet enige om, at det er tid til at bringe nye kræfter ind i trænerteamet.

Lars Frederiksen har været med til at vinde fem danske mesterskaber for klubben. Han fik i sin tid som cheftræner for KIF Vejens kvinder vendt udviklingen positivt til Europa Cup finale og DM-bronze for dem.

- Lars Frederiksen har leveret et solidt stykke arbejde, og har været ankermand i en svær periode for klubben, hvor holdet blev bragt frem til slutspilsplads i sidste sæson, siger bestyrelsesformand for KIF Kolding, Brian Stein, i en pressemeddelelse.

- Vi sigter nu ud i markedet for mulige kandidater, som kan tage over efter Lars Frederiksen, og indtil vi har fundet en ny cheftræner, vil assistenttræner Lars Rasmussen tage over.

Klubben fortæller ikke i pressemeddelelsen om, hvad årsagen er til, at Lars Frederiksen stopper som træner. Det har dog været fremme i flere medier, at spillerne har været utilfredse med cheftræneren.

KIF Kolding har i øvrigt ansat en ny direktør med virkning fra 1. februar. Klubben har ansat Christian Phillip som direktør.

 

KIF Kolding er reddet fra den truende konkurs.

Fredag blev KIF Kolding reddet fra den truende konkurs, skriver TV2 Sporten. Tre tidligere spiller samt en fysisk træner havde via Håndbold Spiller Foreningen begæret klubben konkurs fordi de havde gammel løn tilgode.

Men nu er både gamle og nye investorer trådt til og har hjulpet KIF Kolding videre. Håndbold Spiller Foeningen har trukket konkursbegæringen tilbage:

- Vi har fundet en god løsning, som alle parter er glade for, og i dag (fredag, red.) er konkursbegæringen trukket tilbage fra spillerforeningen, så vi er glade. Det er en fornøjelse at stå i hallen i dag, fortæller KIF Koldings bestyrelsesformand, Brian Stein, til TV2 Sporten.

Dermed er mødet i skifteretten i Kolding på mandag aflyst.

Side 1 ud af 3