Jazz6000 præsenterer tirsdag den 5. november et af de hotteste navne på den internationale jazzscene, når orkesteret Afro Cuban Jazz giver en opvisning i hot latinjazz på Godset.

Orkesteret Afro Cuban Jazz gæster Godset den 5. november, hvor de spiller klokken 20.00.

Jazz6000 glæder sig til at præsentere en koncert med det bedste, som afro-cubansk musik kan byde på.

Orkesteret tæller fem af de allerbedste cubanske jazzmusikere. På trommer finder vi den Grammy-nominerede Caliexto Oviedo, der er en af de mest markante repræsentanter for cubansk latinjazz og kendt i hele verden for sine ekvilibristiske trommefærdigheder. Den herboende congaspiller Eliel Lazo er et kæmpe perkussiontalent, som er blevet bemærket alle vegne. Han har spillet med store navne som Wayne Shorter, Herbie Hancock og Airto Moreira.

Herhjemme er han nok især kendt for sit orkester The Cuban Funk Machine, men han har også spillet med i Mikkel Nordsø Band, DR Big Band, Savage Rose og endda i Vild med Dans-orkesteret. Rytmegruppen tæller derudover den fremragende bassist Yasser Pino, som bl.a. er kendt fra orkesteret The Latin Syndicate. På klaver finder vi stjerneskuddet Abel Marcel, der altid spiller med overdådigt teknisk overskud og indføling. Orkesteret tæller derudover den cubanske sangerinde Lidices Hernandez, som med sin indfølende sangstemme hensætter publikum til en lille bar i Havanas farverige kvarterer, hvor alle danser og fester sammen.

Det bliver garanteret en meget hot aften på Godset, selv om det er blevet vinter og koldt udenfor. Billet til koncerten kan købes på www.jazzz6000.dk.

Den svenske sangfugl Josefine Cronholm giver koncert på Godset.

Jazz6000 har fået opfyldt et ønske, der har stået på foreningens ønskeliste i flere år. Den svenske sangfugl Josefine Cronholm spiller sammen med sit stjernebesatte orkester endelig på Godset i Kolding.

Den svenske sangerinde Josefine Cronholm er Sveriges bedste bud på en ny Monica Zetterlund.

Josefine Cronholm har gennem årene spillet og indspillet med gud og hver mand både herhjemme og i udlandet. Hun har udgivet flere plader i eget navn, men er især kendt som en del af gruppen String Swing. Hun har netop udgivet sin fjerde soloudgivelse med titlen EMBER, der er en ørebedøvende hyldest til alt det, der får livet til at gløde. Sammen med sin kvintet udforsker sangene på albummet lyset og mørket i både lyd, toner og ord. Det er en blanding af levende og lys og let folk og mørk og følsom kammermusik.

Albummet har allerede høstet en lang række overvældende anmeldelser i både Danmark og udlandet. Det samme var tilfældet, da hun udgav sit forrige album SONGS OF THE FALLING FEATHER. Det skyldes især hendes krystalklare stemme og lysende inderlighed, der har gjort hende kendt her og der og allevegne. Hendes stemme er fin som silkepapir, men hun synger med så meget tyngde, at hendes sange og smukke kompositioner fylder rummet med en lethed og giver gåsehud i øregangene.

På Godset er Josefine Cronholm i selskab med fire jazzmusikere, der alle overbeviser med deres tekniske færdigheder på hver sit instrument: den indfølende og rytmiske Lisbeth Diers på perkussion og trommer, det japanske tangentgeni Makiko Hirabayashi på klaver, den mesterlige blæser Torben Snekkestad på både saxofon, klarinet og trompet og endelig den fremragende Thommy Andersson på bas.

Koncerten finder sted på Godset torsdag den 24. oktober klokken 20. Billet til koncerten kan købes på www.Jazz6000.dk.

Nice jazz på Godset

September 19, 2019

Publikum kan opleve Nice jazz på Godset.

Lørdag den 28. september præsenterer Jazz6000 den unge, fremadstormende gruppe Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet.

Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet blev dannet i Aarhus for syv år siden. Selv om gruppens fire musikere i dag bor langt fra hinanden i henholdsvis Helsinki i Finland, Bamako i Mali, Berlin i Tyskland og Aarhus i Danmark, finder de stadig sammen om deres forkærlighed for moderne jazz, som den spilles i det nye årtusinde. De unge bandmedlemmer er nemlig alle en del af den moderne jazzbevægelse, som præger dansk jazz i disse år.

Gruppen består af Frederik Emil Bülow på trommer, Jon Døssing Bendixen på klaver og synthesizer, Adrian Christensen på kontrabas og Casper Hejlesen på elguitar. Gruppen kombinerer i sin iørefaldende musik alt fra traditionel jazz til hiphop, afro og klassisk kompositionsmusik.

Musik, der giver genlyd

Det er musik, der har givet genlyd her og der og allevegne. De seneste par år har gruppen således turneret i både USA, Vestafrika, Rusland og Europa.

