Findboliger.dk har fundet de 10 mest julede gadenavne i Danmark og her er Kolding iblandt. Mon beboerne her er i ekstra god julestemning?

Vi er gået i december måned, og inden vi får set os om er det endnu engang tid til året hyggeligste begivenhed, juleaften. I anledningen af julemåneden, har Findboliger.dk samlet de 10 mest julede gadenavne i Danmark. Gadenavnene er som taget ud af et juleeventyr, men de eksisterer altså her i vores eget lille land.

Der findes mange spændende gadenavne. Både de klassiske, sjove, anderledes og en sjælden gang en man kommer rigtigt i julestemning af. I år har Findboliger.dk samlet hele 10 af de bedste - fra Pyrus allé til Gavevænget. Kolding er også at finde på Top 10-listen. Her er det Rensdyrvænget

Mon de som bor på gaden er i ekstra julestemning? Vi ved det ikke, men man kommer i julestemning af bare at se listen igennem:

Julestuen (3740, Nexø)
Nissedalen (2740, Skovlunde)
Slædesporet (9940, Byrum)
Rensdyrvænget (6000, Kolding)
Misteltenvej (2770, Kastrup)
Lucievej (7673, Harboøre)
Pyrus allé (2770, Kastrup)
Gavevænget (4683, Rønnede)
Snemandsvej (2730, Herlev)
Snebollevej (4873, Væggerløse)

Det var tilsyneladende ikke røg fra æbleskiver, der lørdag sendte brandvæsnet en tur til Julemandens Hus.

Nu viser det sig, at det tilsyneladende ikke var røg fra æbleskiverne, der lørdag satte gang i brandalarmen i Julemandens Hus i Helligkorsgade i Kolding.

Nissemor oplyser til Kolding Netavis, at det ikke var brandalarmen hos hende, der var årsagen til at alarmen gik. Alarmen gik ved hovedindgangen, men hvad der har været årsag til, at brandalarmen satte i gang, er uvist, oplyser nissemor -  Elise Lund Quvang - til Kolding Netavis.

Det blev ellers lørdag oplyst til Kolding Netavis, at det var røgen fra æbleskiverne, der startede brandalarmen. Men det holdt altså ikke helt stik.

Lørdag var der tre udsolgte koncerter med Stig Rossen. Arrangørerne fortæller, at han vender tilbage i 2020.

Stig Rossen var lørdag i Kolding, hvor han sang julesange. Det skete i tre udsolgte koncerter i Brændkjærkirken i Kolding. I øvrigt 25 års-jubilæet for julekoncerterne i Kolding.

Nu melder arrangøren, Kolding Flisepudser Laug, at Stig Rossen vender tilbage med julekoncerter i 2020. Der er tale om tre julekoncerter i Brændkjærkirken søndag den 20. december. Og de løber af stablen klokken 15, 17 og klokken 20.

- Billetterne til disse koncerter sælges allerede fra onsdag den 11. december i år. Er julegaven ikke på plads endnu, vil en billet til næste års julekoncert være en oplagt julegave, siger oldermand Otto Skak fra Kolding Flisepudser Laug af 1985 og tilføjer:

- Som Stig siger: ”Vi har fået markeret vores 25-års jubilæum, og nu tager vi hul på de næste 25 år. Jeg glæder mig!

For mange er Stig Rossens julekoncerter i Brændkjærkirken blevet en uundværlig del af deres juletradition. Unge som gamle elsker at mærke julestemningen komme snigende i løbet af de stemningsfyldte koncerter, hvor Stig Rossen som altid bliver bakket op af sit fantastiske seks-mands band under ledelse af kapelmester Thomas Jaque og det faste julekor bestående af fire sangere.

Kulissen er traditionen tro den arkitektonisk flotte kirkesal i Brændkjærkirken, som danner den helt perfekte ramme om de hyggelige julekoncerter. Lænestolen, hvor Stig i løbet af koncerten sidder og læser årets julehistorie, vil selvfølgelig også være der.

Julemandens Hus er åbent helt frem til den 23. december.

Du kan her i december måned besøge Julemandens Hus i Helligkorsgade. Det gamle bindeværkshus fra 1589 huser hver december måned julemanden. Børnene kan aflevere deres julesok og børnene kan desuden aflevere deres sutter.

Huset emmer af jul og det dufter desuden af æbleskiver og gløgg.

Huset kendes også som Det Gamle Borgerhus.

Julemandens Hus er åben i butikkernes åbningstid og sidste åbningsdag er den 23. december.

Se billederne nedenunder...

Pas på til julefrokost

December 07, 2019

Pas på til julefrokosten, advarer forsikringsselskab. Se her, hvad forsikringen kan dække.

En julefrokost handler ofte om snaps, halsbrækkende dansetrin og festlige udskejelser, og vi kender vel alle en, som er vågnet op med nogle skrammer dagen derpå. Som udgangspunkt kan du være ganske rolig, for du vil normalvis være dækket af din arbejdsgivers forsikring, men der har dog været tilfælde med undtagelser, oplyser Alm. Brand.

Djævlen ligger gemt i detaljerne

- Hvis du er inviteret til julefrokost på dit arbejde, så dækker din arbejdsgivers forsikring, men der er dog stadig forbehold. Vi har set flere afgørelser, hvor arbejdsgivers forsikring ikke dækker. Der skal kunne peges på forhold ved arbejdet som årsag til en skade, og her kan djævlen godt ligge gemt i detaljen, fortæller skadedirektør i Alm. Brand Brian Wahl Olsen i en pressemeddelelse.

Hvor langt kan du gå?

Knuser du brillerne i en dans eller spilder du rødvin på chefens kjole, så dækker arbejdsgivers forsikring. Det gør sig også gældende, hvis du brækker benet i en dans – og dog. Østre landsret har tidligere underkendt erstatning til en kvinde, som besvimede under en julefrokost og fik ødelagt sin menisk. Østre Landsret vurderede, at skaden var sket, inden hun ramte jorden, og derfor ikke en arbejdsskade.

Stop i tide

Vær opmærksom på at forsikringen slutter på samme tid som festen. Hvis du ikke har fået nok, og du lige vil have den sidste dans på den nærliggende beverding, så skal du være ekstra påpasselig.

- Jeg tror, de fleste har prøvet, at man lige vil ud og have den sidste, men det er her, du skal tænke dig ekstra om. Så snart du har forladt festen, så kan uheldet ikke karakteriseres som en arbejdsskade, slutter Brian Wahl Olsen.

Side 1 ud af 5