Måske er du med på billederne fra fredagens Grøn Koncert i Kolding.

Fredag løb Grøn af stablen i Kolding, hvor der næsten var udsolgt. 17.000 publikummer var med til endags-festivalen og det var tæt på udsolgt. Der kan nemlig højest lukkes 18.000 personer ind.

Blandt årets navne kan nævnes Kato, Alphabeat, Carpark North samt trioen Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen.

Publikum var i feststemning og havde taget det gode humør med.

Vi har samlet et stort galleri, der indeholder billeder af publikum ved Grøn i Kolding. Se galleriet længere nede på siden...

Fredagens Grøn var tæt på udsolgt.

Grøn gæstede fredag Kolding i bydelen Seest, hvor den startede med enkelte dryp fra oven, men hen på eftermiddagen kom solen frem og det blev varmt på festivalpladsen.

Grøn trak 17.000 tilskuere til dette års udgave af Grøn - tæt på udsolgt, da der kan lukkes 18.000 personer ind.

I år blev musikken blandt andet leveret af Kesi, Alphabeat, Dizzy Mizz Lizzy, Kato, Carpark North samt Lis Sørensen - Sanne Salomonsen og Anne Linnet.

Det var dog Scarlet Pleasure og Kesi, der for alvor fik sat gang i den yngre del af tilskuerne.

Grøn kunne i år fejre 10 års jubilæum i Seest.

Du kan se billeder af de optrædende i galleriet nedenunder...

For første gang træder bandet ind på Grøn-scenen.

Når Dizzy Mizz Lizzy til sommer træder ind på scenen til Grøn 2019, kommer de for at blæse publikum bagover. Bandet lover masser af hits og fuld smadder i deres første Grøn-optræden nogensinde, hvor de bestemt ikke har tænkt sig at blegne i forhold til resten af plakaten.

Selvom Tim Christensen, Martin Nielsen og Søren Friis dannede Dizzy Mizz Lizzy tilbage i 1988, tog det hele først rigtig fart, da bandet vandt DM i Rock i 1993. Det er 25 år siden, at de udgav debutpladen ’Dizzy Mizz Lizzy’, der blev den bedst sælgende danske rockplade nogensinde med 250.000 albums. Det skete takket være hits som ’Silverflame’, ’Love Is a Loser's Game’, ’Glory’ og ’Waterline’, og de lagde ikke kun Danmark for deres fødder, mens slog også igennem i Japan. I 1996 udgav bandet albummet ’Rotator’, inden de i 1998 besluttede sig for at tage det, der skulle vise sig at blive godt 12 års pause fra hinanden. I 2016 udgav de deres tredje album, ’Forward In Reverse’, der bl.a. indeholder kæmpehittet ’I Would If I Could But I Can’t’.

Forsanger Tim Christensen har som solokunstner optrådt på Grøn hele fem gange. Grøn 2019 bliver dog første gang, Dizzy Mizz Lizzy kan opleves på Grøn, og publikum kan forvente, at bandet kommer med både høj energi og masser af hits – ligesom der måske også bliver mulighed for at støde på noget helt nyt:

- På Grøn kommer vi til at spille alle de numre, vi ved, folk gerne vil høre, og måske afslører vi også et nyt nummer eller to. Publikum kan forvente, at det bliver fuld smadder fra vores side af. Der er mange andre gode navne på plakaten til Grøn 2019, og dem må vi helst ikke blegne i forhold til, fortæller Tim Christensen i en pressemeddelelse.

Ifølge bandet repræsenterer programmet på Grøn 2019 både en folkelighed og en genkendelighed, ligesom det også er en perfekt anledning til at opdage ny musik, eller musik man ikke på forhånd troede, man kunne lide:

- På Grøn er der noget for alle. Og så er der måske også en mulighed for få en eye-opener for noget musik, man måske ikke var klar over, at man ville kunne lide.

Både gamle, nye og kommende fans kan under alle omstændigheder forberede sig på at blive blæst bagover, når Dizzy Mizz Lizzy bringer klassiske hits og fuld smadder med sig på scenen til Grøn 2019.

Programmet for Grøn 2019

Programmet til Grøn 2019 indeholder noget for enhver smag og en stærk blanding af både nye og erfarne navne. Disse tæller hitmagerne,Scarlet Pleasure, dansk raps vidunderbarn Kesi, DJ-veteranen Kato, electrorockerne Carpark North, popsensationen Alphabeat, kometerne SAVEUS, rockkvinderne, Anne, Sanne & Lis og rockveteranerne Dizzy Mizz Lizzy.

Turplan for Grøn 2019

Grøn finder sted i uge 29 og 30, hvor karavanen besøger i alt otte byer. Første stop er Amager den 18. juli. Herefter følger Kolding 19. juli, Aarhus 20. juli, Aalborg 21. juli, Esbjerg 25. juli, Odense 26. juli og Næstved 27. juli, inden det hele slutter med et brag søndag den 28. juli i Valby.

Muskelsvindfonden har tegnet en ny kontrakt med MusikKolding og Kolding Kommune, der sikrer Grøn Koncert i Kolding frem til 2025.

Sidste år slog Grøn Koncert i Kolding alle rekorder med 18.000 solgte billetter. Det betød, at Grøn Koncert for første gang i historien kunne melde om alt udsolgt i Kolding og det vidner om, at sommerens store musikbegivenhed for alvor er blevet en tradition, der er godt forankret i byen.