Gruppens første album blev i 2014 belønnet med DMA-prisen for ”Årets nye danske jazznavn”, mens gruppens andet album blev præmieret af Statens Kunstfond. På det tredje album fra 2018 spiller de sammen med den verdenskendte jazzguitarist Gilad Hekselman. Han har bl.a. sagt følgende (i dansk oversættelse) om gruppens musik: “Fra det første øjeblik jeg hørte de her drenge, kunne jeg høre, at det er virkelig original musik, der både er helt og aldeles anderledes og så alligevel præget af fortidens musik. Det er musik kendetegnet ved stor skønhed og en helt unik lyd”.

Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet spiller lørdag den 28. september kl. 20. Billet til koncerten kan købes på www.Jazz6000.dk eller ved indgangen Billetprisen er 120 kroner for medlemmer af Jazz6000 og 180 kroner for ikke-medlemmer. Studerende og unge under 25 år kommer ind til 60 kroner.

Klokken 19.15 er der gratis forkoncert i Godsets cafe med det unge MGK-band Trio Turp, der eksperimenterer indenfor jazzens og fusionens rammer. De vil præsentere lytteren for et blandet repertoire og glæder sig til at give publikum en oplevelse af tilstedeværelse og leg med musikken. Trioen bestående af Simon Turp på elbas, Jeppe Hauberg på trommer og Martine Toldam på klaver. Alle tre er studerende på MGK i Kolding.

Jazz6000 hylder jazzmesteren Master Fatman med en mindekoncert på Godset.

Morten Lindeberg – nok bedre kendt som Master Fatman - skulle have givet koncert på Godset den 8. maj sammen med bigbandet Aarhus Jazz Orchestra.

Som følge af Master Fatmans død i slutningen af marts har Jazz6000 sammen med Aarhus Jazz Orchestra besluttet i stedet at præsentere en koncert, der hylder Master Fatmans kærlighed til musik, jazz, fællesskab og livet i det hele taget. Det skriver Jazz6000 i en pressemeddelelse.

Største personlighed i dansk musik

Master Fatman var indtil sin alt for tidlige død en af de største personligheder i dansk musik. Han var en gudsbenådet entertainer, musiker, radiovært, DJ og meget andet. Ikke mindst var han fortaler for næstekærlighed og en verden, hvor vi alle har lidt mere tid til hinanden og ikke mindst hører lækker musik.

Til mindekoncerten vil Aarhus Jazz Orchestra under ledelse af dirigent Nikolai Bøgelund spille nogle af Master Fatmans yndlingsnumre. Aarhus Jazz Orchestra (tidligere Klüvers Big Band) er et 16-mand stort bigband, der består af nogle af de bedste jazzmusikere på den danske jazzscene. Orkesteret spiller årligt mere end 80 koncerter i ind- og udland og har bl.a. samarbejdet med Kurt Elling, John Scofield, Jamie Cullum og Peter Eskine. Orkesteret har besluttet at donere Master Fatmans oprindelige honorar til hans efterladte kone og deres fem børn.

Jonas Visti, der var Master Fatmans gode ven og P8-kollega, og ligesom Master Fatman har en forkærlighed for sydamerikansk og afrikansk musik, har gravet gamle og nye optagelser og videoer med Master Fatman frem i DR’s arkiver. Med disse klip og anekdoter krydret med lækker musik vil Jonas Visti fortælle om Tykmesteren og hans kærlighed til jazz og os alle sammen. Jonas Visti beskriver selv Master Fatman, som manden der har lært ham alt om radio, musik og venskab.

- Hos Jazz6000 er vi meget berørte af Master Fatmans død, men vi er glade for at have fået muligheden for at hylde ham med en mindekoncert på Godset. Vi håber, at rigtig mange her i Kolding har lyst til at sende Master Fatman en sidste kærlig tanke og sige ham tak for al den musik og kærlighed, som han har beriget os alle med, fortæller Claus Meineche, formand for Jazz6000, i pressemeddelelsen.

Billetter til mindekoncerten den 8. maj klokken 20.00 kan købes på www.jazz6000.dk eller ved indgangen.

Jazz6000 fejrer International Jazz Day med koncert med bandet I Think You’re Awesome.

I november 2011 stiftede den legendariske Herbie Hancock i UNESCO-regi International Jazz Day, som hvert år den 30. april fejres i hele verden. Hos Jazz6000 markeres dagen med en koncert på Godset med stjernerne på den danske jazzhimmel.

Få bands har gjort sig så bemærket i jazzverdenen de seneste par år som I Think You're Awesome. Med bassist og komponist Jens Mikkel Madsen i front lader sekstetten sig inspirere af alt fra legende, afrikanske rytmer til nordiske folketoner, europæisk improvisation og amerikansk sangskrivertradition. Resultatet er et stemningsfuldt lydunivers med en drømmende og ubeskrivelig smuk lyd, som bandet selv kalder for indiejazz. Niels Overgaard fra Jazznyt kalder dem for "The Next Big Thing i dansk jazz”.

I anledning af bandets 10-års jubilæum præsenterer sekstetten ved koncerten på Godset både deres tophits fra deres mange anmelderroste albums og et helt nyt repertoire, hvor sekstetten er udvidet med fire fantastiske strygere fra orkesteret Taïga String Quartet.

Koncerten finder sted på Godset tirsdag den 30. april klokken 20. Billetter kan købes ved indgangen eller på www.Jazz6000.dk.

Side 1 ud af 2