Der åbnes dog med særregler.

Geografisk Have åbner skærtorsdag klokken 10 med særregler for havens gæster. Det oplyser Geografisk Have.

Man har forespurgt Sydøstjyllands Politi om muligheden for at åbne Geografisk Have på en ”kontrolleret og begrænset” måde ligesom det øvrige samfund så småt åbner op. Politiet har svaret, at de vurderer at Geografisk Have er omfattet af de samme regler som zoologiske haver, safariparker og forlystelsesparker. Det betyder, at såfremt man overholder en række særlige regler og vilkår, kan man åbne.

Havens væksthus, dyrefold, legepladser og Kolding Miniby er lukket. Havens toiletter er åbne. Den primære oplevelse er derfor at gå en frisk tur i haven og opleve stemningen af forår og højt til loftet.

Geografisk Have følger alle myndigheders anbefalinger og regler og det er et vilkår for havens gæster, at de gør ligeså, f.eks. i forhold til at holde afstand og ikke forsamles mere end 10 personer på samme sted.

Politiet har truffet beslutningen for at sikre en smidig afvikling af trafikken, efter at der har været flere hændelser med lange bilkøer, hvor borgere har ønsket at komme af med deres affald.

Syd- og Sønderjyllands Politi får fra og med onsdag den 8. april igen bistand fra Politihjemmeværnet til regulering af trafikken ved genbrugspladserne i Varde og Sønderborg kommuner.

Politiet har truffet beslutningen for at sikre en smidig afvikling af trafikken, efter at der har været flere hændelser med lange bilkøer, hvor borgere har ønsket at komme af med deres affald. Det oplyser Syd- & Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Genbrugspladserne åbnede den 31. marts efter at have været lukket i 14 dage. Lukningen var blandt de mange initiativer, som regeringen tog for at nedbringe risikoen for smitte med Coronavirus/COVID-19.

Bilkøer

- På alle andre områder har borgerne i vores politikreds været gode til at følge myndighedernes anvisninger og anbefalinger i forbindelse med Corona-krisen. Men efter åbningen af genbrugspladserne har der nogle steder været udfordringer med køer på tilkørselsvejene til pladserne. På de steder, hvor det skønnes nødvendigt af hensyn til færdselssikkerheden, vil der blive opsat færdselstavler, som trafikanterne skal følge. Såfremt der er kø ved ankomst til en genbrugsplads, anmoder vi borgerne om at køre hjem og komme igen på et andet tidspunkt, forklarer politiinspektør Tage Jehn fra Syd- og Sønderjyllands Politi:

- Hjemmeværnet og politiet vil som altid anvende dialog og udvise konduite. Men hvis bilisterne ikke følger skiltningen på stedet, kommer bødeblokken frem, tilføjer politiinspektøren.

Litteratur6000 opfordrer til at købe bøger og støtter selv med bogpræmier.

Formand for litteraturforeningen, Litteratur6000, Kirsten Lorenzen, vil gerne komme med en opfordring til alle, der læser:

- Boghandlere, forfatterne og forlag er også ramt af coronakrisen. Derfor vil vi opfordre alle jer, der læser til at købe bøger - gerne af danske forfattere og gerne lokalt. Husk at litteratur og kultur er noget af det, der binder os sammen.

Aflyste arrangementer

Foreningen, der har måttet aflyse sine arrangementer i marts og april, har derfor besluttet selv at gå foran og købe en stak bøger til udlodning blandt deres medlemmer.

- Vi plejer jo at trække lod om bøger til vores forfatterarrangementer, og derfor tænkte vi, at det kunne vi gøre alligevel, selvom vi ikke afholder arrangementer for tiden, forklarer formand for Litteratur6000, Kirsten Lorenzen.

Litteratur6000 har valgt 10 aktuelle bøger ud, som er skrevet af forfattere, der har besøgt Litteratur6000. De udloddede bøger har forfatterne udgivet efter besøget i Kolding, og der er både romaner, prosa, noveller og essays i bunken. For eksempel Iben Mondrups anmelderoste roman ”Tabita”, Thomas Korsgaards novellesamling ”Tyverier” og Mathilde Walter Clarks spritnye essaysamling ”Huset uden ende”, hvor hun blandt andet skriver uddybende om mordet, der blev begået i hendes families hus. Det selvsamme hus, som hun fortalte om, da hun besøgte Litteratur6000 med sin selvbiografiske roman ”Lone star” under armen.

