fredag, 20. juli 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Der går dog en rum tid inden autolakeringen er bygget op påny.

Autolakeringsfirmaet Noerlak i Vamdrup bliver i byen, fortæller indehaver Carsten Noer til jv.dk.

Virksomheden skal genopbygges efter Noerlak den 18. juni brændte ned til grunden ved en voldsom brand.

- Vi skal forvente, at det tager i hvert fald et år, før nye lokaler er bygget op, så virksomheden kan flytte hjem igen, siger Carsten Noer til jv.dk.

Den medarbejder, der blev forbrændt ved branden, slipper i følge avisen uden mén.

- Det er så slemt som det nu overhovedet kan blive. Over to tredjedele er totalt nedbrændt. Der står kun en gavlende tilbage med en eller to spær, som kan bruges igen. Resten er smeltet og ligger ved jorden, fortalte Carsten Noer til Kolding Netavis dagen efter branden.

Midlertidige lokaler

Noerlak har ved hjælp af Business Kolding fået midlertidige lokaler i Arnum ved Gram i Sønderjylland. Allerede tirsdag begyndte de atter at male lastbiler.

Virksomheden beskæftiger 15 personer.

Heldigvis nåede ilden ikke anrette skader i lejligheden.

Trekantbrand, station Vamdrup, måtte tirsdag kort efter klokken 11 rykke ud til en melding om røg fra en lejlighed i Søndergade i Vamdrup, skriver Sebro Press.

Det var naboer. som blev opmærksom på et en alarm i en lejlighed på førstesalen var gået i gang, og derfor slog alarm til brandvæsnet.

Der var ingen hjemme på tidspunktet. Da brandvæsnet havde skaffet sig adgang til lejligheden viste det sig, at det var røg fra noget tøj, der var gået ild i, som havde aktiveret alarmen.

Og heldigvis for det. Det betød nemlig, at branden blev opdaget så hurtigt, at brandvæsenet kunne nå at slukke den, før der skete skade i lejligheden.

Efter endt udluftning af lejligheden kunne brandvæsnet returnere til brandstationen.

Også Trekantbrand, station Lunderskov, fik alarmen, men blev dog igen annulleret, skriver Sebro Press.

Torsdag ved 12.40-tiden udbrød der brand på forsorgshjemmet Overmarksgården på Dyrehavevej i Kolding.

Sydøstjyllands Politi har mistanke om, at branden er påsat:

- Vi er i gang med undersøgelser, der skal klarlægge om branden er påsat. Lige nu er oprydningen i gang på stedet. Det har tidligere været fremme, at to personer var savnet. Nu har brandvæsnet været igennem bygningerne flere gange og der er ikke fundet nogle personer. Så de to personer er heldigvis i god behold, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Lars Grønlund, til Kolding Netavis.

Torsdag aften skal noget af Overmarksgården afstives, da der er nedstyrtningsfare. Stedet er afspærret.

Hverken beboere eller medarbejdere er kommet til skade ved branden.

Beboere er genhuset

Alle beboerne er på nuværende tidspunkt genhuset efter eget ønske og alle såvel beboere som medarbejdere vil blive tilbudt krisehjælp, oplyser Kolding Kommune torsdag aften.

Ledelsen på stedet udtrykker stor ros til beboerne og medarbejderne over, hvordan de har håndteret den meget vanskelige situation og hvordan de skulle forholde sig.

Overmarksgården er et midlertidigt tilbud om bolig og støtte til borgere, som er socialt udsatte og hjemløse, ofte med misbrugsproblemer.

To tredjedele af virksomheden er nedbrændt.

Dagen efter den voldsomme brand hos autolakeringen Noerlak på Østermarksvej i Vamdrup, er ejeren Carsten Noer stadig rystet, men dog fattet, da Kolding Netavis møder ham på brandtomten tirsdag formiddag:

- Det er så slemt som det nu overhovedet kan blive. Over to tredjedele er totalt nedbrændt. Der står kun en gavlende tilbage med en eller to spær, som kan bruges igen. Resten er smeltet og ligger ved jorden, fortæller Carsten Noer til Kolding Netavis.

Ved øjesyn vidner det om, at det har været temmeligt varmt, mens branden stod på. Og alt er væk:

- Alt er væk i de tre sprøjtekabiner vi havde - alt er brændt. Det kunne ikke være værre, siger Carsten Noer.

Han vurderer, at der er sket skader for over 10 millioner kroner.

