Som bekendt er der i år ingen Grøn Koncert i Kolding. Men nu tænker Grøn Koncert nyt.

Grøn Koncert, som vi kender det, er aflyst…Men det bliver ikke sommer uden Grøn Koncert, så vi har besluttet, at udvide fra de normale otte koncertsteder til hele Danmark. Muskelsvindfonden og Tuborg inviterer til folkefest lørdag 25. juli, og TV 2 sender live hele aftenen, mens NOVA sender liveradio hele dagen igennem.

I 38 år har Grøn Koncert været en fast sommertradition for venner og familie, der mødes til fællesskab, hygge og live-musik. I år er Grøn Koncert nødt til at aflyse, og det har tvunget arrangørerne, Muskelsvindfonden og Tuborg, til at tænke i nye baner. Derfor er hele Danmark inviteret til at afholde Grøn Koncert, nu blot i haven, i køkkenet, på altanen, på kollegiet, i gården eller på båden. Alle steder kan bruges, småt som stort, ude som inde.

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Koncerter dækkes af TV 2 og NOVA

Grøn Koncert foregår i år ved, at en række musikere lørdag 25. juli holder koncerter hjemme i privaten hos danskerne, og disse koncerter dækkes af TV 2 samt NOVA.

- Vi plejer, sammen med Tuborg, at være værter for otte koncerter hen over sommeren. Det kan ikke lade sig gøre i år, da det stadig er for risikabelt at samle tusindvis af mennesker til koncert. Så i år bytter vi rundt på rollerne og lader danskerne være værter for festen. Tuborg har skabt platformen, Grøn kommer med musikken, og TV 2 og NOVA sørger for, at højdepunkter fra koncerterne kan høres og ses i hele landet i tv, radio og selvfølgelig digitalt, fortæller Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden, i en pressemeddelelse.

Top-solister og stjernebands samt mindre kendte bands og kommende stjerner gennemfører live-koncerter over hele landet og bidrager dermed til sommerfesten. Koncerterne er gratis, og derfor går der ikke nogen penge til Muskelsvindfonden i år.

Måske er du med på billederne fra fredagens Grøn Koncert i Kolding.

Fredag løb Grøn af stablen i Kolding, hvor der næsten var udsolgt. 17.000 publikummer var med til endags-festivalen og det var tæt på udsolgt. Der kan nemlig højest lukkes 18.000 personer ind.

Blandt årets navne kan nævnes Kato, Alphabeat, Carpark North samt trioen Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen.

Publikum var i feststemning og havde taget det gode humør med.

Vi har samlet et stort galleri, der indeholder billeder af publikum ved Grøn i Kolding. Se galleriet længere nede på siden...

Fredagens Grøn var tæt på udsolgt.

Grøn gæstede fredag Kolding i bydelen Seest, hvor den startede med enkelte dryp fra oven, men hen på eftermiddagen kom solen frem og det blev varmt på festivalpladsen.

Grøn trak 17.000 tilskuere til dette års udgave af Grøn - tæt på udsolgt, da der kan lukkes 18.000 personer ind.

I år blev musikken blandt andet leveret af Kesi, Alphabeat, Dizzy Mizz Lizzy, Kato, Carpark North samt Lis Sørensen - Sanne Salomonsen og Anne Linnet.

Det var dog Scarlet Pleasure og Kesi, der for alvor fik sat gang i den yngre del af tilskuerne.

Grøn kunne i år fejre 10 års jubilæum i Seest.

Du kan se billeder af de optrædende i galleriet nedenunder...

For første gang træder bandet ind på Grøn-scenen.

Når Dizzy Mizz Lizzy til sommer træder ind på scenen til Grøn 2019, kommer de for at blæse publikum bagover. Bandet lover masser af hits og fuld smadder i deres første Grøn-optræden nogensinde, hvor de bestemt ikke har tænkt sig at blegne i forhold til resten af plakaten.

Selvom Tim Christensen, Martin Nielsen og Søren Friis dannede Dizzy Mizz Lizzy tilbage i 1988, tog det hele først rigtig fart, da bandet vandt DM i Rock i 1993. Det er 25 år siden, at de udgav debutpladen ’Dizzy Mizz Lizzy’, der blev den bedst sælgende danske rockplade nogensinde med 250.000 albums. Det skete takket være hits som ’Silverflame’, ’Love Is a Loser's Game’, ’Glory’ og ’Waterline’, og de lagde ikke kun Danmark for deres fødder, mens slog også igennem i Japan. I 1996 udgav bandet albummet ’Rotator’, inden de i 1998 besluttede sig for at tage det, der skulle vise sig at blive godt 12 års pause fra hinanden. I 2016 udgav de deres tredje album, ’Forward In Reverse’, der bl.a. indeholder kæmpehittet ’I Would If I Could But I Can’t’.

Forsanger Tim Christensen har som solokunstner optrådt på Grøn hele fem gange. Grøn 2019 bliver dog første gang, Dizzy Mizz Lizzy kan opleves på Grøn, og publikum kan forvente, at bandet kommer med både høj energi og masser af hits – ligesom der måske også bliver mulighed for at støde på noget helt nyt:

- På Grøn kommer vi til at spille alle de numre, vi ved, folk gerne vil høre, og måske afslører vi også et nyt nummer eller to. Publikum kan forvente, at det bliver fuld smadder fra vores side af. Der er mange andre gode navne på plakaten til Grøn 2019, og dem må vi helst ikke blegne i forhold til, fortæller Tim Christensen i en pressemeddelelse.