- Tanken er at støtte både de danske forfattere og boghandlen i Kolding midtby, fortæller Kirsten Lorenzen og tilføjer:

- Vi mener nemlig, det er vigtigt, at midtbyen også fortsat har en boghandel, og vi har i en årrække haft et godt samarbejde med Bog & ide i Jernbanegade i Kolding.

Kirsten Lorenzen håber, at bogpræmierne vil sprede glæde blandt de heldige vindere op til påske. Lodtrækningen fandt sted den 7. april udenfor Bog & ide i Kolding midtby, og vinderne får direkte besked.

De aflyste arrangementer bliver afholdt på et senere tidspunkt, og nye datoer for arrangementerne med forfatterne Dorthe Nors og Eva Tind er allerede plottet ind i kalenderen. Når de bliver afholdt, vil der naturligvis også blive udloddet bøger som sædvanlig. Se datoerne på www.litteratur6000kolding.dk.

De udloddede bøger er:

Dy Plambech: ”Til min søster”
Peter Adolphsen: ”Små historier 3”
Iben Mondrup: ”Tabita”
Mathilde Walter Clark: ”Huset uden ende”
Kaspar Colling Nielsen: ”Dengang dinosaurerne var små”
Morten pape: ”Guds bedste børn”
Thomas Korsgaard: ”Tyverier”
Kristina Stolz: ”Cahun”
Lone Hørslev: ”En ordentlig mundfuld”
Siri Ranva Hjelm Jacobsen: ”Havbrevene”

Jels Vikingespil er aflyst i år.

Efter statsministerens pressemøde mandag aften måtte Jels Vikingespil erkende, at årets vikingespil må aflyses på grund af coron-situationen i Danmark.

- Vi følger naturligvis myndighedernes henvisninger, og må derfor erkende, at vi ikke kommer til at spille vikingespil i år. Vi var ellers klar til at give den en skalle for at nå det, men omstændighederne i år betyder altså, at vi ikke kommer til mødes på vores fantastiske friluftsscene i Jels, fortæller Janus Lynggaard, formand for Jels Vikingespil i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Det er er kun anden gang i vores lange historie vi må ty til aflysning, og første gang var det kun en enkelt aften vi aflyste. Men vi ved, at vi kommer stærkt igen næste år. Om ikke andet så kan vi trøste os med, at vi er ekstremt velforberedte på næste års forestilling.

De der allerede har købt billetter til Krakes Kæmper vil få deres penge retur. Jels Vikingespil beder dog om arbejdsro.

Arrangementer i Kolding rammes af restriktionerne hen over sommeren.

Statsministerens udmelding mandag aften om, at der til og med august ikke må samles større forsamlinger - blandt andet til sommerens planlagte festivaler - får nu også konsekvenser i Kolding.

Det oplyses mandag aften, at Kulturnatten i Kolding er aflyst:

- På baggrund af statsminister Mette Frederiksens seneste pressemøde, må vi meddele, at vi ikke kan afholde Kolding Kulturnat 2020 som planlagt. Vi havde naturligvis håbet, at vi på trods af Coronaen - og i tråd med Kulturnattens tema “På den anden side” - kunne afholde årets Kulturnat. Men vi bakker fuldt ud op om regeringens beslutning om at forbyde større forsamlinger hen over sommeren. Det vigtigste er, at vi alle har det godt, og at vi som fællesskab kan klare os igennem denne svære tid med Corona/Covid19, skriver Kolding Kulturnat på Facebook.

Også årets Grøn (tidl. Grøn Koncert) i Kolding er formentlig aflyst. Det er dog mandag aften ikke klart meldt ud:

- På baggrund af statsministerens seneste pressemøde, må vi meddele, at vi naturligvis ikke kan forvente at afvikle Grøn Koncert 2020 som planlagt. Vi vil arbejde på højtryk for at finde ud af, hvilke konsekvenser det vil få for Grøn, at statsministeren i dag den 6. april udtaler, at der ikke kan afholdes større arrangementer før til september, skriver Grøn blandt andet på Facebook.

Grøn i Kolding skulle have fundet sted den 17. juli.

Statsministeren løftede desuden sløret for, at den efter påsken lukkes en smule op i Danmark under coronakrisen. Børnehaver, vuggestuer og skolebørn i 0.-5. klasse skal starte den 15. april. Forsamlinger op til 10 personer forlænges til 10. maj. Det samme gælder den danske grænse.

Side 1 ud af 13