Vanskelig situation

Branden stiller Noerlak i en vanskelig situation:

- Vi arbejder på at finde nogle tilsvarende lokaler - nok på op til fem forskellige steder, forklarer Carsten Noer.

Det er lige nu planen, at Noerlak skal genopbygges:

- Men vi kender jo ikke situationen lige nu, hvordan vi kommer videre herfra. Vi har prøvet det før - og har rejst os igen. Og det er vi også fast besluttet på at gøre denne gang, slutter Carsten Noer.

Medarbejder forbrændt

En medarbejder fik andengradsforbrændinger på hænder og arme. Det skete i følge ejeren af Noerlak, da en gnist formentlig antændte noget fortynder. I følge Carsten Noer er medarbejderen kommet hjem fra sygehuset.

Brandårsagen er dog fortsat ukendt. Brandårsagen skal fastlægges af politiets brandteknikere.

Se video og billeder nedenunder...

Branden i Vamdrup er under kontrol, oplyser politiet.

Branden i maler- og lakvirksomheden Noerlak på Østermarksvej i Vamdrup er nu under kontrol, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Branden startede kort efter klokken 15 og udviklede en kraftig røg.

Udvikler fortsat røg

Branden udvikler dog forsat røg, hvilket kan påvirke borgere i området øst for Industrivej og afgrænset mod vest af rute 25, samt nord for Baunevej og syd for Koldingvej i den nordøstlige del af Vamdrup by, oplyses det i en afvarslende beredskabsmeddelelse.

Politiet opfordrer til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området.

En person er kommet til skade. Personen har forbrændt begge hænder, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Der var mandag eftermiddag et kæmpe opbud af redningsmandskab. Der var tilkaldt brandkøretøjer fra Kolding, Vamdrup, Lunderskov, Jels, Skodborg og Stepping.

Det er elleve år siden samme virksomhed blev ramt af storband, og hvor hele virksomheden blev ødelagt. Hvor galt det er gået denne gang vides ikke endnu, skriver Sebro Press.

Brandårsagen er endnu ukendt.

 

En autolakering står i flammer på Østermarksvej i Vamdrup.

Branden brød ud kort efter klokken 15.

Adskillige politibiler og mange brandkøretøjer er på stedet.

Det er ikke lykkedes Kolding Netavis, at få en kommentar fra Sydøstjyllands Politi.

Men politiet advarer borgere i Vamdrup. Branden udvikler kraftig røg og derfor opfordres borgerne til at lukke vinduer og døre.

Meddelelse udsendt

Kort før klokken 17 blev der udsendt en beredskabsmeddelelse. Den lyder således:

Der er udbrudt brand i maler- og lakvirksomheden Noerlak, Østermarksvej 7-11, 6580 Vamdrup. Branden udvikler sig med kraftig røgudvikling i nordøstlig retning fra brandstedet. Branden udvikler røg, der kan være sundhedsskadelig ved indånding. Advarslen vedrører borgere i området øst for Industrivej og afgrænset mod vest af rute 25, samt nord for Baunevej og syd for Koldingvej i den nordøstlige del af Vamdrup by. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Kontakt kun politi eller alarmcentral i akutte tilfælde.

Der er et kæmpe opbud af redningsmandskab. Der er tilkaldt brandkøretøjer fra Kolding, Vamdrup, Lunderskov, Jels, Skodborg og Stepping. Politiet beder bilister om at give plads til udrykningskøretøjerne.

Det er elleve år siden samme virksomhed blev ramt af storband, og hvor hele virksomheden blev ødelagt. Hvor galt det er gået denne gang vides ikke endnu, skriver Sebro Press.

Opdatering

Sydøstjyllands Politi oplyser:

I forbindelse med brand i maler- og lakvirksomhed anmeldt kl. 15.08 har Sydøstjyllands Politi udsendt en Beredskabsmeddelelse. Den vedrører personer, der opholder sig i området: Øst for Industrivej og afgrænset mod vest af rute 25, samt nord for Baunevej og syd for Koldingvej i Vamdrup. Branden udvikler kraftig røg og personer i området bør søge indendøre og lukke døre og vinduer.

Sydøstjyllands Politi henstiller i øvrigt til, at man ikke søger mod stedet, af hensyn til risikoen for indånding af røg, samt af hensyn til slukningsarbejdet. På nuværende tidspunkt er der oplysninger om en enkelt tilskadekommen, der har forbrændt begge underarme.

Branden er under kontrol, men der vil foregå slukningsarbejde på stedet i flere timer fra nu.

Vi opdaterer om branden....

Se billeder og video nedenunder...

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Juli 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31