Disse ris kan være sundhedsskadelige at spise.

Lidl Danmark tilbagekalder Golden Sun Basmati-ris i 1 kilos poser fra leverandør LT Foods Europe med bedst før 31.12. 2021. Det oplyser Lidl i en pressemeddelelse.

Baseret på analyser er der påvist et forhøjet indhold af pesticider buprofezin og tricyclazol i produktet. Dette gør, at en sundhedsmæssig risiko ved indtagelse ikke kan udelukkes.

Produktet bør kasseres eller leveres tilbage til nærmeste Lidl-butik, hvor beløbet refunderes, også uden forevisning af kassebon.

Produktet har været solgt i Lidl-butikker over hele landet.

Der er risiko for at zinkbelægningen ender i maden.

Supermarkedskæden Lidl tilbagekalder et parti Freshona økologiske flåede tomater. Det har vist sig, at den indvendige belægning i nogle af dåserne kan løsne sig, så små stykker af belægningen kommer i tomaterne.

”Freshona økologiske flåede tomater” har en holdbarhed til 31-12-2020 og har Lot-nr. L366NDA.

Produktet bør kasseres eller leveres tilbage til nærmeste Lidl-butik, hvor beløbet refunderes, også uden forevisning af kassebon. Produktet har været solgt i alle Lidl-butikker i hele Danmark, oplyser både Lidl og Fødevarestyrelsen.

Du kan se billedet af de økologiske flåede tomater på billedet nedenunder...

Restauranten var i følge Fødevarestyrelsen så beskidt, at det udløste en sur smiley samt en bøde.

En forbruger har henvendt sig til Fødevarestyrelsen efter et besøg hos Mango Familierestaurant i Kolding Storcenter.

Fødevarestyrelsen besøgte restauranten den 29. januar. Kontrollen viste, at der var beskidt i restauranten.

- Bag komfuret i tilvirkningsområde er der tydelige ansamlinger af belægninger med ældre fedt og snavs på væg, gulv og stikkontakter, samt på bagsiden af komfuret er der en større ansamling af fedt og skidt. Døre og vægge på personaletoilet og i forrum til personaletoilet fremstår beskidt med ansamling af snavs og fedtede belægninger. Vægge ved køleskab samt væg under håndvask og gulve i lagerlokale fremstår beskidt med synlige belægninger med fedt og snavs, skriver Fødevarestyrelsen blandt andet i kontrolrapporten.

Det udløste en sur smiley samt en bøde på 5.000 kroner.

Restauranten havde i følge Fødevarestyrelsen ingen bemærkninger.

Hotellets restaurant har fået en sur smiley og en bøde. **Svar fra hotellets direktør er tilføjet artiklen**

Restaurant Saxildhus på Hotel Saxildhus på Banegårdspladsen i Kolding har fået en sur smiley efter Fødevarestyrelsen har været på en ekstra kontrol.

Restauranten har ikke rettet op på en indskærpelse fra Fødevarestyrelsen fra forrige kontrol, skriver Fødevarestyrelsen i en kontrolrapport.

- På hylder, stikvogn og væg i kølerum ses flere steder belægninger af formodet skimmel. På stikvognen og hylderne opbevares blandt andet fødevarer i lukkede beholdere, fødevarer løst tildækket med film samt ikke-tildækkede bær. Komfur og væg bag komfur i anretterkøkken fremstår med fedtede belægninger. Håndtag til køle- og fryseskabe i stort køkken fremstår fedtede. Sæbedispenser i anretterkøkken fremstår med formodede oliepletter på trykpuden, står der i kontrolrapporten.

Uenig i afgørelsen

Restaurant Saxildhus er uenig i afgørelsen og mener, at der er der er tale om ir på aluminiumsoverflader på stikvogn, hylder og væg i kølerum, var restaurantens svar i kontrolrapporten.

- Det har altid ligget os stærkt på sinde at sikre kvaliteten i alle led af vores forretning, så vores kunder er garanteret den gode service og kvalitet, vi er kendte for. Derfor beklager vi meget, at dette er sket. Det er naturligvis en uheldig situation, som er dybt uacceptabel. Saxildhus står over for en renovering, hvor blandt andet køkkenet skal udskiftes, hvilket også står beskrevet i Fødevarestyrelsens rapport. Indtil dette sker, vil vi naturligvis sørge for at bringe eksisterende forhold i orden. Vi vil i samme ombæring naturligvis sørge for at gennemgå hygiejneprocedurerne med al vores personale, så vi sikrer, at vi også fremover lever op til gældende krav, siger Hotel Saxildhus' direktør, Peter Milling fra Milling Hotels, til Kolding Netavis.

Restauranten fik udover den sure smiley også en bøde på 5.000 kroner.

Et parti løse ris kaldes tilbage, da der er fundet insekter i risposerne.

Nordic Food Partners A/S tilbagekalder Rema 1000 løse ris i kogepose grundet fund af insekter i produktet, oplyser Fødevarestyrelsen.

Risene har bedst før datoerne 22.04.2021 & 23.05.2021. Ean.nr: 5705830000361.

De løse ris er solgt i alle Rema 1000-butikker i Danmark.

Forbrugerne rådes til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt eller at kassere det.

Side 1 ud af 2