Indsamlingschef hos Muskelsvindfonden Theis Petersen glæder sig derfor over en ny femårig kontrakt med MusikKolding og Kolding Kommune:

- Vi har et fantastisk godt og tæt samarbejde med MusikKolding og Kolding Kommune, og med den nye aftale glæder Grøn og Muskelsvindfonden sig til at stoppe op i Kolding i de næste mange år. Festen i Kolding er blevet en stærk tradition og et fælleskab, og den bynære og smukke grønne plads ved Seest boldbaner møder os hvert år fyldt med festglade koldingensere, siger Theis Petersen og fortsætter:

- De mange mennesker, der fester og hygger sig på Grøn, gør en forskel for mennesker med Muskelsvind, for overskuddet går ubeskåret til foreningens arbejde. Derfor er det vigtigt for Grøn, at Kolding Kommune bakker op om festen med det gode formål, og at der nu er indgået en femårig aftale, som sikrer, at festen fortsat lander midt i Kolding.

Kulturudvalgsformand: -Et stort skulderklap

Også formand for Kulturudvalget, Jesper Elkjær, glæder sig over den nye kontrakt, der giver koldingenserne og mange gæster udefra store musikoplevelser.

- At Muskelsvindfonden ønsker at lægge turnéplanen forbi Kolding de næste fem år ser jeg som et stort skulderklap til alle de frivillige og gode kræfter i og omkring musiklivet i Kolding. Der er ingen tvivl om, at Grøn Koncert har en stor betydning for kulturlivet og musikscenen i byen, og det er virkelig en glædens dag, at vi kan se frem til at fortsætte det gode samarbejde med Muskelsvindfonden, siger Jesper Elkjær.

Ligeledes er borgmester i Kolding Jørn Pedersen begejstret for udsigten til flere store musikevents i årene fremover:

- Større events som Grøn Koncert med 18.000 besøgende skaber liv og omsætning i kommunen. Det er derfor glædeligt, at vi kan forlænge samarbejdsaftalen med Muskelsvindfonden, udtaler Jørn Pedersen.

Det er eventkoordinator Lise Jelsbak fra MusikKolding, der står i spidsen for afviklingen for Grøn Koncert i Kolding og hun er naturligvis også begejstret for udsigten til fem år mere med sommerens største kulturbegivenhed.

- Jeg er vildt glad for, at Kolding bliver ved med at lægge græs til Grøn Koncert de næste mange år. Grøn Koncert er blevet så fast en tradition i Kolding at mange faktisk planlægger deres sommerferie, så de kan være med i festen. Men det er ikke kun gæsterne i Kolding som har taget Grøn til sig. Vi er så privilegerede, at vi har en stor flok lokale frivillige og nogle rigtig gode naboer i Seest, som år efter år er med til at gøre Grøn Koncert i Kolding til en succes.

Fakta

Grøn Koncert blev holdt første gang i Kolding i 1985 i Byparken.

Efter en lang pause, hvor Grøn Koncert i stedet lagde vejen forbi Vejle og Børkop, var Grøn Koncert tilbage i Kolding i 2006, de første år på Mosevej, men siden 2009 på Seest Boldklubs baner.

Den danske trio har siden debuten rykket grænserne for dansk rock med deres rå lyd og intense koncerter. I år fejrer bandet deres 20-års jubilæum og publikum kan forvente en række helt særlige shows på årets grønne koncerter, som er det eneste sted man kan opleve Carpark North live i 2019.

Med Carpark North på plakaten er den danske sommer sikret lige dele kant, nerve og sammenhold.

I år er det 20 år siden at bandet med deres kombination af power og følelser satte sig igennem i det danske musiklandskab. Den rå energi, der fik bandet ud til resten af landet, er da heller ikke svundet, siden gruppen i slut 90’erne overrumplede både publikum og anmeldere.

Om at spille på Grøn siger bandet:

- At spille på Grøn er en følelse af at starte et lille "riot". En protest mod sofahængeri og ensomhed. Mod hængefjæs og regnvejr. Og et oprør for "høren-til", kuldegysninger, vægtløshed og fadøl. På Grøn er vi alle en del af oprøret. Og vi mærker det ligeså meget på scenen som publikum mærker det på græsset, siger bandet i en pressemeddelelse.

Det selvsamme talent for at skabe ørehængere med et twist har også gjort gruppen særdeles populære i radioen igennem hele karrieren fra ’Transparent and Glasslike’ og ”Human” til ’32’ og sidste års rockhit, ’Raise Your Head’. Samlet er det blevet til hele fem gange som P3´s ”Ugens uundgåelige”.

Publikum ekstra heldige

Grøn-publikummet er i år ekstra heldige. Gruppen har nemlig valgt at Grøn skal være det eneste sted gruppen spiller live i hele 2019:

- I år er femte år vi spiller Grøn, og det bliver bare bedre og bedre! Vi glæder os helt vildt til at fyre den af på Grøn i år. Både til at spille rockmusik, slikke solskin, drikke fadøl og til at hænge ud med publikum og vores mega dejlige kolleger backstage. Folk kan forvente et eksplosivt show og et ekstremt tændt band. Grøn er nemlig det eneste vi spiller i hele 2019.

Tilføjelsen af den hårdtslående trio til programmet betyder altså, at der er lagt op til en fest, der i sand Grøn-stil både har plads til alle og fuld fart over feltet.

Grøn har allerede offfentliggjort, at Kesi og Scarlet Pleasure også er med på dette års festival.

Turplan for Grøn 2019

18. juli: Amager
19. juli: Kolding
20. juli: Aarhus
21. juli: Aalborg
25. juli: Esbjerg
26. juli: Odense
27. juli: Næstved
28. juli: Valby

Side 1 ud af 2