Ifølge bandet repræsenterer programmet på Grøn 2019 både en folkelighed og en genkendelighed, ligesom det også er en perfekt anledning til at opdage ny musik, eller musik man ikke på forhånd troede, man kunne lide:

- På Grøn er der noget for alle. Og så er der måske også en mulighed for få en eye-opener for noget musik, man måske ikke var klar over, at man ville kunne lide.

Både gamle, nye og kommende fans kan under alle omstændigheder forberede sig på at blive blæst bagover, når Dizzy Mizz Lizzy bringer klassiske hits og fuld smadder med sig på scenen til Grøn 2019.

Programmet for Grøn 2019

Programmet til Grøn 2019 indeholder noget for enhver smag og en stærk blanding af både nye og erfarne navne. Disse tæller hitmagerne,Scarlet Pleasure, dansk raps vidunderbarn Kesi, DJ-veteranen Kato, electrorockerne Carpark North, popsensationen Alphabeat, kometerne SAVEUS, rockkvinderne, Anne, Sanne & Lis og rockveteranerne Dizzy Mizz Lizzy.

Turplan for Grøn 2019

Grøn finder sted i uge 29 og 30, hvor karavanen besøger i alt otte byer. Første stop er Amager den 18. juli. Herefter følger Kolding 19. juli, Aarhus 20. juli, Aalborg 21. juli, Esbjerg 25. juli, Odense 26. juli og Næstved 27. juli, inden det hele slutter med et brag søndag den 28. juli i Valby.

Muskelsvindfonden har tegnet en ny kontrakt med MusikKolding og Kolding Kommune, der sikrer Grøn Koncert i Kolding frem til 2025.

Sidste år slog Grøn Koncert i Kolding alle rekorder med 18.000 solgte billetter. Det betød, at Grøn Koncert for første gang i historien kunne melde om alt udsolgt i Kolding og det vidner om, at sommerens store musikbegivenhed for alvor er blevet en tradition, der er godt forankret i byen.

Indsamlingschef hos Muskelsvindfonden Theis Petersen glæder sig derfor over en ny femårig kontrakt med MusikKolding og Kolding Kommune:

- Vi har et fantastisk godt og tæt samarbejde med MusikKolding og Kolding Kommune, og med den nye aftale glæder Grøn og Muskelsvindfonden sig til at stoppe op i Kolding i de næste mange år. Festen i Kolding er blevet en stærk tradition og et fælleskab, og den bynære og smukke grønne plads ved Seest boldbaner møder os hvert år fyldt med festglade koldingensere, siger Theis Petersen og fortsætter:

- De mange mennesker, der fester og hygger sig på Grøn, gør en forskel for mennesker med Muskelsvind, for overskuddet går ubeskåret til foreningens arbejde. Derfor er det vigtigt for Grøn, at Kolding Kommune bakker op om festen med det gode formål, og at der nu er indgået en femårig aftale, som sikrer, at festen fortsat lander midt i Kolding.

Kulturudvalgsformand: -Et stort skulderklap

Også formand for Kulturudvalget, Jesper Elkjær, glæder sig over den nye kontrakt, der giver koldingenserne og mange gæster udefra store musikoplevelser.

- At Muskelsvindfonden ønsker at lægge turnéplanen forbi Kolding de næste fem år ser jeg som et stort skulderklap til alle de frivillige og gode kræfter i og omkring musiklivet i Kolding. Der er ingen tvivl om, at Grøn Koncert har en stor betydning for kulturlivet og musikscenen i byen, og det er virkelig en glædens dag, at vi kan se frem til at fortsætte det gode samarbejde med Muskelsvindfonden, siger Jesper Elkjær.

Ligeledes er borgmester i Kolding Jørn Pedersen begejstret for udsigten til flere store musikevents i årene fremover:

- Større events som Grøn Koncert med 18.000 besøgende skaber liv og omsætning i kommunen. Det er derfor glædeligt, at vi kan forlænge samarbejdsaftalen med Muskelsvindfonden, udtaler Jørn Pedersen.

Det er eventkoordinator Lise Jelsbak fra MusikKolding, der står i spidsen for afviklingen for Grøn Koncert i Kolding og hun er naturligvis også begejstret for udsigten til fem år mere med sommerens største kulturbegivenhed.

- Jeg er vildt glad for, at Kolding bliver ved med at lægge græs til Grøn Koncert de næste mange år. Grøn Koncert er blevet så fast en tradition i Kolding at mange faktisk planlægger deres sommerferie, så de kan være med i festen. Men det er ikke kun gæsterne i Kolding som har taget Grøn til sig. Vi er så privilegerede, at vi har en stor flok lokale frivillige og nogle rigtig gode naboer i Seest, som år efter år er med til at gøre Grøn Koncert i Kolding til en succes.

Fakta

Grøn Koncert blev holdt første gang i Kolding i 1985 i Byparken.

Efter en lang pause, hvor Grøn Koncert i stedet lagde vejen forbi Vejle og Børkop, var Grøn Koncert tilbage i Kolding i 2006, de første år på Mosevej, men siden 2009 på Seest Boldklubs baner.

Side 1 ud af 2