Hotellets restaurant har fået en sur smiley og en bøde. **Svar fra hotellets direktør er tilføjet artiklen**

Restaurant Saxildhus på Hotel Saxildhus på Banegårdspladsen i Kolding har fået en sur smiley efter Fødevarestyrelsen har været på en ekstra kontrol.

Restauranten har ikke rettet op på en indskærpelse fra Fødevarestyrelsen fra forrige kontrol, skriver Fødevarestyrelsen i en kontrolrapport.

- På hylder, stikvogn og væg i kølerum ses flere steder belægninger af formodet skimmel. På stikvognen og hylderne opbevares blandt andet fødevarer i lukkede beholdere, fødevarer løst tildækket med film samt ikke-tildækkede bær. Komfur og væg bag komfur i anretterkøkken fremstår med fedtede belægninger. Håndtag til køle- og fryseskabe i stort køkken fremstår fedtede. Sæbedispenser i anretterkøkken fremstår med formodede oliepletter på trykpuden, står der i kontrolrapporten.

Uenig i afgørelsen

Restaurant Saxildhus er uenig i afgørelsen og mener, at der er der er tale om ir på aluminiumsoverflader på stikvogn, hylder og væg i kølerum, var restaurantens svar i kontrolrapporten.

- Det har altid ligget os stærkt på sinde at sikre kvaliteten i alle led af vores forretning, så vores kunder er garanteret den gode service og kvalitet, vi er kendte for. Derfor beklager vi meget, at dette er sket. Det er naturligvis en uheldig situation, som er dybt uacceptabel. Saxildhus står over for en renovering, hvor blandt andet køkkenet skal udskiftes, hvilket også står beskrevet i Fødevarestyrelsens rapport. Indtil dette sker, vil vi naturligvis sørge for at bringe eksisterende forhold i orden. Vi vil i samme ombæring naturligvis sørge for at gennemgå hygiejneprocedurerne med al vores personale, så vi sikrer, at vi også fremover lever op til gældende krav, siger Hotel Saxildhus' direktør, Peter Milling fra Milling Hotels, til Kolding Netavis.

Restauranten fik udover den sure smiley også en bøde på 5.000 kroner.

Et parti løse ris kaldes tilbage, da der er fundet insekter i risposerne.

Nordic Food Partners A/S tilbagekalder Rema 1000 løse ris i kogepose grundet fund af insekter i produktet, oplyser Fødevarestyrelsen.

Risene har bedst før datoerne 22.04.2021 & 23.05.2021. Ean.nr: 5705830000361.

De løse ris er solgt i alle Rema 1000-butikker i Danmark.

Forbrugerne rådes til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt eller at kassere det.

Producent af chokolade kalder et parti chokolade tilbage.

PR Chokolade i Kolding tilbagekalder et parti chokolade, oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Der er tale om to varianter af æsken "Orangeriet Vest". Et af chokoladerne i æskerne indeholder allergenet jordnødder (peanuts). Dette er ikke oplyst i ingredienslisten. Æskerne er henholdsvis hvide og blå i størrelser med 9 og 16 styks.

Æskerne har en nettovægt på 110 gram og 200 gram og har "bedst før"-datoer fra og med 1/8-2019 til og med 20/2-2020.

Chokoladeæskerne er solgt via Interflora og fra blomsterbutikker i hele landet.

Forbrugere med allergi overfor jordnødder (peanuts) bør undlade at spise chokoladerne. Produkterne kan leveres tilbage til den butik, hvor de er købt eller kasseres, skriver Fødevarestyrelsen.

Et parti grillpølser trækkes tilbage, da der er fundet skarpe genstande i nogle pakker.

Stryhns A/S tilbagekalder Stadion-Griller 750 gram efter fund af skarpe genstande i enkelte pakker. Det drejer sig om grillpølser med pakkedato den 11.06.19 og sidste anvendelsesdato den 12.07.19. Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Grillpølserne er solgt i Coop-butikker i hele landet.

Hvis man spiser pølser med skarpe genstande i, er der risiko for skader i mund og svælg, skriver Fødevarestyrelsen, der anbefaler, at forbrugeren enten kasserer pølserne eller leverer dem tilbage til butikken, hvor de er solgt.

Babytallerkenen trækkes tilbage.

Done By Deer A/S tilbagekalder Blå ”Yummy” tallerken med motivet ”Happy Dots.” Der er konstateret for høj migration af melamin i produktet. Det betyder, at tallerkenen ikke er egnet til fødevarer, oplyser Fødevarestyrelsen.

Tallerkenen har varenummeret 10542 og ar batchnummer 108950918, der står på bagsiden af babytallerkenen. Den er solgt fra januar i år til april.

Tallerkenen er solgt i BabySam, Butik Unik, Børnenes Kartel, Done by Deer A/S, Engby Barnevogne, Illums Bolighus, Invi2, Kære Børn, Salling, Tinsoldat.dk, Ønskebørn, Kids-World.dk.

Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det.

 

Side 1 ud af 2